وی با اشاره به اینکه نرخ جهانی آهن، فولاد و فلزات روند ثابتی را طی کرده است، تصریح کرد: با توجه به رفع نیاز بازار آهن و فلزات از طریق تولید داخلی این بازار آنچنان وابسته به ارز به ویژه دلار نیست اما نرخ ارز بر قیمت محصولات تأثیرگذار بوده است.
آزاد گفت: نوسانات نرخ ارز در فروردینماه سال جاری عاملی شد تا کسبوکار در این صنف با مشکلاتی روبرو شود، زیرا فروشندگان عمده آهن، فولاد و فلزات که محصولات را در اختیار اعضای اتحادیه بهعنوان توزیعکننده خرد قرار میدهند، نرخ نهایی را با توجه به نرخ جهانی و نرخ لحظهای دلار اعلام میکردند که این موضوع عاملی شد تا توزیعکنندگان خرد از خرید و تهیه آهن، فولاد و فلزات دست بکشند.
رئیس اتحادیه فروشندگان آهن، فولاد و فلزات تأکید کرد: در زمانی که دولت تکنرخی شدن ارز بهویژه دلار را اعلام کرد، روند افزایش قیمت محصولات متوقف شد و قیمتها اندکی تعدیلشده است اما همچنان با معیار دلار ۴۲۰۰ تومانی فاصله قابلتوجهی دارد.
آزاد از رکود نسبی در این بازار خبر داد و گفت: تولیدکنندگان عمده صادرکننده محصولاتی همچون آهن، فولاد و فلزات هستند و حجم قابلتوجهی از محصولات خود را در بازارهای جهانی عرضه میکنند و حاضر به آن نیستند که محصول عرضهشده دربازار داخلی را با نرخ ارزانتر از بازار صادراتی عرضه کنند.
او یادآور شد: صادرکنندگان دلار حاصل از صادرات محصولات فلزی را با نرخهای بیشتر از ۴۲۰۰ تومان در بازار ارز به فروش میرسانند که در این زمینه اگر دولت صادرکنندگان را ملزم به عرضه دلار به بانکها به نرخ ۴۲۰۰ تومان کنند، نرخ محصولات برای بازار داخلی منطقی خواهد شد.
انتهای پیام/