به گزارش اتاق خبر، به نقل از ایسنا، علاء الدین ازوجی در جلسه هم اندیشی پیشبرد اهداف و برنامههای اشتغال فراگیر و روستایی که با حضور روسای ادارات شهرستانی و جمعی از کارشناسان حوزه اشتغال برگزار شد، افزود: از سوی دیگر فارغ التحصیلان شغل اولی یا به عبارتی افرادی که تاکنون شغلی که از خدمات بیمهای برخوردار باشند نداشتهاند میتوانند با این طرح، شاغل شوند و کارفرمایان نیز میتوانند از مشوقهای بیمهای برخوردار شوند .
وی تاکید کرد: در صورت حمایت بیش از پیش دولت از طرح کارورزی و مشوقهای بیمهای به طور حتم، اثرگذاری آن بیش از اشتغال روستایی خواهد بود. با توجه به نقش مشاوره شغلی کاریابیها، میتوان از این ظرفیت در طرحهای اشتغالزایی مطرح شده استفاده کرد .
مشاور وزیر و مدیر کل دفتر سیاستگذاری و توسعه اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی عدم تناسب رشتههای دانشگاهی با نیاز بازار را از مشکلات موجود خواند و گفت: اگر رشتههای تحصیلی فارغالتحصیلان دانشگاهی مورد بررسی قرار گیرد می توان دریافت که تحصیلات تعداد قابل توجهی از این افراد، مورد نیاز بازار نیست .
وی افزود: بنابراین نیاز است تا در حوزه آموزشی، تجدیدنظری صورت گیرد و هر منطقه بسته به نیاز بازارش، در حوزه آموزشی خود تغییراتی دهد .
ازوجی با بیان این که هر بنگاه اقتصادی پس از گرفتن کارورز نباید اقدام به اخذ چک و سفته کند، اظهار کرد: با توجه به اینکه دوره 4 تا 6 ماهه کارورزی که حق الزحمه کارورز از سوی دولت پرداخت میشود، به عنوان دوره آموزشی تلقی میشود و بر همین اساس نباید هیچ ضمانتی از کارورز گرفته شود .
استفاده از زیرساخت کاریابیها در اجرای طرح کارورزی
«محمدحسین ریاحی» مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان یزد نیز در این نشست هم اندیشی استفاده از زیرساختهای کاریابیها را فرصتی خواند تا بتوان هر چه بهتر به اجرای طرح کارورزی به منظور اشتغالزایی پرداخت .
وی با بیان این که برای عملیاتی رفتار کردن در حوزه کارورزی، این نکته اهمیت دارد که قبل از ابلاغ دستورالعمل بتوانیم نقاط قوت و ضعف طرح را بشناسیم، گفت: نقایص و ایرادهای موجود در سامانه، شرایط عملکردی و نتیجه کار باید مورد بررسی قرار داده شود تا مشکلات در این حوزه، به زودی حل شود .
ریاحی با اشاره به این که در حوزه کارورزی، اطلاعرسانی به جامعه هدف به صورت گسترده صورت گرفته است اظهار کرد: در این زمینه جلسات مختلف با دانشگاهها، کارفرمایان، کارگران، تشکلات و غیره انجام شده و مطالب مورد بحث قرار گرفته است که خوشبختانه اوایل از استقبال خوبی برخوردار شد ولی متاسفانه به دلیل این که در انجام روند اجرایی، این طرح با مشکلاتی روبرو شد، این استقبال رو به افول رفته است .
وی با بیان این که در استانهایی که شرایط اقتصادی نامطلوبتر است، رغبت فارغالتحصیلان دانشگاهی و استقبالشان بیشتر بوده است، افزود: علیرغم اینکه این طرح می تواند فرصتی برای پیوند فارغ التحصیلان دانشگاهی و بازار کار، کسب مهارت کارورزان و نیز بسترسازی برای کارفرمایان و استفاده از مشوق بیمهای باشد اما متاسفانه آنچنان که باید از این طرح در استان یزد استقبال نشده است .
این مسئول با تاکید بر این که در بین مقامات ارشد وزارتخانه باید هماهنگی کلان وجود داشته باشد تصریح کرد: با ایجاد هماهنگی لازم ما هم می توانیم در این حوزه آسیب شناسی کرده و نتایج بررسی را به وزارت متبوع اعلام کنیم؛ بر همین اساس در فرآیند اجرا با مشکل مواجه نخواهیم شد .
ثبت نام 2038 کارورز در سامانه کارورزی استان
فریبا آیت اللهی، مدیر کارآفرینی و اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان هم از ثبتنام دو هزار و 38 نفر در سامانه کارورزی در استان یزد خبر داد و افزود: از این تعداد ثبتنام شده، 600 نفر واجد شرایط بوده و در مقابل 241 واحد پذیرنده نیز به درج مشخصات خود و ثبت نام در این سامانه پرداختند.
وی در ادامه به صدور 40 مجوز آموزشی اشاره کرد.
انتهای پیام/