به گزارش اتاق خبر، به نقل از خبرگزاری مهر، مهدی جمشیدیدانا، درباره تولید و فرآورش گاز طبیعی در کشور، گفت: پارسال ۲۴۷ میلیارد مترمکعب گاز در پالایشگاههای گازی کشور بهویژه پارس جنوبی، فرآورش و به شبکه انتقال گاز سراسری، تزریق شد که نسبت به تولید گاز در سال ۹۵ (۲۳۰ میلیارد مترمکعب) با رشد ۱۸ میلیارد مترمکعبی معادل ۸ درصد همراه بود.
وی درباره مقدار تولید گاز در پالایشگاههای پارس جنوبی، اظهار کرد: مقدار فرآورش گاز پارسجنوبی در سال ۹۵، ۱۴۷ میلیارد و ۴۰۰ میلیون مترمکعب بود که ۶۲ درصد از سهم تولید گاز کشور را به خود اختصاص داد، اما این رقم در سال ۹۶ به ۱۷۲ میلیارد و ۹۰۰ میلیون مترمکعب معادل ۶۹ درصد از سهم تولید گاز کشور افزایش یافت.
مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز درباره تولید فرآوردههای گاز در دو سال اخیر توضیح داد: در سال ۹۵، ۲ هزار و ۷۶۰ تن الپیجی تولید شد که با ۴ درصد رشد، به رقم ۲ هزار و ۸۷۶ تن در سال ۹۶ رسید، همچنین میزان تولید گوگرد در سال ۹۵ یک هزار و ۱۶۷ تن و میزان تولید اتان ۲ هزار و ۳۱۵ تن بود که به ترتیب با ۱۸ درصد و ۲۲ درصد افزایش به رقم یک هزار و ۳۷۶ تن و ۲ هزار و ۸۳۱ تن در سال ۹۶ رسید.
جمشیدیدانا با بیان اینکه تولید محصولات جانبی یکی از مهمترین اقدامات پالایشگاههای گازی کشور است، درباره تولید میعانات گازی گفت: در سال ۹۵، ۲۱۰ میلیون بشکه میعانات گازی تولید شد که این رقم با ۱۳ درصد رشد، در سال ۹۶ به ۲۳۷ میلیون بشکه رسید.
به گفته وی، بخش عمدهای از الپیجی و گوگرد به ویژه در پارسجنوبی با هدف صادرات تولید میشود، اما تولید این محصولات در دیگر پالایشگاهها برای مصرف داخل کشور است.
مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز، از افزایش ۷ میلیارد مترمکعبی گازرسانی به نیروگاهها در سالی که گذشت، خبر داد و اظهار کرد: پارسال با ۱۱ درصد رشد، ۶۷ میلیارد و ۷۰۰ میلیون مترمکعب گاز به نیروگاهها تحویل شد که این رقم در سال ۹۵، حدود ۶۱ میلیارد مترمکعب بود.
افزایش ۵ درصدی تولید گاز با کاهش زمان تعمیرات اساسی
جمشیدیدانا، با بیان اینکه تعمیرات اساسی پالایشگاهها و شبکه انتقال گاز در نیمه ماه نخست هر سال انجام میشود، درباره انجام تعمیرات اساسی در سال ۹۶ و تاثیر آن بر میزان تولید گاز، توضیح داد: در شش ماه نخست پارسال، حدود ۱۲ درصد از ظرفیت کل پالایش گاز کشور به انجام تعمیرات اساسی محدود شد، به این معنا که از مجموع ۱۵۸ میلیارد مترمکعب گازی که میتوانستیم در سال ۹۶ تولید کنیم، ۱۳۹ میلیارد و ۵۰۰ میلیون مترمکعب گاز تولید کردیم.
وی از برنامهریزی مرکز دیسپچینگ شرکت ملی گاز برای کاهش زمان تعمیرات اساسی خبر داد و تصریح کرد: با کاهش زمان تعمیرات اساسی، گاز بیشتری برای تامین نیاز مصرفکنندگان تولید میشود، بنابراین امسال تنها ۷ درصد از ظرفیت تولید را به تعمیرات اساسی اختصاص میدهیم که نشاندهنده افزایش ۵ درصدی تولید گاز نسبت به سال ۹۵ است.
صادرات گاز صعودی است
مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز، روند صادرات گاز ایران به کشورهای همسایه را مثبت ارزیابی کرد و با اشاره به ارائه آماری در این زمینه گفت: صادرات گاز کشورمان در سال ۹۵، حدود ۹ میلیارد و ۱۰۰ میلیون مترمکعب بوده است.
وی افزود: میزان صادرات گاز ایران در سال ۹۶ به ۱۳ میلیارد و ۲۰۰ میلیون مترمکعب رسید که بیانگر رشد ۴ میلیارد و ۲۰۰ میلیون مترمکعبی برابر ۴۶ درصد است، همچنین پارسال روزانه حدود ۳۶ میلیون مترمکعب گاز به کشورهای همسایه صادر شد که در برخی روزها، این رقم به ۴۶ میلیون مترمکعب نیز رسید.
گاز تولیدی پالایشگاههای پارسجنوبی تحت کنترل است
جمشیدیدانا، گاز خروجی پالایشگاههای پارسجنوبی را استاندارد، باکیفیت و قابل اطمینان توصیف کرد و گفت: همه پالایشگاههای گازی پارسجنوبی مطابق استانداردهایی که از سوی شرکت ملی گاز تعریف شده، فعالیت میکنند و این موضوع از راه کنترل آنلاین گاز خروجی این پالایشگاهها قابل اثبات است.
وی افزود: در خروجی هر کدام از پالایشگاههای گاز، سامانههای آنالیز کیفی وجود دارد که گاز فرآورش شده را از هر لحاظ کنترل میکند. افزون بر این، شرکت مهندسی و توسعه گاز نیز در حال نصب و اجرای سامانه میترینگ در خروجی فازهای پارسجنوبی است تا نظارت بر کمیت و کیفیت گاز این پالایشگاهها با دقت و حساسیت بیشتری ادامه یابد.
انتهای پیام/