عباس آخوندی نیز با اشاره به پیچیدگی ورود به مسائل بافتهای هدف ستاد ملی بازآفرینی شهری گفت: در این رابطه برای تغییر رویکرد و رسیدن به گفتمان مشترک، صدا و سیما میتواند نقش بسیار مهمی در ترویج، جریان سازی و فرهنگسازی عمومی بازآفرینی شهری داشته باشد.
وی با بیان اینکه شهرها بدون ساختمانهای با ارزش و تاریخی و بدون میراث فرهنگی بیمعنا ومفهوم افزود: حفظ و احیای این بناها به صنعت گردشگری و تولید و اشتغال کمک خواهد کرد.
علی اصغر مونسان نیز از آسیبرسانی به هویت شهری به بهانه توسعه ابراز تاسف و اظهار کرد: ایجاد اتوبانهایی در شهرها با ترازهای منفی وعبور آنها از بافتهای تاریخی سبب ایجاد معضل گسست در محلهها و روابط مردم در این محلهها شد.
رئیس سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری در ادامه توجه به مؤلفههای فرهنگی در توسعه شهری متناسب با هویت شهری را ضروری و حفاظت از بناهای تاریخی و ارزشمند را چه از بعد اجتماعی و اقتصادی لازم دانست.
مصوبات جلسه
۱) تفاهم نامه همکاری مشترک سه جانبه معاونت امور استانهای صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، شرکت عمران و بهسازی شهری ایران و معاونت شهرسازی و معماری وزارت راه و شهرسازی مبادله و مقرر شد دو طرف نسبت به راهاندازی و تشکیل کارگروه مشترک اقدام کنند
۲) تفاهم نامه همکاری مشترک وزارت راه و شهرسازی و سازمان میراث فرهنگی و گردشگری مبادله و مقرر شد طرفین نسبت به راهاندازی و تشکیل کارگروه مشترک اقدام کنند.
۳) مصوب شد با توجه به مغفول ماندن دریا درصنعت توریسم کشورمان و نیاز جدی به گسترش صنعت توریسم دریایی و ریلی، وزارت راه وشهرسازی با همکاری میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نسبت به فعال کردن این حوزه اقدام کند.
۴) وزارت راه وشهرسازی با همکاری میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و شهرداریها و دیگر اعضای ستاد ملی بازآفرینی شهری موظف به مقاومسازی و احیای ساختمانهای تاریخی با استانداردهای میراث فرهنگی و ایجاد اشتغال با حفظ مزیتهای تاریخی، بازخوانی محلات، حفاظت از ساختمان های باارزش شدند.
۵) مصوب شد موضوع مربوط به اختصاص بودجه و اعتبار جهت اجرایی کردن برنامهها و فعالیتهای کارگروههای ذیل ستاد ملی بازآفرینی بافتهای ناکارآمد در دستور کار جلسه آتی قرار گیرد.
انتهای پیام/