Performancing Metrics

١٠ كانديداي «بهشت» | اتاق خبر
کد خبر: 409220
تاریخ انتشار: 26 فروردین 1397 - 09:40
گزارشی از گزينه‌هاي احتمالي شهرداري تهران:
«محمد‌علي نجفي» كه به انتخاب شوراي اصلاح‌طلب پنجم به عنوان شهردار جديد تهران انتخاب شده بود سر‌انجام به دليل آنچه بيماري عنوان شد استعفا داد و از اين منصب كناره گرفت.

به گزارش اتاق خبر، به نقل از اعتماد، عمر مديريت ٦ماهه نجفي در شهرداري با فراز و نشيب‌هاي زيادي همراه بود و مي‌توان از روحيه فساد ستيزي نجفي به عنوان بارز‌ترين شاخصه اين دوران ياد كرد؛ شاخصه‌اي كه در نهايت تبديل به چشم اسفنديار شد و او را علاوه بر بيماري جديد مجبور به استعفا كرد. اين استعفا نشان داد كه مبارزه با فسادهاي سازمان يافته هزينه‌اي گزاف دارد. اكنون پس از نزديك به ٧‌ماه شوراي پنجم بار ديگر در پيچ و خم انتخاب شهردار جديد قرار گرفته است. درميان گزينه‌هاي جانشيني نجفي در شهرداري تهران، نام جديدي آنچنان به چشم نمي‌خورد. تاكنون ٦ اسم مطرح است. برخي از آنها از همان روز اول كانديداي شهرداري تهران بودند و برخي به تازگي به اين فهرست اضافه شده‌اند. در كنار اين ٦ نفر اصلي نام‌هايي چون «محسن مهرعليزاده»، «پيروز حناچي»، «سميع‌الله حسيني‌مكارم» و «قاسم نقي‌زاده خامسي» شهردار مشهد به گوش مي‌رسد. «علي اعطا» سخنگوي شوراي پنجم در توييتي اعلام كرده است كه شوراي شهر از اين هفته انتخاب شهردار جديد تهران را در دستور كار خود قرار مي‌دهد.

شهيندخت مولاوردي: هر وقت يك صندلي مديريتي كشور خالي مي‌شود، نام زنان به عنوان كانديداي مديريت آن منصب مطرح مي‌شود. گمانه‌زني‌اي كه تاكنون در حد حرف باقي مانده و هيچگاه جامه عمل به خود نپوشانده است. انتخاب شهردار تهران نيز از تابستان ٩٦ با اين موضوع درگير بود و در آن برهه الهه كولايي به عنوان تنها زن كانديداي شهرداري تهران معرفي شد. اين‌بار قرعه به نام دستيار حقوق شهروندي رييس‌جمهور افتاده است. شنيده مي‌شود «شهيندخت مولاوردي» يكي از گزينه‌هاي تصدي شهرداري تهران است و اعضاي شورا در حال بررسي اين گزينه هستند. او در دولت سيد محمد خاتمي، مدير ارتباطات بين‌الملل مركز امور مشاركت زنان رياست‌جمهوري و پيش از انتخاب به عنوان معاون امور زنان و خانواده رياست‌جمهوري در كابينه حسن روحاني، دبيركل جمعيت حمايت از حقوق بشر زنان و مسوول كميته حقوقي ائتلاف اسلامي زنان بود.

محمدرضا عارف: معاون اول سيد محمد خاتمي در دولت اصلاحات بود. از انتخابات رياست‌جمهوري سال ٩٢ به عرصه سياست بازگشت اما در روزهاي پاياني از كارزار انتخابات انصراف داد. ٢سال بعد در انتخابات مجلس سرليست اصلاح‌طلبان شد و به عنوان نفر اول تهران راهي بهارستان شد. اكنون بيشتر از دو سال از عمر مجلس دهم گذشته شنيده‌ها حاكي از آن است كه برخي از اعضاي شوراي پنجم هفته گذشته به دفتر عارف رفته و از او براي تصدي شهرداري تهران دعوت كرده‌اند. ظاهرا اين‌بار عارف بر خلاف گذشته اين دعوت را رد نكرده است. هرچند تعدادي از نزديكان عارف اين خبر را قويا تكذيب كردند اما به نظر مي‌رسد او يكي از كانديداهاي صندلي بهشت خواهد بود.

