Performancing Metrics

دولت یازدهم در حوزه فضای مجازی قوانین خوبی تصویب کرد | اتاق خبر
کد خبر: 394926
تاریخ انتشار: 28 خرداد 1396 - 10:48
/بررسی عملکرد وزرای دولت یازدهم/
یک کارشناس با بیان اینکه در دولت یازدهم در حوزه فضای مجازی قوانین خیلی خوبی تصویب شد اما مسئله ضروری را هماهنگی بین همه دستگاه‌های ذخیل در امر توسعه فضا می‌دانست.

به گزارش اتاق خبر، به نقل از ایسنا، غلامرضا داداش‌زاده با بیان اینکه چون در دولت‌های قبل از دولت یازدهم نسبت به گسترش شبکه زیرساخت اینترنت احساس نیازی نمی‌شد و این حوزه مغفول مانده بود افزود: اما در دولت یازدهم با مجوزهایی که در حوزه‌های مختلف ارتباطاتی صادر کردند نیاز به توسعه شبکه زیرساخت محسوس‌تر و متناسب با آن اقداماتی انجام شد.

معاون سابق سازمان تنظیم مقررات ارتباطات رادیویی با تفکیک شبکه زیرساخت و پهنای باند به دو بخش داخلی و خارجی ادامه داد: در حوزه پهنای باند داخلی، سرویس‌هایی که بر پایه شبکه ملی اطلاعات ارائه می‌شود، جا می‌گیرد و در بخش خارجی نیز بحث اینترنت بین‌المللی را داریم. در این دو حوزه در چند سال گذشته اقدامات خوبی صورت گرفته است.

وی با بیان اینکه در حوزه پهنای باند مشکل خاصی وجود ندارد و وزارت ارتباطات دولت یازدهم در این حوزه موفق بوده است افزود: علی‌رغم پیشرفت‌های خوبی که وزارت ارتباطات در حوزه پهنای باند داشته است اما به نظر می‌رسد در کشور ما هنوز سرویس‌ها کامل و به درستی راه‌اندازی نشده است که ما می‌توانستیم این آزمایش را بدین گونه انجام دهیم که اگر سرویس‌ها توسعه مناسبی داشته باشند آیا شبکه زیرساخت پاسخگو این حجم خدمات دهی خواهد بود یا نه؟

این کارشناس درباره پیگیری طرح جامع شبکه اطلاعات ملی نیز گفت: در این دولت بخشی از این طرح بزرگ که در دولت گذشته نیمه‌تمام مانده بود، تکمیل شد اما در این حوزه هنوز کارهای بسیار زیادی وجود دارد که می‌توان انجام داد. واقعیت این است که هنوز گردش اطلاعات در داخل کشور بر بستر شبکه ملی اطلاعات نرفته است و مسائل قانونی و تعرفه‌گذاری حوزه شبکه ملی اطلاعات به صورت شفاف و روشن حل نشده است. بر این اساس طرح شبکه ملی اطلاعات با آن چه که دیدگاه نظام در این خصوص است فاصله دارد.

وی با اشاره به ضرورت توسعه و حمایت از نرم‌افزارهای بومی در کشور و تاکید رهبر معظم انقلاب در این خصوص اظهار کرد: در این مورد خاص نمی‌توانیم بگوییم صرفا وزارت ارتباطات متولی آن است بلکه وزارتخانه‌ها اعم از وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت ارتباطات و معاونت علمی و فناوری در این خصوص دست‌اندرکار هستند.

داداش‌زاده ادامه داد: در حوزه مسائل نرم افزاری واقعیت این است که ما دچار عقب‌افتادگی هستیم خصوصا در مورد نرم‌افزارهای کاربردی و کنترل صنعتی و در این مدت واقعیت این است که وزارت ارتباطات توفیق خوبی در این حوزه‌ها نداشته است. این نرم‌افزارهای کاربردی و کنترل صنعتی که در حوزه تجهیزات سایبری هم باید بتوانند مقاومت خود را نشان دهند، برای کشور بسیار ضروری است.

وی با اشاره به تجربه طولانی کاری خود در حوزه حمایت از بخش خصوصی در مورد ضرورت تقویت بخش خصوصی اظهار کرد: اولین مشکل ما در بخش خصوصی این است که ظرفیت بخش خصوصی در تولیدات کشور اولویت‌بندی نشده است و ما انرژی کشور را در همه حوزه‌ها پخش کرده‌ایم و به حوزه‌هایی که از اهمیت بالاتری برخوردار بوده‌اند، نپرداخته‌ایم.

معاون سابق سازمان تنظیم مقررات ارتباطات رادیویی ادامه داد: ما در کشور مغزافزار بسیار فعال و حجیمی و اساتید و فارغ‌التحصیلان بسیار توانایی در این حوزه در کشور داریم اما مسئله این است که در حوزه نرم‌افزاری بخش خصوصی ما بسیار مورد بی‌مهری قرار گرفته است. علی‌رغم اینکه توانمندی ما در حوزه‌های سخت‌افزاری آنقدر نیست که بگوییم این حوزه کاملا بومی شود اما در حوزه نرم‌افزاری امکان خودکفایی داخلی ما وجود دارد.

داداش‌زاده با اشاره به حوزه کسب و کارهای اینترنتی و امکان اشتغال‌زایی این حوزه در کشور گفت: رکن اصلی کسب‌وکارهای جدید در جهان در حال حاضر کسب و کارهای اینترنتی است. چرا که این گونه مشاغل از آن جهت که با سرمایه اولیه خیلی کمی راه‌اندازی می‌شوند و توسعه می‌یابند، بسیار می‌توانند اشتغال‌زا باشند. اما این حوزه دو مانع عمده عدم آشنایی مردم با این گونه مشاغل و مانع دوم محدویت‌های قانونی در این حوزه است.

وی با بیان اینکه در دولت یازدهم اقدامات خوبی درباره رفع موانع قانونی کسب و کارهای اینترنتی انجام شده است، افزود: علی‌رغم این اقدامات اما هنوز برخی از سازمان‌های صنفی کشور با این گونه کسب و کارها مشکل دارند. نکته اصلی از حمایت از اینگونه مشاغل وجود یک اراده اجرایی قوی در این حوزه است و صرف وجود قانون در این حیطه کفایت نمی‌کند.

او در پایان در خصوص عملکرد وزارت ارتباطات دولت یازدهم در حوزه فضای مجازی هم گفت: در این دولت قوانین خوبی تصویب شد اما مسئله ضروری ایجاد هماهنگی بین دستگاه‌های دخیل در توسعه فضای مجازی اعم از مسائل نرم‌افزاری، حمایت از تولید داخل و کسب و کارهای اینترنتی است که اگر این اتفاق بیفتد، نگاه دستوری و دستور از بالا کم‌رنگ‌تر می‌شود کارها با سرعت بیشتری پیش می‌روند.

انتهای پیام/

کلید واژه ها :
نظرات
ADS
ADS
پربازدید