به گزارش اتاق خبر، به نقل از ایسنا، حمید چیتچیان در حاشیه افتتاح نیروگاه خورشیدی و بادی کهک در جمع خبرنگاران گفت: نیروگاه ۵۵ مگاواتی بادی کهک یکی از سایتهایی است که دارای تجهیزات داخلی است و توسط صنایع داخلی تولیدشده است که این ویژگی ممتاز نیروگاه به شمار میرود.
وی افزود: در سراسر کشور پتانسیل و ظرفیت بسیار خوبی درزمینهٔ تولید انواع انرژی تجدیدپذیر ازجمله انرژی بادی، خورشیدی، زمینگرمایی و زیستتوده است.
وزیر نیرو اظهار کرد: امسال نخستین سالی است که توسعه انرژیهای تجدیدپذیر بهسرعت صورت میگیرد، در سال گذشته تنها ۱۶ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر را به ثمر رساندیم ولی امسال این میزان از ۱۰۰ مگاوات نیز گذشته است.
وی خاطرنشان کرد: طبق برنامهریزیهای صورت گرفته پیشبینی میشود در سال آینده ۷۰۰ مگاوات ظرفیت به نیروگاههای تجدیدپذیر افزوده شود، همچنین در سالهای بعد نیز این میزان به ۱۰۰۰ مگاوات نیز خواهد رسید.
چیتچیان تصریح کرد: استان قزوین ظرفیت گوناگونی دارد که باید از آن استفاده شود، نیروگاه بادی ۵۵ مگاواتی کهک و نیروگاه خورشیدی ۲ مگاواتی ازجمله کارهای بزرگی است که توسط علاقهمندان به آینده کشور و علاقهمندان به محیطزیست صورت گرفته است که دولت از آنها حمایت میکند.
وی یادآور شد: بزرگترین حمایت دولت تضمین خرید ۲۰ ساله برق تولیدی این نیروگاهها است.
وزیر نیرو تصریح کرد: دولت برق را بهطور متوسط ۶۶ تومان به فروش میرساند ولی برق تولیدی این نیروگاهها را ۳۷۰ تومان خریداری میکند که این نشاندهنده حمایت جدی دولت از انرژیهای تجدیدپذیر است.
وی افزود: در تمام کشور ظرفیت صنعتی خوبی وجود دارد که میتوان به استانهای قزوین، زنجان، خراسان، تهران و اصفهان اشاره کرد، محصولات صنایع ایرانی علاوه بر داخل در خارج از کشور نیز رونق خوبی دارد و ما نیروگاههای عظیمی در کشورهای مختلف تأسیس کردهایم.
چیتچیان با اشاره به بحران آب اظهار کرد: بحران آب بستگی به شرایط بارش دارد امسال بارندگی در کشور خوب بوده است اما در استانهای مثل شیراز، اصفهان، خراسان رضوی، یزد و کرمان مشکلاتی وجود دارد با توجه به اینکه اقلیم کشور خشک است امیدواریم میزان بارش افزایش پیدا کند، همچنین با مدیریت مصرف آب میتوان این بحران را تا حدودی کاهش داد.
وزیر نیرو در پایان خاطرنشان کرد: در سال جاری در ستاد اقتصاد مقاومتی برنامهریزی شد که ۱۴ سد در کشور به بهرهبرداری برسد علیرغم شرایط سخت و کمبود بودجه ما توانستیم باکار مضاعف ۱۵ سد به بهرهبرداری و آبرسانی برسانیم که حدود ۲.۷ میلیارد مترمکعب آب در این سدها ذخیرهشده است.
انتهای پیام/