به گزارش اتاق خبر، به نقل از خبرگزاری مهر، مهدی پورقاضی در بیست و سومین جلسه هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران در مورد تک نرخی شدن نرخ ارز، گفت: مسئولان مختلف از سال ۹۲ در رابطه با تکنرخی شدن ارز نظر و قول میدهند، اما تاکنون این مهم محقق نشده است. در فروردین ۹۲ هم رئیس وقت بانک مرکزی اعلام کرد که تک نرخی شدن ارز در سال ۹۲ انجام میشود.
وی با اشاره به سخنان ممبینی معاونت بودجه معاونت برنامهریزی رئیسجمهور در همان سال، افزود: ممبینی هم در سال ۹۲ گفت که پیشبینی ما این است که امسال نرخ ارز تک نرخی میشود. همچنین سیف در برج ۸ همان سال اعلام کرد که در بودجه ۹۳ ارز تک نرخی میشود و باز هم در فروردین ۹۴ سیف رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرد که بحث تکنرخی کردن ارز را در سال ۹۴ برنامهریزی کردهایم و به سمت آن پیش میرویم.
رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران با اعلام اینکه اسحاق جهانگیری معاون اول رئیسجمهور در فرودین ماه ۹۵ اعلام کرد که در سال جاری به دنبال اصلاحات ساختاری در این حوزه و تک نرخی کردن ارز هستیم و طیبنیا وزیر امور اقتصادی و دارایی هم در مهرماه امسال اعلام کرد که دولت در تک نرخی کردن ارز تا پایان سال جاری اصرار دارد، افزود: اما بعد از آن، سیف رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرد که به نظر میرسد، با شرایط فعلی نمیتوان ارز را تک نرخی کرد.
پورقاضی با اشاره به اینکه لابی قدرت و منفعت اجازه نمیدهد که تک نرخی شدن ارز محقق شود و آنهایی که میگویند امکان تک نرخی کردن ارز وجود ندارد، دلیل آن را عدم وجود منابع کافی برای تک نرخی کردن ارز عنوان میکنند، اظهار داشت: برخی میگویند تک نرخی کردن ارز سبب کاهش ارزش پول ملی میشود و به نظرم راجع به این موضوع و تبلیغات پوپولیستی راجع به عدم امکان تک نرخی کردن ارز، اتاق بازرگانی باید کار کند.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه برخی معتقدند که تک نرخی کردن وقتی امکان دارد که بانکهای ما با بانکهای خارجی در ارتباط باشند که این هم قابل قبول نیست، گفت: چند نرخی بودن ارز منافع یک عده و نورچشمیها و کسانی که در قدرت هستند، را تامین میکند بنابراین درخواست ما از اتاق این است که به طور مستمر موضوع تک نرخی کردن ارز را پیگیری کند تا این منبع فساد را جمع کنیم، چرا که چند نرخی بودن ارز یکی از موانع سرمایهگذاری خارجی است.
انتهای پیام/