به گزارش اتاق خبر، به نقل از ایسنا، علی ربیعی در حاشیه دومین نمایشگاه توانمندیهای بخش تعاون درباره اختصاص ۱.۵ میلیارد دلار منابع صندوق توسعه ملی برای اشتغال روستاییان، گفت: دولت علیرغم محدودیتهای مالی، هزار میلیارد تومان برای اشتغال جوانان در بودجه ۹۶ و ۱.۵ میلیارد دلار برای توسعه اشتغال روستاییان در نظر گرفته است که این نوع اشتغالزایی متکی بر تشکلهای تعاونی خواهد بود تا اشتغال اجتماع محور از طریق تعاونیها شکل بگیرد.
وی گفت: در حال حاضر بیش از ۱۰۰ هزار تعاونی در کشور داریم که آنها را به چند بخش تقسیم کردیم؛ تعاونیهای فعال و تعاونیهایی که امکان از سرگیری فعالیت دارند و تعاونیهایی که به کلی تعطیل شده اند و به جای آنها تعاونیهای جدید در بخشهایی که امکان گسترش تعاونی وجود داشت ایجاد کردیم.
وزیر کار درباره علل عدم تحقق سهم ۲۵ درصدی بخش تعاون در برنامه پنجم، گفت: در سالهای گذشته کیک اقتصاد کشور کوچک شد و هیچ بخشی رشد نکرد، ضمن اینکه سهام عدالت از سبد تعاون خارج شد لذا تلاش ما این است که سهام عدالت را به سبد بخش تعاون بازگردانیم تا سهم تعاون در اقتصاد بالاتر برود و امیدواریم در سال ۹۶ بتوانیم این سهم را به مانند سال جاری افزایش دهیم.
ربیعی با بیان اینکه به زودی آمار مربوط به بخش تعاون را منتشر می کنم، خاطرنشان کرد: روزی که مسئولیت وزارتخانه را به عهده گرفتم سهم تعاون ۴ درصد یا کمتر بود اما امروز توانستیم هم در بخش صنعت و هم در بخش کشاورزی توسعه خوبی داشته باشیم.
وی در ادامه اظهار کرد: با توجه به این که در فضای کلی اقتصاد به سمت اشتغال مولد حرکت می کنیم در بخش تعاون نیز همین رویه را در پیش گرفته ایم و تعاونیهای توسعه عمران شهری را ایجاد کردیم. در بخش های دیگری مثل تامین نیاز خوشههای صنعتی نیز حدود ۶۰ تعاونی شکل گرفتند. علاوه بر این تالار گفت و گو و نمایشگاه دائمی برای تعاونیها ایجاد کردیم تا هم افزایی درون بخشی آنها افزایش یابد.
وزیر کار با بیان اینکه تعاونیها در بخش گردشگری و بوم گردی میتوانند موثر باشند ادامه داد: در چند استان این کار را دنبال کرده ایم و در صنایع دستی نیز در روستاها زمینه رشد تعاونیها ایجاد شده است.
ربیعی در عین حال از ماموریت بانک توسعه تعاون در این زمینه خبر داد و گفت: بانک توسعه تعاون در مناطقی که تولید انجام می گیرد مانند تولید مرکبات در شمال یا نخود در لرستان در قالب تعاونی وام و تسهیلات مورد نیاز را اختصاص میدهد تا امکاناتی نظیر بسته بندی، انبار و سردخانه تاسیس شود.
به اعتقاد وی سیاست وزارت تعاون در زمینه ترویج فرهنگ تعاون و تشکیل تعاونیهای پایدار موثر بوده است.
وزیر کار در پایان با تاکید بر لزوم حمایت از تعاونیهای کوچک، افزود: باید در قالب تعاونی به مزیت های محلی توجه کنیم و به آنها تسهیلات ارزان بدهیم. استراتژی توسعه تعاون و اشتغال هر دو بر یک اساس شکل گرفتهاند. حدود ۷۰ درصد ایرانیان در تعاونی مصرف مختلف عضو هستند و این یک مزیت بزرگ برای کشور است از این رو استراتژی ما در ایجاد اشتغال و گسترش تعاونی توجه به مزیتهای محلی هر منطقه است.
انتهای پیام/
کد: 94108