وی ادامه داد: اگر در طرح مهندسی و تعیین حریم و بستر رودخانهها کوتاهی شود، ممکن است رودخانهها نیز با برداشت مدیریت منابع آب مواجه شده و به سرنوشت منابع آبهای زیرزمینی دچار شوند.
حاج رسولیها ادامه داد: در سال 96، افتتاح و آبگیری 16 سد و احداث حدود 50 هزار هکتار شبکه آبیاری، زهکشی و مسدود کردن 20 هزار حلقه چاه غیر مجاز در دستور کار وزارت نیرو است.
وی افزود: در این سال، سد گلورد در استان مازندران و سد کهیر در استان سیستان و بلوچستان آبگیری و سد سیلور، مورد بهرهبرداری قرار خواهد گرفت.
مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران با اشاره به سال پر فراز و نشیب بودن سال 95 به دلیل کمبود منابع مالی و اعتباری گفت: اعتبار بسیاری از طرحها در این سال تقریباً صفر بوده و تخصیصی به آنها داده نشده است.
حاج رسولی ها اضافه کرد: با تمام کمبودها وتعهداتی که در قالب طرحهای اقتصاد مقاومتی داده و خود را مقید به انجام آنها میدانستیم، تلاش کردیم تا پروژهها را به اتمام برسانیم.
وی آبگیری و افتتاح 15 سد مخزنی با حجم حدود سه میلیارد مترمکعب در سال 95 را از طرحهای شاخص در این سال ذکر کرد و افزود: سدهای تنگه حمام در قصر شیرین، داریان در پاوه، دایک درگیلان غرب، چندیر در خراسان شمالی، سیلوه در پیرانشهر، سد کولسه در سردشت، قوچم در دهگلان و چهچهه در خراسان رضوی از جمله این سدها هستند.
مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران در ادامه گفت: در این سال عملیات اجرایی حدود 60 هزار هکتار شبکه آبیاری و زهکشی به اتمام رسید و با انسداد حدود 12 هزارو 800 حلقه چاه غیر مجاز، حدود 900 میلیون متر مکعب در مصرف منابع آب زیرزمینی صرفه جویی شد.
مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران با اشاره به اینکه میزان اعتبارات طرحهای سال 96 با اعتبارات سال 95 تفاوت زیادی نخواهد داشت، افزود: بودجه مصوب این شرکت در تمام بخشها حدود 4000 میلیارد تومان است.
وی خاطر نشان کرد: در سال 95 از بودجه مصوب 4 هزار میلیارد تومانی تخصیص ریالی ناچیزی حدود 140 تا 150 میلیارد تومان داشتیم و از حدود 1300 تا 1400 میلیارد تومان اسناد خزانه اسلامی و اوراق مشارکت بهره مند شدهایم.
انتهای پیام/