وی با بیان اینکه لایحه مالکیت معنوی نیازمند پیگیری و اجرایی شدن است، اظهار کرد: حتما که نباید یک فردی بیاید و شکایت کند تا حقوقش دیده شود، بلکه باید اساسا یک مکانیسم تعریف شود تا در آن فضا همه حقوق تولیدکنندگان و حتی مصرفکنندگان هم دیده شود.
او با بیان اینکه عوامل فرهنگی و اجتماعی نیز میتواند در احترام به مالکیت معنوی یک اثر موثر باشند، ادامه داد: اما فقط مسائل فرهنگی و اجتماعی نمیتوانند به تنهایی پاسخگوی نیازهای این حوزه باشند، چرا که وقتی منافعی وجود دارد که کاربران میتوانند بدون پرداخت پول از آن به رایگان استفاده کنند قاعدتا به آن سمت هم گرایش پیدا میکنند، در حالی که این یک سیستمی میطلبد تا کسی نتواند آن را دور بزند.
رئیس سابق کمیسیون تجارت الکترونیکی سازمان نظان صنفی رایانهای همچنین به تاثیر امضای دیجیتال و احترام به قضیه مالکیت معنوی در بحث تجارت الکترونیکی اشاره کرد و گفت: مالکیت معنوی در دنیای دیجیتال میتواند در رشد و توسعه فضای بزرگتر اقتصاد دیجیتالی و همچنین تجارت الکترونیکی نیز تاثیرگذار به معنای مثبت آن باشد.
تولیدات محتوایی و نرمافزاری به دلیل قابلیت قرار گرفتن در فضای اینترنت به راحتی قابل کپی شدن هستند؛ امری که بیش از هر چیز به تولیدکنندگان این آثار ضرر میرساند و چه بسا آنها را از ادامه فعالیت تولیدی خود دلسرد میکند. با این اوصاف ادامه این روند در بلندمدت حتی میتواند باعث کاهش کیفیت محصولات تولیدشده در عرصه محتوا باشد. با این حال خسرو سلجوقی، عضو هیئت عامل سازمان فناوری اطلاعات چندی پیش از تدوین لایحهای با عنوان "مالکیت معنوی" برای ارائه به مجلس شورای اسلامی و تبدیل شدن به قانون خبر داده بود؛ امری که در صورت تحقق میتواند موجبات حمایت از تولیدکنندگان در این عرصه را فراهم آورد.
انتهای پیام/