Performancing Metrics

ارزش روابط اقتصادی پسابرجامی با اوکراین 32 درصد بیشتر شده است | اتاق خبر
کد خبر: 397310
تاریخ انتشار: 12 مرداد 1396 - 13:34
سفیر ایران:
محمد بهشتی منفرد سفیر ایران در اوکراین گفت: در چارچوب دستاوردهای برجام و رفع محدودیت ها، ارزش روابط اقتصادی جمهوری اسلامی با اوکراین در سال 2016 نسبت به 2015 افزایش 32 درصدی یافته و این رشد همچنان ادامه دارد.

 

به گزارش اتاق خبر، به نقل از ایرنا، بهشتی منفرد با اشاره به گذشت بیش از 25 سال از آغاز روابط ایران و اوکراین پس از فروپاشی سال 1991 شوروی، اظهار کرد: مناسبات تهران و کی یف همواره بر اساس احترام متقابل و بهره گیری از روابط دوستانه همسو با منافع ملی دو کشور بوده است. ارزیابی های صورت گرفته نیز نشان می دهد، دو طرف توانمندی های فراوانی برای گسترش همکاری ها در زمینه های اقتصادی، تجاری، صنعتی، سیاسی و فرهنگی دارند.

** روند پسابرجامی افزایش روابط اقتصادی/ اوکراین دروازه ورود ایران به قاره سبز:
وی ادامه داد: اوکراین به دلیل نزدیکی به اروپا می تواند نقش برجسته ای برای ورود جمهوری اسلامی به این قاره داشته باشد که همواره توسط مقام های اوکراینی مورد تأکید قرار می گیرد. از سوی دیگر کی یف با راهبرد متنوع سازی منابع تامین نیازهای انرژی می خواهد در این زمینه با ایران همکاری کند.

همزمان در دو سال اخیر نیز اولویت همکاری با اوکراین تقویت مناسبات اقتصادی بوده است و در این مسیر، هیأت های متعددی در پایتخت های دو کشور حضور یافتند که یکی از مهمترین آنها سفر وزیر خارجه اوکراین به تهران بود.

بهشتی منفرد همچنین گفت: به نظر می رسد، این سفر آغاز تحرکی جدید و نقطه عطفی در روابط دو جانبه به ویژه در زمینه های بازرگانی و برگزاری پنجمین اجلاس کمیسیون مشترک اقتصادی پس از 12 سال وقفه در تهران بود و معاون نخست وزیر اوکراین ریاست هیأت این کشور را بر عهده داشت که بیانگر عزم و اراده دولت این کشور برای تقویت و گسترش همکاری ها با ایران است.

سفیر ایران در زمینه روابط تجاری و اقتصادی دو کشور نیز اظهار کرد: هر چند سطح کنونی ارزش مبادلات تجاری به هیچوجه نشانه بهره گیری از توانمندی ها و امکانات فراوان دو کشور در بخش های مختلف نیست، ولی روند رو به شتابی را شاهدیم که تداوم رشد آن همیشه مورد توجه و تاکید مقام های دو طرف بوده است.
بهشتی منفرد ادامه داد: در سفر اکتبر سال گذشته ابراهیم رحیم پور معاون آسیا، اقیانوسیه و مشترک المنافع وزارت خارجه به کی یف و مذاکره با معاون اول نخست وزیر، وزرای خارجه و انرژی و دیگر مقام های اوکراین، موضوع افزایش حجم روابط تجاری مورد تأکید طرفین قرار گرفت.

اما از سوی دیگر، نکته قابل توجه این است که به دلیل انجام عملیات بانکی و پولی روند تجاری و معاملاتی در کشورهای ثالث، معمولا آمارهای اعلام شده بیانگر ارقام واقعی نیست و از این رو ارزش حجم روابط تجاری بین ایران و اوکراین بیش از آمارهای رسمی است.

** آمارهای دولت اوکراین:
اطلاعات اداره دولتی آمار اوکراین نشان می دهد که حجم روابط تجاری فیمابین در سال 2016 با بیش از 32 درصد افزایش نسبت به سال قبل از آن به بیش از 745 هزار دلار رسیده است و بر همین اساس، صادرات ایران نیز 31 درصد افزایش یافته است.

همچنین براساس تازه ترین آمارها، ارزش کل حجم مبادلات بازرگانی بین دو کشور در چهار ماهه اول سال 2017 به 337 هزار دلار رسیده است که در صورت ادامه همین شتاب تا پایان سال جاری میلادی، می تواند به بیش از یک میلیون و 300 هزار دلار در برابر 745 هزار دلار سال 2016 برسد.

** زمینه های گسترده همکاری:
سفیر ایران زمینه های همکاری ها به ویژه با توجه به توانمندی و علاقه بخش های خصوصی دو کشور را گسترده خواند و گفت: حمل و نقل، کشاورزی و کشت فراسرزمینی، انتقال دانش فنی، انرژی، نفت و گاز، پتروشیمی، تجاری-بازرگانی، گمرکی، روابط اتاق های بازرگانی، صنعتی و فنی، متالوژی، شیمیایی، ساخت ماشین و هواپیما، گردشگری، فرهنگی و ورزشی از مهم ترین زمینه ها برای توسعه مناسبات تهران و کی یف است.

بهشتی منفرد همچنین افزود: با توجه به ظرفیت های بالای دو کشور و فراهم شدن زمینه های لازم برای گسترش مناسبات، امکان افزایش بیش از پیش ارزش روابط اقتصادی از جمله در حوزه هایی مانند نیروگاهی، فروش تجهیزات ریلی، غلات، خوراک دام و مواد غذایی وجود دارد که در دو دهه گذشته نیز در این بخش ها همکاری داشته ایم.

سفیر ایران مهم ترین طرح های در دست اجرا بین دو کشور را در حوزه های حمل و نقل ریلی و صنایع هوایی بر شمرد و گفت که پروژه های تعریف شده ای با همکاری شرکت های ایرانی و اوکراینی به اجرا در آمده است که این روندها همچنان ادامه دارد.

بهشتی منفرد در پایان نیز با اشاره به گردشگری به عنوان صنعت سالم و سبز اظهار کرد که در صورت برنامه ریزی صحیح و تسهیل صدور روادید، چشم انداز روشن متقابلی در این عرصه قابل بهره برداری است، زیرا جاذبه های زیادی وجود دارد. ایران یکی از مقصدهای مهم جهانگردی است و از این رو با توجه به مناسبات دوستانه کی یف -تهران، خطوط هوایی و آژانس های فعال بخش خصوصی می توانند با برنامه ریزی دقیق، نقش مهمی در توسعه صنعت گردشگری ایفا کنند.

انتهای پیام/

نظرات
ADS
ADS
پربازدید