Performancing Metrics

طرح بانکداری بدون ربا پیش از تصویب به مراجع تقلید ارائه می‌شود | اتاق خبر
کد خبر: 385023
تاریخ انتشار: 25 آذر 1395 - 22:24
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: به منظور رعایت قوانین شرعی و فقهی طرح بانکداری بدون ربا پیش از تصویب در اختیار مراجع عظام تقلید قرار می‌گیرد.

اتاق خبر: محمدرضا پورابراهیمی و تعدادی از اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس که روز چهارشنبه به منظور گرفتن نظر مراجع عظام تقلید برای تدوین قانون بانکداری اسلامی به قم آمده بودند در حاشیه این دیدارها اظهار داشت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی به منظور اصلاح نظام بانکی در سال ۶۲۲ قانون عملیات بانکی بدون ربا تصویب شد و با اینکه مقرر شده بود که این قانون آزمایشی اجرا و سپس بازنگری شود اما از آن زمان تاکنون به روز رسانی نشد و هم اکنون این موضوع به مشکل اساسی نظام اقتصادی کشور تبدیل شده و مشکلات متعدد بر جامعه اسلامی وارد کرده است.

نایب رئیس اول کمیسیون تدوین آئین نامه داخلی مجلس با بیان اینکه هیچ کدام از دولت‌ها در ایران این اقدام را انجام ندادند، گفت: به منظور اصلاح قوانین و در نظر گرفته شدن بودجه لازم برای هر طرحی بهتر است تا دولت‌ها لایحه به مجلس ارائه کنند اما هیچ دولتی به این امر اهتمام لازم را نداشت.

پورابراهیمی ادامه داد: در ‌نهایت به دلیل نگرانی، دغدغه‌ها و شبهاتی که مراجع تقلید در سال‌های اخیر درباره عملیات بانکی مطرح کردند و مشکلاتی که برای توده‌های مردم و فعالان اقتصادی وجود دارد در مجلس نهم کارگروهی تشکیل و پیش نویس قانون بانکداری اسلامی تهیه شد و در حال تکمیل آن به عنوان یکی از طرح‌های مهم در مجلس دهم هستیم.

منتخب مردم کرمان در مجلس شورای اسلامی ابراز داشت: ابتدای مهرماه سال جاری کلیات این قانون در کمیسیون اقتصادی تصویب شد و دو ماه به دولت فرصت داده شد تا بررسی‌های لازم انجام و لایحه‌ای را که می‌خواهد ارائه دهد سپس وارد جزئیات شدیم.

وی با تصریح بر اینکه لزوم بازنگری قوانین بانکی و استفاده از فناوری‌های جهانی و تجربه به روز شده مسلمانان امری اجتناب ناپذیر است، گفت: بخش‌هایی از این قانون مرتبط با مباحث فقهی و تدوین احکام بر اساس مبانی شرعی است که برای اصلاح و اسلامی کردن مسائل بانکی و انطباق آن با موازین اسلامی طرح بانکداری بدون ربا پیش از تصویب در اختیار مراجع عظام تقلید قرار می‌گیرد تا با توجه به این امر که از سال ۶۲ این قانون بازنگری نشده با نظر اجماع مراجع آن را نهایی می‌سازیم تا قانون متقن، محکم و جامعی نوشته شود.

مهر

کلید واژه ها :
نظرات
ADS
ADS
پربازدید