Performancing Metrics

صنایع غذایی همچنان کمبود بطری دارند! | اتاق خبر
کد خبر: 412098
تاریخ انتشار: 27 خرداد 1397 - 20:19
پس از کمبود و گرانی به وجود آمده در تامین بطری بسته‌بندی در صنایع غذایی مرتبط، هرچند مشکل کمبود تا حد زیادی به دلیل کوتاه کردن دست متخلفان، سودجویان و دلالان برطرف شده است اما گرانی‌ها کماکان پابرجاست.

 

به گزارش اتاق خبر، به نقل از ایسنا، در شرایطی از چندی پیش کمبود بطری برای بسته‌بندی مواد صنایع غذایی اعم از آب معدنی و آشامیدنی، روغن نباتی، نوشابه و ماءالشعیر دردساز ساز شده که به گفته تولیدکنندگان این بخش صنایع مربوطه را با بحران مواجه کرده است و به منظور تولید، ظرف برای بسته‌بندی و عرضه در بازار  به مقدار کافی وجود ندارد که علی‌رغم برطرف شدن میزان ناچیزی از مشکلات، عمده مصائب پا برجاست و کماکان تولیدکنندگان با گرانی و کمبود روبرو هستند.

در این بین صنایع غذایی و دیگر صنایع وابسته به این بخش نیز به عنوان مشتری این ظروف و بطری‌ها برای بسته‌بندی محصولات خود نیز با مشکل مواجه شده‌اند و  ظرفی برای بسته‌بندی و عرضه محصول‌شان ندارند یا به سختی و با افزایش قیمت این نیاز صنعت را تامین می‌کنند.

این درحالی است که ۱۳ خردادماه سال جاری مدیر کل صنایع غذایی، دارویی و بهداشتی وزارت صنعت، معدن و تجارت در نامه‌ای به مدیر کل نظارت بر کالاهای غیر فلزی سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان خواستار "نظارت و جلوگیری از فروش پریفرم و سایر ملزومات پلاستیکی با قیمت‌های حاشیه‌ای بازار توسط تولید کنندگانی شده است که مواد را از طریق بورس خریداری می‌کنند".

علاوه بر این لیست تولیدکنندگان پریفرم که از شرکت بورس کالای ایران خرید می‌کنند نیز اخذ و تهیه شده است؛ بنابراین وزارت صنعت، معدن و تجارت از سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان درخواست کرده ضمن نظارت کامل بر فعالیت واحدهای تولیدکننده پریفرم گزارش مربوطه را به اداره کل صنایع غذایی، دارویی و بهداشتی وزارت صنعت و کارگروه ساماندهی عرضه و تقاضای محصولات پتروشیمی منعکس کند.

پیمان فروهر – دبیر انجمن تولیدکنندگان آب‌های معدنی و آشامیدنی – و در ارتباط با آخرین وضعیت تامین بطری پس از کمبودها و گرانی‌های اخیر به وجود آمده، اظهار کرد: صنایع نوشابه، روغن نباتی، ماء‌الشعیر و مالت، آب بسته‌بندی و صنایع لبنی ۹۰ درصد پریفرم خود را از تولیدکنندگان پریفرم خریداری می‌کند و تنها ۱۰ درصد تولیدکنندگان پریفرم هستند که جواز خرید پت از بورس را دارند و مابقی آنها مجاز به خرید از بورس نیستند.

وی با اشاره به این‌که در این راستا تنها ۱۰ درصد از تولیدکنندگان پریفرم منفعت دیده‌اند و کماکان مشکل تقاضای زیادی در بورس وجود دارد، اظهار کرد:  قبل از اعمال اصلاحات ۳۶ هزار تن تقاضا در بازار وجود داشت که تنها ۴۰۰۰ تن عرضه می‌شد، بنابراین پس از فشارهای وارده به پتروشیمی، وزارت صنعت، معدن و تجارت و بورس به جهت قطع دست دلالان، سودجویان و متخلفان درخواست و تقاضا به ۴۰۰۰ الی ۵۰۰۰ تن رسید.

فروهر با بیان این‌که قیمت پت در بورس ۷۱۰۰ الی ۷۲۰۰ تومان است اما در بازار آزاد به میزان ۱۱ تا ۱۲ هزار تومان قیمت دارد، گفت:‌تنها ۱۰ درصد از تولیدکنندگان پریفرم می‌توانند از بورس پت ۷۰۰۰ تومانی خرید کنند و ۹۰ درصد دیگر باید مواد را از پریفرم‌سازان معادل هر کیلو ۱۱ هزار تومان  خریداری نمایند.

وی با اشاره به این‌که وزارت صنعت، معدن و تجارت به تعزیرات دستور داده تا با متخلفان در این حوزه برخورد شود، اظهار کرد: براساس این دستور قرار بر این شده که پریفرم‌سازهایی که از بورس خریداری می‌کنند شناسایی شده و براین اساس متخلفانی که از بورس خرید و به قیمت بازار آزاد معامله می‌کنند مشخص شده و با آنها برخورد شود.

همچنین امیرهوشنگ بیرشک - دبیر انجمن صنایع روغن نباتی – در ارتباط با آخرین وضعیت تامین بطری بسته‌بندی، بیان کرد: هرچند عرضه در این راستا پس از شرایط نابه‌سامان به وجود آمده بهتر شد، اما کماکان مشکل به طور کامل حل نشده است و در این راستا تفاهمی بین وزارت صنعت، معدن و تجارت و نیز بورس به وجود آمده تا سهمیه‌ای برای بخش صنعت در این رابطه تعیین کند.

وی ادامه داد: پیش از این به دلیل مسائل ارزی به وجود آمده تقاضا به شدت رشد کرد و غیرواقعی بود و همه قصد داشتند خرید و انبارشان را پر کنند به همین دلیل شاهد کمبود در بازار بودیم.

دبیر انجمن صنایع روغن نباتی با تاکید بر این‌که کماکان ۷۰ درصد مشکلات مربوط به تامین بطری بسته‌بندی پابرجاست، خاطر نشان کرد: قرار است وزارت صنعت، معدن و تجارت با بورس تفاهمی را مدنظر قرار دهند و برای صنایع در نظر بگیرند و تامین بطری در حوزه روغن نباتی وجود نداشته باشد.

بیرشک با اشاره به این‌که مجتمع تندگویان عنوان می‌کند که ظرفیت تولید بیش از این میزان را ندارد، گفت: مشکلی که در حال حاضر با آن روبه‌رو هستیم این است که مواد پتروشیمی را به واحدهای پریفرم‌سازی می‌دهند و در صنعت روغن نباتی عمده کارخانه‌ها واحد پریفرم‌سازی ندارند و باید پریفرم لازم را از بازار خرید کنند.

وی ادامه داد: در حال حاضر واحدهای پریفرم‌سازی پریفرم را خریداری کرده و به قیمت بالاتری در بازار آزاد به فروش می‌رسانند که در این رابطه قرار است وزارت صنعت، معدن و تجارت پیگیری لازم را انجام دهد و در همین راستا واحدهای پریفرم‌سازی که از بورس خریداری می‌کنند را مشخص کردند.

انتهای پیام/

نظرات
ADS
ADS
پربازدید