حبيب‌الله بيطرف: وزير نيروي دولت اصلاحات بود. پس از پايان دوران وزارت ترجيح داد سياست را از حاشيه دنبال كند. پس از روي كار آمدن شوراي پنجم و قطعي شدن خداحافظي قاليباف از شهرداري تهران، نام او به عنوان يكي از گزينه‌هاي شهرداري تهران مطرح شد. بيطرف از چهره‌هاي نزديك به جبهه مشاركت و حزب اتحاد است و نمايندگان اين حزب در شوراي پنجم براي رسيدن او به كرسي بهشت رايزني‌هايي انجام دادند اما در نهايت اين مهم رخ نداد. پس از گذشت ٧ماه بار ديگر نام بي‌طرف به عنوان يكي از گزينه‌هاي شهرداري تهران مطرح شده است. وزير اسبق نيرو اكنون در دولت دوازدهم مشغول به كار بوده و به عنوان معاون پژوهشي بيژن زنگنه وزير نفت فعاليت مي‌كند. بيطرف در مصاحبه‌اي در واكنش به برخي خبرها كه از وي به عنوان شهردار احتمالي تهران نام برده‌اند، گفته است كه علاقه و آمادگي پذيرش مسووليت شهرداري تهران را ندارد. با اين حال خبرها حاكي از آن است كه او جزو گزينه‌هاي تصدي شهرداري تهران است.

محسن هاشمي‌رفسنجاني: علاقه محسن هاشمي‌رفسنجاني به رياست بهشت بر كسي پوشيده نيست. از همان روز‌هاي نخست عده‌اي متصور بودند كه به عنوان نفر اول تهران در انتخابات شانس بيشتري دارد و به عنوان شهردار جديد تهران انتخاب خواهد شد. حزب كارگزاران نيز تلاشي را براي اين مهم آغاز كرد اما وجود ميثاقنامه‌اي كه اعضاي شورا آن را امضا كرده بودند مانع از راهيابي محسن هاشمي به بهشت شد. طبق اين ميثاقنامه هيچ يك از اعضاي شورا براي تصدي بر پستي ديگر حق انصراف از شورا را ندارند. از طرفي حضور «مهدي چمران» سرليست اصولگرايان در انتخابات شورا به عنوان نفر نخست علي‌البدل باعث اجتناب اعضاي شورا از انتخاب محسن هاشمي شد. اين‌بار اما به نظر مي‌رسد نه تنها حزب كارگزاران بلكه برخي سياسيون به ميدان آمده‌اند تا محسن را به بهشت برسانند. محمد‌علي ابطحي و مصطفي كواكبيان افراد سرشناسي هستند كه هركدام با توييتي جداگانه از شهردار شدن محسن هاشمي حمايت كرده و از حضور چمران در شوراي پنجم تحت عنوان زنده باد مخالف من استقبال كرده‌اند.

محمود حجتي و محمدعلي افشاني: نام اين افراد در مرداد ٩٦ هم به عنوان كانديداي شهرداري تهران شنيده شد. هرچند محمود حجتي هيچگاه به عنوان كانديداي نهايي پا به عرصه رقابت نگذاشت اما محمد علي افشاني چهره نزديك به حزب اعتماد ملي تا روز‌هاي آخر با ساير كانديدها رقابت كرد اما در نهايت استعفا داد. شنيده مي‌شود اعضاي شوراي پنجم تمايل دارند تا رياست شهرداري تهران را به يكي از اين دو گزينه بسپارند. محمود حجتي اين روز‌ها وزير كشاورزي دولت دوازدهم است و شنيده مي‌شود برخي از اعضاي شورا رايزني‌هاي خود را با او آغاز كرده‌اند تا از دولت خداحافظي كرده و به شهرداري بيايد. محمد علي افشاني نيز وضعيتي مشابه حجتي دارد. او اكنون معاون عمران و توسعه امور شهري و روستايي وزارت كشور است و رايزني‌ها با او نيز آغاز شده است تا در صورت كناره‌گيري از پست خود در وزارت كشور براي رسيدن به صندلي شهردار تهران معرفي شود.

 

نظرات
ADS
ADS
پربازدید