Performancing Metrics

چراغ سبز دولت در بودجه 96 برای افزایش نرخ ارز | اتاق خبر
کد خبر: 384382
تاریخ انتشار: 21 آذر 1395 - 14:31
د.محمد قلی یوسفی
اعلام نرخ ارز در بودجه 96 که نرخ دلار را 3300 تعیین کرده به نوعی به فعلان بازار این پیام را داده که ارز گرانتر خواهد شد.

اتاق خبر: استاد دانشگاه علامه طباطبایی علت اصلی نوسانات اخیر در بازار ارز کشور را به دلیل شرایطی مانند برجام و انتخابات ریاست جمهوری آمریکا دانست.

محمد قلی یوسفی استاد دانشگاه علامه طباطبایی و کارشناس مسائل اقتصادی در گفت و گو با اتاق خبر با اشاره به این موضوع که مسائل بین المللی در بازار ارز تاثیرگذار بوده اند گفت: می توان برخی از مسائل را در مورد علل افزایش نرخ ارز بیان کرد. شاید یکی از این دلایل را بتوان در برجام و مشکلاتی که در راه اجرای آن بعد از تغییرات سیاسی در دولت آمریکا به وجود آمده دانست. علت دیگری را می توان در این زمینه ذکر کرد اعلام نرخ ارز در بودجه 96 است که نرخ دلار را 3300 تعیین کرده و به نوعی به فعلان بازار این پیام را داده که ارز گرانتر خواهد شد.

یوسفی با انتقاد از قیمت بالای دلار و ارز گفت: برخلاف برخی از اظهارات که قیمت بالای ارز را به نوعی به نفع اقتصاد کشور و صادرکنندگان کالا می دانند، بالا رفتن قیمت ارز به نفع اقتصاد کشور نیست زیرا باعث بالا رفتن تورم در کشور خواهد شد.

این کارشناس مسائل اقتصادی در مورد ارتباط تورم و افزایش نرخ ارز توضیح داد: به دلیل اینکه ایران وارد کننده کالا است افزایش قیمت ارز به ضرر فعالان اقتصادی خواهد شد زیرا این افراد مجبور به پرداخت پول بیشتری برای دریافت ارز مورد نیاز خود خواهند شد و نتیجه این کار چاپ پول بیشتر از سوی دولت، افزایش نقدینگی و رشد تورم است.

وی در مورد تک نرخی شدن ارز با منتفی دانستن این کار از سوی دولت گفت: تک نرخی کردن نرخ ارز از سوی دولت منتفی است. زیرا برخی از مسائل در اختیار دولت نیست. علت این کار نیز وابسته بودن اقتصاد ایران به نفت است.

یوسفی در پایان گفت: با توجه به کسری بودجه ای که در دولت همواره وجود دارد راه هایی مانند افزایش نرخ ارز، بالا بردن عوارض و مالیات وجود دارد و به علت اینکه افزایش مالیات و عوارض باعث نارضایتی اجتماعی می شود افزایش نرخ ارز به دلیل حساسیت کمتر و ساده بودن روند افزایش آن تبعات کمتر برای دولت خواهد داشت.

94105 ت

نظرات
ADS
ADS
پربازدید