وی افزود: عواملی همچون گرمایش زمین، شدت باد و تغییر در زمان و مکان بارش ها این مشکلات را چندین برابر کرده و مدیریت 83 درصد مساحت کشور با پیچیدگی های خاص اجتماعی و اقتصادی روبرو شده است.
این مسئول در سازمان جنگل ها، بیلان منفی آب کشور را 130 میلیارد مترمکعب عنوان کرد و گفت: با افزایش یک درجه سانتیگراد دمای هوا 16 درصد نیاز آبی کشور افزایش پیدا می کند.
وی اضافه کرد: این سازمان طبق سیاست های ابلاغ شده رهبر معظم انقلاب و تکالیف قانون اساسی، سیاست های راهبردی خود را در قالب پنج راهبرد جامع نگری در بخش آبخیز، مشارکت مردم، حفاظت، فرهنگ سازی و مهار عوامل ناپایدار تعریف کرده است.
این مسوول گفت: آنچه امروز در خوزستان، جازموریان و دریاچه ارومیه اتفاق افتاده، نتیجه فقدان جامع نگری و همچنین اقدام های انتزاعی دستگاه های اجرایی است.
جلالی درباره برون رفت از وضعیت موجود افزود: به نظر می رسد باید از الگوها و تکنیک های سازمان های بین المللی مانند برنامه توسعه ملل متحد(یو.ان.دی.پی) و سازمان خاروبار جهانی ملل متحد (فائو) برای توسعه پایدار استفاده کنیم و آنها را پس از بومی سازی کردن به عنوان یک مدل کارآمد در مدیریت سرزمین به کار ببندیم.
** اجرای ترسیب کربن در یک میلیون و 500 هزار هکتار
رییس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور اعلام کرد: بر اساس الگوهای بین المللی طرح ترسیب کربن با محور مردم به طور آزمایشی در یک میلیون و 500 هزار هکتار زمین در سراسر کشور در دست اجراست.
به گفته وی، برای هر هکتار جنگلکاری 50 میلیون ریال اعتبار نیاز است و بهترین نوع فرهنگ سازی و مهار عوامل پایدار را در قالب فرآیند مشارکت مردمی برشمرد.
** 15 هزار هکتار نهال کاری حاشیه دریاچه ارومیه در 2 سال گذشته
رییس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: سازمان جنگل ها و منابع طبیعی استان های آذربایجان غربی و شرقی در حوضه دریاچه ارومیه اقدام های قابل توجهی انجام داده اند و وزارت نیرو پنج سد را در ارومیه و 50 سد در دست ساخت دیگر را تعطیل کرده است.
جلالی افزود: در 2 سال گذشته 15 هزار هکتار نهال کاری و 600 هزار هکتار مدیریت چرا در اطراف دریاچه ارومیه انجام شد.
سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری با آغاز فعالیت خود از سال 1284 خورشیدی وظیفه حفظ، احیا و توسعه 14 میلیون و 300 هزار هکتار جنگل، 86 میلیون هکتار مرتع و 32 میلیون و 500 هزار هکتار زمین بیابانی را برعهده دارد.
هفته منابع طبیعی از پانزدهم اسفندماه با روز ملی درختکاری آغاز شد و تا بیست و یکم اسفندماه ادامه دارد.
نام روزهای این هفته به ترتیب «فرهنگ منابع طبیعی، مسئولیت اجتماعی و رسانه»، «منابع طبیعی، جنگلبانان و حفاظت و قانون»، «منابع طبیعی، سلامت اداری و آموزش و پژوهش»، «منابع طبیعی، بسیج سازندگی، همیاران طبیعت و جوامع محلی»، «منابع طبیعی، آموزه های دینی، نیکوکاران و سازمان های مردم نهاد» و «منابع طبیعی و مدیریت جامع حوضه های آبخیز، مشارکت مردم و اقتصاد مقاومتی» است.
انتهای پیام/