وی ادامه داد: اینگونه افزایش نرخ ارز به صادرات نه تنها کمک نمیکند بلکه به آن ضربه وارد میکند. آنچه به صادرات کمک میکند تک نرخی شدن دلار، با ثبات بودن آن و واقعی شدن نرخ است.
رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و افغانستان افزود: این روزها شاید در مقطعی با افزایش قیمت ارز بعضی از صادرکنندگان فایدههای مقطعی بردند ولی از سوی دیگر دارندگان کالا، کالاها را عرضه نمیکردند به طور مثال محصولاتی مانند پسته با توجه به اینکه به فصل گرما نزدیک میشویم و نگرانی بسیاری در خصوص نگهداری آن وجود دارد کشاورزان از عرضه آن خودداری کردند و در این شرایط زمانی که صادرکننده قرارداد دراز مدت برای تحویل کالا دارد، دچار مشکل میشود.
سیادت خاطرنشان کرد: از سوی دیگر صادرکنندگان در این نوسانات مطمئن نیستند که وقتی ارز به دستش میرسد با چه قیمتی میتوانند آن را بفروشند و این امر به شدت به صادرات صدمه وارد میکند.
رییس اتاق تجارت ایران و افغانستان با بیان اینکه امید داریم که تک نرخی شدن ارز سرآغاز یک ثبات در بازار باشد و دولت بتواند با تدبیر، برنامهریزی، برخورد با متخلفان و با عرضه ارز مناسب، به موقع و متناسب با نیاز بازار بتواند این شرایط را حفظ کند و همچنین امید داریم دولت بتواند ثبات و آرامش را به بازار داخلی، بازار صادرات و واردات بازگرداند.
انتهای پیام/