افزایش ظرفیت ترانزیت پهنای باند کشور
یکی از اهداف همیشگی دولت در برنامههای توسعه، تبدیل ایران به هاب منطقه از بعد ارتباطات بوده است. بر همین اساس در سه ماهه نخست دولت دوازدهم، نخستین قرارداد ترانزیت بینالمللی دیتا از جنوب به شمال ایران با ظرفیت ۳۰۰ گیگابیت بر ثانیه امضا و اجرایی شد. با اجرای این قرارداد ضمن ایجاد درآمد ارزی مناسب برای کشور، ۵۰ درصد نیز به ظرفیت ترانزیت کشور نسبت به آنچه از ابتدای انقلاب اسلامی تاکنون بوده، اضافه شد.
تغییر مدل و کاهش تعرفه اینترنت پرسرعت ثابت
با توجه به اینکه اینترنت یکی از نیازهای جاری مردم و به خصوص جوانان است، تغییر مدل تعرفه حجمی به غیرحجمی و کاهش تعرفه دسترسی مردم به اینترنت پرسرعت ثابت (مبتنی بر سیم مسی و فیبرنوری) یکی از مطالبات عمومی بوده که اصلاح این تعرفهها، باعث کاهش حدود ۱۰۰ درصدی هزینه اینترنت ثابت درکشور شده است.
تغییر مدل و کاهش تعرفه اینترنت پرسرعت ثابت یکی از اقداماتی بود که وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات وعده تحقق آن را در صد روز نخست این دولت به مردم داده بود. اصلاحات صورتگرفته در مدل تعرفههای جدید، باعث رشد محتوای داخلی و متناظر آن رونق کسبوکارهای نوپا و بالطبع ایجاد فرصتهای جدید شغلی پایدار برای جوانان تحصیلکرده میشود.
همچنین دسترسی پرسرعت ثابت و سیار در ابتدای دولت دوازدهم برای ۵۰ هزار مشترک فراهم بوده است که آخرین وضعیت تا انتهای شهریور سال جاری، به ۵۷ هزار و ۸۲۳ مشترک رسیده است. در زمینه توسعه دسترسی پرسرعت روستایی نیز در ابتدای دولت دسترسی پرسرعت برای ۲۷ هزار و ۳۹۷ روستا فراهم بود که این عدد در آخرین وضعیت اعلامشده تا انتهای شهریور به ۲۷ هزار و ۷۳۹ روستا رسیده است.
توسعه بانکداری الکترونیکی در ۱۰۰۰ روستا
به منظور تحقق عدالت اجتماعی و کاهش شکاف دیجیتالی و ارایه خدمات به مناطق محروم و کمتر برخوردار در یکصد روز فعالیت دولت دوازدهم توسعه بانکداری الکترونیکی در ۱۰۰۰ روستای فاقد این امکان نیز انجام شد. براساس این طرح، تامین و ارسال تعداد ۱۰۰۰ دستگاه ATM به روستاهای فاقد این امکان با اعتباری معادل ۱۱۶ میلیارد تومان جهت کاهش فاصله کیفیت خدمات در روستاها به نسبت شهرها و نصب و راهاندازی شد.
راهاندازی اپراتور خصوصی پستی
در راستای اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی و واگذاری امور به مردم و بخش خصوصی و ایجاد فضای رقابتی و نظاممند کردن پست کشور، مزایده انتخاب اپراتور خصوصی پستی برگزار و دو اپراتور «ترن پارت تی باکس» و «کنسرسیوم حمل و نقل کالاهای تهران (پیک بادپا) » انتخاب شدند که پروانه فعالیت این دو شرکت صادر و طی مراسمی اعطا میشود. آزادسازی فعالیتهای پستی از این جهت حائز اهمیت است که برخلاف مدلهای سابق، خصولتیسازی نشده و واگذاری به طور کامل به بخش خصوصی انجام شده است.
تدوین برنامه اجرایی شبکه ملی اطلاعات
یکی دیگر از اقدامات در صد روز نخست وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تدوین برنامه اجرایی شبکه ملی اطلاعات بود که پس از تصویب سند تبیین الزامات شبکه ملی اطلاعات با برگزاری جلسات فشرده با مرکز ملی فضای مجازی طی سه ماه گذشته و انطباق آنچه اجرا شده با آنچه تصویب شده، صورت گرفت. برنامههای اجرایی سال آتی نیز در حوزه توسعه شبکه ملی اطلاعات استخراج شده است.
برنامه صیانت از کودکان در فضای مجازی
یکی دیگر از اقدامات مهم وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در حوزه فضای مجازی در صد روز نخست دولت دوازدهم، تدوین برنامه حمایتی صیانت از کودکان در فضای مجازی بود که به منظور کاهش آسیبهای اجتماعی فضای مجازی «سند حمایتی و برنامه اقدام برای توسعه خدمات فضای مجازی کودک و نوجوان» تدوین شده که اجرای آن با حمایت از بخش خصوصی تولیدکننده محتوا و صنایع داخلی انجام میشود.
