به گزارش اتاق خبر، به نقل از ایسنا، بانک مرکزی در تکمیل بخشنامه ممنوعیت واردات کالا از کشورهای ترکیه، چین، کره و هند به صورت بدون انتقال ارز، موارد چندگانهای را به شبکه بانکی ابلاغ کرده که این شائبه به وجود آمده است با این تصمیم واردات کالا از این کشورها با محدودیت روبرو خواهد شد ما اسدالله عسگراولادی خلاف این نظر را دارد.
وی درباره نتایج این بخشنامه بر مبادلات ایران و چین اظهارکرد: اگر این بخشنامه نهایی و بدون انتقال ارز، واردات کالا انجام شود به خاطر این است که یوانها مصرف شود.
عسگراولادی ادامه داد: در واقع علت این کار این است که ایران مقداری یوان بابت فروش نفت در چین دارد و برای واردات در دسترس است و قصد داریم این یوانها را به کسانی بدهیم که میخواهند از چین کالا بیاورند تا به بازار ارز فشار نیاورند.
رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین تصریح کرد: این تصمیم فکر بدی نیست و میتواند اثرات مثبتی داشته باشد اما ممکن است چینیها همه کالاها را به یوان نفروشند، چون در ازای بعضی کالاهایشان ارز آزاد میخواهند ولی اگر به یوان بفروشند اتفاق خوبی است و ما هم استقبال میکنیم.
عسگراولادی در پاسخ به اینکه این بخشنامه روند اداری و بروکراسی تجاری با چین را تسهیل میکند یا طولانیتر؟ تصریح کرد: روند تجاری برای واردات راحتتر و کوتاهتر میشود، چون ال سی باز میشود و یوانی که بانک مرکزی از طریق فروش نفت در آنجا دارد را برای واردات میدهد.
بانک مرکزی در راستای ابلاغیه معاون اول رئیس جمهور درخصوص ممنوعیت واردات کالا از کشورهای ترکیه، چین، کره و هند به صورت بدون انتقال ارز و تأکید بر استفاده از روش های بانکی (گشایش اعتبار/ برات اسنادی و یا حواله) اعلام کرده که شبکه بانکی لازم است در استفاده از روش پرداخت برات اسنادی با رعایت موارد زیر و در چاچوب مقررات ارزی اقدامات لازم را به عمل آورند:
۱- در مواردی که ثبت سفارش غیر بانکی و پرداخت به فروشنده قبل از ۱۳۹۶.۱۱.۱۶ صورت پذیرفته باشد، استفاده از روش برات اسنادی بدون تعهد پرداخت به شرط ارائه اصلاحیه ثبت سفارش مبنی بر تغییر نوع آن به «شیوه های متداول بانکی» و ارائه اسناد و مدارک مثبته توسط متقاضی مبین انجام پرداخت و یا تسویه حساب با ذینفع و همچنین در مقابل ارائه اسناد حمل مربوطه، صرفاً تا پایان فروردین ماه سال ۱۳۹۷ مجاز خواهد بود.
۲- در مواردی که ثبتسفارش انجام نشده و لیکن پرداخت های مربوطه قبل از ۱۳۹۶.۱۱.۱۶ صورت پذیرفته باشد، استفاده از روش برات اسنادی بدون تعهد پرداخت به شرط انجام ثبت سفارش با نوع «شیوه های متداول بانکی» با ارائه اسناد و مدارک مثبته توسط متقاضی حاکی از انجام پرداخت و یا تسویه حساب با ذینفع و ارائه اسناد حمل مربوطه، صرفاً تا پایان فروردین ماه سال ۱۳۹۷ مجاز خواهد بود.
۳- در سایر موارد درصورت انجام ثبت سفارش بعد از ۱۳۹۶.۱۱.۱۶ بابت واردات از ۴ کشور مذکور استفاده از روش برات اسنادی بدون تعهد پرداخت مجاز نبوده و استفاده از سایر ابزار های بانکی منوط به خرید ارز از این بانک خواهد بود.
ضمناً درخصوص ثبتسفارشهایی که قبل از ۱۳۹۶.۱۱.۱۶ به صورت بدون انتقال ارز (غیر بانکی) صادر گردیدهاند، چنانچه مشمول ماده ۱۱ آئیننامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات باشند، واردکنندگان میتوانند با هماهنگی گمرک جمهوری اسلامی ایران درخصوص ترخیص کالای خود اقدام کنند.
انتهای پیام/