به گزارش اتاق خبر، به نقل از ایسنا، «رامین زارع» با بیان این که مرکز توسعه فناوری سرامیک ایران هلدینگ فناوری است، گفت: این مرکز با تصمیم صنایع سرامیک ایران و همکاری پارک علم و فناوری یزد راهاندازی شد و در حال حاضر عمده سهام آن متعلق به انجمن صنفی کاشی و سرامیک و انجمن صنفی لعاب کاشی و سرامیک است و باقی سهام آن برای پارک و چند شرکت فناور است .
وی با بیان اینکه یکی از مهمترین مشکلات صنعت سرامیک ایران، نبود توان رقابتی برای صادرات است، ادامه داد: این مرکز با هدف افزایش کیفیت کاشی و سرامیک تولیدی و در نهایت افزایش صادرات به خارج از کشور راهاندازی شد .
زارع با بیان این که هماکنون رتبه هفتم صادرات کاشی جهان را دارا هستیم، اظهار کرد: این در حالی است که از نظر تجهیزات مشکلی نداریم و نبود بازاریابی مناسب، دانش فنی پایین و مشکلات سیاسی موجب تنزل رتبه صادرات ایران در سال های گذشته شده است.
وی با اشاره به صادرات ایران در زمینه کاشی، گفت: 70 درصد کاشی صادراتی ایران به عراق، 20 درصد به کشور افغانستان و مابقی به دیگر کشورهای جهان صادر میشود.
وی با بیان این که تنها 10 درصد از کاشی و سرامیک کشور به دیگر کشورها صادر میشود، گفت: این آمار نشان از امکان گسترش صادرات کاشی و سرامیک ایران به دیگر کشورهاست .
مدیر عامل مرکز توسعه فناوری سرامیک ایران با بیان این که مرکز یک واحد تحقیق و توسعه متمرکز در صنعت سرامیک است، گفت: در چشم انداز 10 ساله خود 9 موضوع را تعریف کردهایم که از جمله آنها میتوان به بهینهسازی تولید، توسعه بازار، لعاب و طراحی رنگ و چاپ، ایجاد آزمایشگاه مرکزی، قطعه سازی و بومی کردن تجهیزات و غیره اشاره کرد .
وی با اشاره به اولویتبندی شدن این موضوعات برای اجرا، گفت: در حال حاضر طرحهای توسعه بازار، بهینهسازی تولید و ایجاد آزمایشگاه مرکزی در دست انجام هستند و به تدریج دیگر موارد نیز اجرایی خواهند شد .
زارع با بیان این که طبق آمار در سال 93، 200 میلیون متر مربع مازاد تولید کاشی و سرامیک داشتیم، افزود: در سال مذکور تنها 110 میلیون متر مکعب از آن صادر شد .
وی با بیان این که مرکز در حال حاضر با دو چالش جدی روبرو است، اظهار کرد: چالش ابتدایی اعتماد کردن به مرکز توسط صنعت است که باید در این زمینه مرکز تمام تلاش خود را به کار بگیرند و صنعت کاشی و سرامیک به صورت عملی با ما همکاری کند .
زارع با بین این که چالش دوم نوپا بودن مجموعه است، عنوان کرد: در حال حاضر تنها 11 ماه از عمر مرکز میگذرد و در آغاز کار هر مجموعهای خدمات پایین و هزینهها بالا است. به همین دلیل در صورتی که این دوره که همچون دوره مرگ است را با کمک دولت و پارک به سلامت پشت سر بگذاریم، رسیدن به اهدافمان کاملا در دسترس خواهد بود .
وی درباره اقدامات انجام شده در این دوره 11 ماهه، گفت: دو ماه اول به تحقیق سپری شد و فعالیتهای اجرایی از ابتدای سال 96 آغاز شد .
وی افزود: سپس همایش مدیران تولید و فنی کارخانجات کاشی و سرامیک ایران را برگزار کردیم که بسیاری از مسئولان استان همچون استاندار و رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت، رئیس دانشگاه یزد و مدیران حوزه کاشی و سرامیک کشور در آن شرکت داشتند .
وی درباره برگزاری همایش مدیران تولید و فنی کارخانجات کاشی و سرامیک ایران در یزد گفت: مرکز توسعه فناوری سرامیک ایران مجری برگزاری این همایش بود و مهمترین دستاورد ما در این همایش، شناساندن مجموعه به صاحبان صنایع کاشی و سرامیک کشور بود .
زارع با بیان این که همایش موفق بود، افزود: 150 مسئول تولید، مسئول عامل و مسئول فنی از واحدهای تولیدی کاشی و سرامیک در همایش شرکت داشتند .
وی درباره دیگر فعالیتهای مرکز در طول چند ماه کار خود، گفت: برای رفع مشکلات صادراتی، طرح شناخت بازارهای صادراتی را تعریف کردیم. همچنین صاحبان صنعت کاشی و سرامیک را با شرکتهای بازرگانی که در سطح بینالمللی فعالیت داشتند، آشنا ساختیم که این امر موجب سهولت در صادرات محصولات شد .
مدیر عامل مرکز توسعه فناوری سرامیک ایران درباره دیگر فعالیتهای مرکز، گفت: راهاندازی مجدد آزمایشگاه کاشی و سرامیک پارک یکی از مهمترین فعالیتهای مجموعه ما بود که یک ماه دیگر از آن بهرهبرداری میشود. همچنین برای کاهش هزینهها، شبکه آزمایشگاهی بین دانشگاه یزد، جهاددانشگاهی، دانشگاه آزاد میبد و پارک علم و فناوری برقرار کردیم که بر اساس آن امکان تبادل امکانات آزمایشگاهی بین این چهار مرکز فراهم آمد و نیاز به خرید تجهیزات آزمایشگاهی تا اندازه زیادی کاهش داشت .
وی با اشاره به حمایت مرکز از طرحهای نوآورانه، گفت: از دیگر طرحها همکاری با مرکز نوآوری بود که زمینه سرمایهگذاری در طرحهای نوآورانه در زمینه سرامیک را مهیا کرد .
زارع همچنین با اشاره به فعالیت 20 ساله مرکز سرامیک اسپانیا و امکان استفاده از دانش آن مجموعه، گفت: پس از چندین سال این همکاری را از سر گرفتیم و در حال حاضر دو ماهی است که به صورت مداوم در ارتباط هستیم و به زودی طرح مشترکی را آغاز میکنیم.
انتهای پیام/