اجرای مصوبه شورای فضای مجازی درخصوص ساماندهی پیامرسانها
بر اساس مصوبه شورای فضای مجازی درخصوص ساماندهی پیامرسانها، کاهش ۷۰ درصدی تعرفه استفاده از پیامرسانهای داخلی و تدوین مدل حمایت از آنها جهت تحقق اهداف شبکه ملی اطلاعات و افزایش سهم ترافیک داخلی به خارجی در صد روز نخست به تصویب رسید.
ارائه اینترنت بی سیم(وایفای) رایگان در اماکن عمومی
از اقدامات انجامشده در این مدت همچنین میتوان به اجرای فاز اول ارایه اینترنت بیسیم (وای فای) رایگان توسط اپراتورهای غیردولتی در برخی از امکان عمومی پرتردد اشاره کرد، که در آینده گسترش پیدا میکند.
طرح ثبت گوشی همراه
طرح رجیستری و ثبت گوشیهای تلفن همراه به منظور جلوگیری از قاچاق گوشی و ساماندهی بازار در صد روز نخست دولت دوازدهم به مرحله اجرا رسید که با اجرای آن، تاکنون ۱۰۰ درصد میزان واردات گوشی از مبادی رسمی افزایش یافته و پیشبینی میشود این رقم با اجرای کامل طرح رشد ۹۰۰ درصدی داشته باشد.
کاربردی کردن صنعت فضایی
در حوزه فضایی نیز ارتقا مکانیزاسیون در صنعت کشاورزی و تحول در سامانه های نوین آبیاری، تشخیص سطوح زیر کشت، پایش شاخصهای سلامتی گیاه با بهرهگیری تلفیقی از سنسورها و تصاویر ماهوارهای، اینترنت اشیا و حسگرها، از جمله کاربردی کردن صنعت فضایی در کشاورزی است که در صد روز فعالیت دولت دوازدهم در وزارت ارتباطات انجام شد.
همچنین در زمینه ثبت بینالمللی ایستگاههای رادیویی در ابتدای دولت ۲۶۸ هزار و ۶۲۷ مورد بوده است که در انتهای دولت به ۲۶۹ هزار و ۳۸۶ رسیده است.
اقدامات سریع در برقراری ارتباط مناطق زلزله کرمانشاه
با وقوع زلزله ۷.۳ ریشتری در استان کرمانشاه بسیاری از سایتها و شبکههای ارتباطاتی این استان به دلیل قطع برق از دسترس خارج شدند. در پی آن وزارت ارتباطات در همان ساعت اولیه، هماهنگی لازم با اپراتورها و دستگاههای ذیربط را انجام داد که صبح روز ۲۲ آبان (دوشنبه)، ۱۴ سایت پرتابل و ۳۸ دیزل ژنراتور از شهرها و استانهای معین به محل حادثه ارسال شد. بدین ترتیب بیش از ۷۰ درصد شبکههای ارتباطی در شهرهای استان کرمانشاه در کمتر از ۱۲ ساعت پس از وقوع زلزله به شرایط طبیعی بازگشتند.
در ساعت پایانی روز بعد از زلزله (دوشنبه) و در واقع ۲۴ ساعت پس از وقوع زمین لرزه، به دلیل قطع برق شهرها و مسیرهای اصلی، ۲۲ سایت همراه اول شش سایت ایرانسل و چهار سایت رایتل قطع شده بودند که با هماهنگی اپراتورها و همکاری وزارت نفت، سوخت مورد نیاز دیزل ها تامین شد و برای به سرویس برگرداندن سایتها در اختیار اپراتورها قرار گرفت. البته با هماهنگیهای صورتگرفته با وزارت نیرو در روز دوشنبه و مشخص کردن سایتهای الویتدار در شهرهای مختلف استان کرمانشاه، تا ساعت ۷ روز سه شنبه، ۶ هاب سایت به شبکه برق سراسری متصل شد. در روستاهای زلزلهزده نیز با ارسال دیزل ژنراتور و تجهیز سایت پرتابل توسط اپراتور روستایی از صبح روز سه شنبه هر ۴ سایت روستایی به شرایط طبیعی بازگشتند.
اپراتورهای تلفن همراه نیز به منظور رفاه حال زلزلهزدگان اقدام به رایگان کردن تماسهای خود کردند بهطوریکه کلیه تماسهای داخل شبکه رایتل تا پایان هفته، ایرانسل تا ۲۴ روز و همراه اول تا ساعت ۲۴ روز چهارشنبه ۲۴ آبان در استان کرمانشاه رایگان در نظر گرفته شد. پژوهشگاه فضایی نیز عکسهای ماهوارهای مناطق زلزلهزده را با هدف تشخیص میزان خسارت وارده به ساختمانهای روستایی در اختیار سازمان مدیریت بحران قرار داد.
همچنین به منظور فراهم کردن امکان برقراری تماس برای مردم زلزله زده، شرکت مخابرات در تعدادی از اماکن اسکان موقت، اقدام به نصب تلفن همگانی کرد. به موازات آن نیز بالن مخابراتی پژوهشگاه فضایی ایران با هدف ایجاد چتر WI-FI به شهرستان پل ذهاب ارسال و در منطقه مستقر شد.
انتهای پیام/