وی افزود: علاوه بر این، کسی از ما هم به این اطلاعات دسترسی پیدا نکرده است؛ قرار بود گزارشی در قالب یک بسته که الان در چه مرحله ای هستیم و به چه نقطه ای خواهیم رسید، به ما ارائه کنند که آن هم ارائه نشده است.
نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس خاطرنشان کرد: بر اساس این بسته باید مشخص باشد که این پروژه از چه زمانی شروع شده و روزانه و ماهانه چند درصد پیشرفت دارد و در چه زمانی باید به سرانجام رسیده و راه اندازی شود؛ قرار بود این بسته را درباره قرارداد توتال به ما ارائه دهند اما متاسفانه هنوز ارائه نشده است.
خادمی گفت: اگر از مدیران وزارت نفت سوال کنیم، به طور کلی می گویند کار دارد پیش می رود! اما نشانه هایی که مشخص کند کار در حال پیشرفت است و دستگاه های حفاری مستقر شده و مشغول به کار باشند، دیده نمی شود.
انتظارات برجامی در حوزه نفت و گاز محقق نشد
وی با اشاره به گذشت دو سال از آغاز اجرای برجام درباره وضعیت فروش نفت و محصولات نفتی در این مدت به ویژه پس از روی کار آمدن دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا اظهار داشت: انتظاراتی که ما از برجام داشتیم و در ابتدا هم اعلام می شد، برآورده نشده و بخش عمده ای از آنها باقی مانده است.
نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس در توضیح این مساله عنوان کرد: تصور ما از برجام این بود که تعهداتمان را انجام دهیم و در مقابل، مبادلات بانکی ما آزاد و آسان شود، تحریم ها لغو شود، اگر شرکت خارجی قصد سرمایه گذاری در ایران داشت به راحتی و بدون ترس وارد شود، اگر یک ایرانی قصد مسافرت خارجی داشت مانند مردم سایر دنیا و بدون مشکل بتواند مسافرت کند و در حوزه نفت و گاز نیز سرمایه گذاری ها به خوبی و سهولت انجام شود.
خادمی ادامه داد: در حوزه نفت و گاز آن انتظاری که داشتیم، محقق نشده و کسی برای سرمایه گذاری مراجعه نکرده، از آن طرف معلوم نیست پول فروش نفت را چطور دریافت می کنیم.
نفتکش های ما هنوز با پرچم غیرایرانی تردد می کنند!/ تحریم کشتیرانی در حرف برطرف شده است
وی افزود: در حال حاضر هم شرایط به گونه ای است که کشتی های نفتکش ما همچنان باید با پرچم یک کشور دیگر رفت و آمد کنند؛ مانند کشتی سانچی که با پرچم پاناما ثبت شده بود. در واقع شرایط فعالیت حوزه نفت و گاز نسبت به دوران قبل از برجام فرق چندانی نکرده است، به گونه ای که اکثر نفتکش های ما به دلیل تداوم مشکلات ناشی از تحریم همچنان با پرچم های غیرایرانی تردد می کنند.
عضو هیات رئیسه کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تحریم کشتیرانی در حد حرف برطرف شده است، اظهار داشت: حتی در حال حاضر دستگاه های حفاری در ایران داریم که مالکیت آن برای ایران است، اما پرچمش برای پاناماست.
خادمی گفت: با وجود این تنگناها، از آن طرف یک آب باریکه برای ما ایجاد کرده اند که بتوانیم نفتمان را بفروشیم که این میزان فروش در همان زمان تحریم هم وجود داشت و حالا فقط قدری بیشتر می فروشیم، اما در نهایت اتفاق خاصی برای صنعت نفت و گاز کشور در دوران پس از برجام نیفتاده است.
ترامپ در حال زجرکش کردن برجام است
نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه خسارات و آثار زیان بار این شرایط به مراتب بیشتر از دوران قبل از برجام است، اظهار داشت: شرایط در حال حاضر مانند این است که کسی را زجرکش کنند؛ یعنی سرمایه گذاران دنیا و خود ما در ایران نمی دانیم تکلیف چیست و باید تا ۱۲۰ روز دیگر صبر کنیم که ترامپ چه تصمیمی می گیرد. طبیعی است که هیچ سرمایه گذاری در این شرایط متزلزل در ایران سرمایه گذاری نمی کند.
خادمی با بیان اینکه خام فروشی در شرایطی که تعهدات برجامی خود را انجام داده ایم همچنان ادامه دارد، تصریح کرد: واقعیت رفع تحریم ها به گونه ای است که ترامپ بارها برجام را نقض کرده و شرایط را برای حضور کشورهای اروپایی در ایران سخت کرده و از سوی دیگر برجام را در یک حالت متزلزل و معلق نگه داشته است، به گونه ای که حرف ها و توافقاتی که میان ایران و ۱+۵ برای مبادلات اقتصادی مطرح می شود، معمولا به مرحله عملیاتی نمی رسد.
انتهای پیام/