به گزارش اتاق خبر، به نقل از ایسنا، این طرح که صبح امروز (پنج شنبه) به دست دکتر حمید چیتچیان افتتاح شد، برای اولین بار در کشور و سطح خاورمیانه اجرا میشود.
طرح مذکور به منظور طراحی، ساخت و ارزیابی یک سامانه پایلوت دوستدار محیط زیست با قابلیت تولید انرژی و محصولات زیستی و کشاورزی عملیاتی شدهاست.
یکی از اهداف مهم طرح حاضر ادغام مراحل مختلف فرآیندی و استفاده از فناوریهای نوین زیستی جهت کوچک سازی فرآیند، افزایش بهره وری سیستم، هوشمندسازی آن و کاهش آلاینده های زیست محیطی است.
اجرای این طرح از سال گذشته آغاز شدهاست که کاهش انتشار گازهای گلخانهای ناشی از مصرف سوختهای فسیلی در نیروگاه های تولید برق کشور از ویژگی های آن است.
حمید چیتچیان در مراسم بهرهبرداری از حرارت و دودهای خروجی یک سیستم DG_CHP در تبریز گفت: محققان و پژوهشگران فعال این حوزه در راستای حل یکی از اصلی ترین مشکلات ما که دی اکسید کربن است و باعث گرمایش زمین شده، تلاش میکنند.
وی افزود: گرمایش زمین باعث ایجاد تعییرات اقلیمی، کاهش بارندگی و افزایش تبخیر میشود و در واقع زندگی را سخت میکند.
چیت چیان خاطرنشان کرد: موضوع جذب کربن در سطح دنیا مسئله بسیار جدی برای صنعت انرژی است، تلاش میشود تا اثرات آن مهار شود و این مرکز در این زمینه فعالیت میکند.
وی تاکید کرد: همچنین باید بتوانیم از منابع آب بی کیفیت و یا با کیفیت پایین محصولات مورد نیاز را تولید کنیم و اثرات مربوط به فرسایش خاک را حل کنیم و این دو موضوع نیز در مرکز بیوتکنولوژی شمال غرب و غرب کشور پیگیری میشود.