Performancing Metrics

«ترامپ»، «لاگارد» و وامی که ایران هیچ‌گاه نخواست! | اتاق خبر
کد خبر: 400875
تاریخ انتشار: 26 مهر 1396 - 08:57
توضیح بانک مرکزی درباره گرفتن وام از MIF
گرچه رئیس جمهور آمریکا در اقدامی دستور مخالفت با پرداخت وام از سوی صندوق بین‌المللی پول به ایران را صادر کرد، اما مساله اینجاست که ایران هیچ گاه تقاضای دریافت وام از صندوق نداشته است.
 
به گزارش اتاق خبر، به نقل از ایسنا، در روزهای اخیر ترامپ در اقدام ضد ایرانی خود به نمایندگان آمریکا در صندوق بین المللی پول(MIF) دستور داد تا به درخواست ایران برای دریافت وام از این صندوق و البته سایر بانک‌های توسعه بین‌الملل رای منفی دهند تا مانعی باشد برای استفاده ایران از منابع بین‌المللی.

در ادامه کریستین لاگارد – رئیس فرانسوی صندوق بین‌المللی پول – در واکنشی اعلام کرد که هیچ تغییری در سیاست این وام دهنده در خصوص وام دهی به ایران با توجه به اظهارات رئیس جمهور آمریکا وجود ندارد و دلیلی نمی‌بیند که در شیوه نامه هیات مدیره صندوق بین المللی پول تغییری ایجاد شود؛ از این رو رابطه با ایران به روال سابق خواهد بود.

گرچه ترامپ و لاگارد درباره پرداخت وام به ایران از سوی صندوق بین المللی پول کنش و واکنش‌هایی نسبت به یکدیگر داشتند و تصمیمات خود را اعلام کردند، اما مساله اینجاست که ایران هیچ گاه درخواستی برای اخذ وام از صندوق نداشته است.

پیگیری موضوع درباره جریان وام‌های دریافتی ایران از صندوق بین‌المللی پول با توضیحاتی از سوی حسین یعقوبی میاب - مدیرکل بین‌الملل بانک مرکزی - همراه شد. وی تاکید کرد که نه تنها ایران تاکنون درخواستی بابت دریافت وام از صندوق بین‌المللی پول نداشته، حتی در صندوق کاهش فقر و افزایش رشد اقتصادی (PRGT) نیز سهم دارد و براساس ضوابط به کشورهای فقیر کمک کرده است. در این شرایط به نظر می‌رسد دستور ترامپ برای عدم پرداخت وام از سوی صندوق بین‌المللی پول به ایران و حتی حمایت لاگارد برای این پرداخت چندان منطقی نبوده است.

مدیرکل بین‌الملل بانک مرکزی یادآور شد که به طور معمول کشورهایی که دارای مشکل تراز پرداخت بوده و از حد پایینی برای تامین مالی برخوردار هستند تقاضای دریافت وام از صندوق را مطرح می‌کنند و صندوق نیز طبق ضوابط خاص خود به آنها وام‌هایی را پرداخت خواهد کرد.

به گفته یعقوبی میاب، با این حال ایران همواره به عنوان یکی از اعضای صندوق از خدمات مشاوره‌ای و مطالعاتی آن استفاده کرده است.

صندوق بین‌المللی پول یکی از موسسات تخصصی وابسته به سازمان ملل متحد است که در سال ۱۹۴۴ (۱۳۲۳هـ. ش.) در کنفرانس برتون وودز و با شرکت ۴۴ کشور شکل گرفت و کار خود را در ۲۷ سپتامبر ۱۹۴۵ (۱۳۲۴ هـ. ش.) آغاز کرد. به طور معمول هر ساله صندوق بین‌المللی پول اجلاس‌های پاییزه و بهاره ای دارد که مقامات اقتصادی و بانکی ایران نیز در آن شرکت می کنند. در این اجلاس نمایندگان نهادهای پولی و مالی کشورها گردهم آمده و از آن برای فرصتی برای تبادل دیدگاه‌ها و همچنین ایجاد راهکارهایی برای گسترش روابط بانکی و رفع موانع موجود استفاده می‌کنند. علاوه بر آن هرسال نمایندگانی از صندوق تحت ترتیبات ماده(۴) به ایران آمده و مذاکراتی با مقامات اقتصادی و بانکی کشور داشته‌اند.

ارتقای ثبات سیستم مالی و پولی بین‌المللی، کمک به جلوگیری از بحران و کمک به حل آن در صورت وقوع و ارتقای رشد و کاهش فقر  فعالیت‌های عمده  و همچنین پیشبرد رشد جهانی و ثبات اقتصادی از اهداف اصلی صندوق بین‌المللی پول است. بر این اساس جلوگیری از بحران‌های اقتصادی از طریق تشویق کشورها به پذیرش سیاست‌های مناسب از اهمیت برخوردار خواهد بوده و  در این زمینه فعالیت صندوق در سه زمینه مهم نظارتی، کمک‌های فنی و وام‌دهی موجبات دسترسی به اهداف تعیین شده را فراهم می‌آورد.

انتهای پیام/

نظرات
ADS
ADS
پربازدید