اتاق خبر: دیندار زیباری، مسئول پیگیری گزارشهای بینالمللی در دولت اربیل با تکذیب اتهامات اخیر دیدهبان حقوق بشر علیه نیروهای کرد مبنی بر تخریب منازل و روستاهای عربنشین شمال عراق طی دو سال گذشته گفت: آنچه برای برخی روستاهای آزاد شده توسط پیشمرگها رخ داد، نتیجه تبادل آتش بود و در مورد اتهام تخریب خانهها باید بگویم در این روستاها درگیریهایی رخ داد و آنچه به وجود آمده نتیجه تبادل آتش و بمباران بود.
زیباری افزود: پس از ورود به این روستاها نیز نیروهای پیشمرگ با مینها و تلههای انفجاری و نیز عوامل انتحاری مواجه بودند که همه اینها باعث تخریب شد اما با این حال این تخریبها محدود بودند.
این مسئول اقلیم کردستان عراق ادامه داد: اگر خانه و یا منطقهای هدف تخریب قرار گرفت، به دلیل ترس از عملیات انتحاری و یا بمبگذاری بوده است.
دیدهبان حقوق بشر روز یکشنبه اعلام کرد که نیروهای امنیتی اقلیم کردستان عراق به شکلی غیرقانونی دست به تخریب منازل و روستاهای عربنشین شمال عراق طی دو سال گذشته زدهاند که این اقدام جنایتی جنگی محسوب میشود و عاملان آن باید محاکمه شوند.
در گزارش این سازمان آمده است: موارد نقضی که در فاصله زمانی سپتامبر ۲۰۱۴ تا مه ۲۰۱۶ در ۲۱ شهر و روستا در داخل مناطق درگیری در دو استان کرکوک و نینوا انجام شد، در واقع سلسله تخریبهای غیرقانونی بودند که تنها اعراب و نه کردها را هدف قرار داده بودند.
جواستورک، معاون مدیر بخش خاورمیانه دیدهبان حقوق بشر اعلام کرد که نیروهای کرد در کرکوک و نینوا خانههای متعلق به اعراب و نه منازل کردها را بدون هیچ دلیل نظامی تخریب کردند.
استورک افزود: اهداف سیاسی رهبران دولت اربیل تخریب غیرقانونی خانهها را توجیه نمیکند.
دیدهبان حقوق بشر در گزارش خود آورده است، مسئولان اربیل اینگونه استدلال میکنند که این مناطق رسماً تحت کنترل دولت مرکزی اما در عمل در کنترل نیروهای کرد بوده و میخواهند آنها را به اقلیم خود بیفزایند.
در این گزارش که براساس نتایج ۱۲ بازدید میدانی و مصاحبه با بیش از ۱۲۰ شاهد عینی و مسئول تنظیم شده، آمده است، با تحلیل تصاویر ماهوارهای مناطق مذکور مشخص شد که پس از مدتی طولانی از پایان عملیات نظامی ساکنان عرب منطقه هدف قرار گرفتند.
دیدهبان حقوق بشر از آمریکا و دیگر اعضای ائتلاف ضد داعش خواست کردها را جهت عدم تکرار این جرائم تحت فشار بگذارند.
منبع: ایسنا
95103