Performancing Metrics

دو سناریوی اتصال شبکه برق به اروپا | اتاق خبر
کد خبر: 379023
تاریخ انتشار: 12 آبان 1395 - 03:57
معاون وزیر نیرو با تشریح دو سناریوی اتصال شبکه برق ایران به روسیه و کشورهای اروپایی، با انتقاد نسبت به ارزان‌فروشی برق به مردم گفت:حجم مبادلات برق با ارمنستان سه برابر می‌شود.

اتاق خبر: هوشنگ فلاحتیان امروز در نشستی خبری با اشاره به برگزاری شانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت برق از ۱۵ تا ۱۸ آبان ماه امسال گفت: در این نمایشگاه برای نخستین بار ۶۴۵ شرکت داخلی و خارجی در ۹ گروه کالایی و خدماتی از ۲۱ کشور جهان مشارکت می‌کنند.

معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با اشاره به افزایش مشارکت شرکت‌های خارجی در نمایشگاه برق امسال، تصریح کرد: در طول دو سال گذشته تاکنون مذاکرات متعددی با شرکت‌های خارجی به منظور سرمایه‌گذاری در صنعت برق و به ویژه احداث واحدهای جدید نیروگاهی انجام گرفته اما تاکنون هیچ ‌گونه قراردادی با شرکت‌های بین‌المللی در صنعت برق امضا نشده است.

این مقام مسئول از افزایش راندمان نیروگاه‌ها با استفاده از انتقال تکنولوژی و جذب سرمایه‌گذاری خارجی به عنوان یکی از رویکردهای توسعه صنعت برق یاد کرد و افزود: بر این اساس تاکنون مدل قراردادهای BOO و BOT نهایی شده و مذاکرات قراردادی با برخی از شرکت‌های خارجی از جمله یک شرکت از ترکیه برای امضای قراردادهای جدید نهایی شده است.

وی با اشاره به گنجاندن بندهایی مهم در قراردادهای جدید سرمایه‌گذاری صنعت برق بیان کرد: یکی از بندهایی که در قراردادهای جدید اعمال شده، عدم بازگشت شرکت‌ها به دوران تحریم بوده و این موضوع به طور شفاف در تمامی قراردادها پیش‌بینی شده است.

فلاحتیان با اشاره به ارائه پیشنهاد سه میلیارد دلاری ساخت ۵۰۰۰ مگاوات نیروگاه جدید به شورای اقتصاد، تأکید کرد: ایران به دنبال خرید تکنولوژی ساخت نیروگاه از ترکیه نیست و صرفاً در مذاکرات جدید به دنبال جذب سرمایه‌گذار از این کشور در صنعت نیروگاه‌سازی است.

دو سناریوی اتصال شبکه برق به اروپا

معاون وزیر نیرو در ادامه و درباره آغاز تبادل برق با روسیه و اتصال شبکه برق به اروپا، توضیح داد: هم‌اکنون ساخت یک تأسیسات جدید مرزی برق با جمهوری آذربایجان به پایان رسیده است و تنها ساخت و راه‌اندازی چهار رله برقی باقی مانده که توافق نهایی با جمهوری آذربایجان برای احداث این رله‌ها انجام گرفته است.

این مقام مسئول با بیان اینکه پیش‌بینی می‌شود تابستان سال آینده امکان تبادل ۱۰۰ تا ۲۰۰ مگاوات برق بین ایران و جمهوری آذربایجان فراهم شود، گفت: از سوی دیگر مذاکرات پنج‌جانبه‌ای با حضور مقامات برق ایران، روسیه، گرجستان، جمهوری آذربایجان و ارمنستان به منظور اتصال شبکه‌های برق و توسعه شبکه‌های برقی آغاز شده است.

معاون وزیر نیرو با اشاره به توافق پنج کشور به منظور ایجاد زیرساخت‌های اتصال شبکه‌های برق، تصریح کرد: از سوی دیگر اخیراً وزارت انرژی روسیه هم پیشنهاد فنی خود به منظور سنکرون شبکه برق دو کشور را ارائه کرده که هم‌اکنون در حال بررسی این پیشنهاد هستیم.

وی با یادآوری اینکه در صورت ایجاد زیرساخت‌ها، امکان تبادل بین ایران و روسیه از مسیر جمهوری آذربایجان تا سقف ۵۰۰ مگاوات وجود دارد، اظهار داشت: در صورتی که شبکه برق ایران به روسیه متصل شود، امکان اتصال شبکه برق کشور به کشورهای اروپایی هم فراهم می‌شود.

فلاحتیان همچنین از گرجستان به عنوان دومین مسیر اتصال شبکه برق ایران به روسیه و کشورهای اروپایی نام برد و افزود: قرار است در مرز بین روسیه و گرجستان تأسیسات جدیدی در مدت دو سال احداث شود که در این صورت امکان اتصال شبکه برق ایران به روسیه از مسیر گرجستان هم فراهم می‌شود.

وی در ادامه با اشاره به ساخت یک خط انتقال ۴۰۰ کیلو ولتی به طول ۲۵۰ کیلومتر بین ایران و ارمنستان یادآور شد: در صورت بهره‌برداری از این خط جدید تا ۱۸ ماه آینده بین ایران و ارمنستان، ظرفیت انتقال از ۳۵۰ مگاوات فعلی به ۱۲۰۰ مگاوات افزایش می‌یابد.

برق را مفت به مردم می‌فروشیم

فلاحتیان همچنین در خصوص قیمت فروش برق به مردم بیان کرد: هم‌اکنون ایران ارزان‌قیمت‌ترین برق جهان را به مردم می‌فروشد و در حالی در کشورهای مختلف جهان حدود هفت درصد هزینه خانوارها برای خرید برق اختصاص می‌یابد، این میزان در ایران کمتر از یک درصد است.

معاون وزیر نیرو با یادآوری اینکه در شرایط فعلی هزینه قبض برق بیش از ۷۰ درصد مشترکان ماهانه کمتر از ۱۰ هزار تومان است، تأکید کرد: در حال حاضر هزینه فروش سوخت به نیروگاه‌ها تقریباً مجانی و رایگان بوده و عملاً دولت رایانه قابل توجهی برای مصرف برق به مردم پرداخت می‌کند.

این مقام مسئول، هزینه تولید هر کیلو وات ساعت برق در ایران را بدون احتساب هزینه‌های مصرف سوخت حدود ۱۰۰ تومان عنوان کرد و خاطرنشان ساخت: این در حالی است که قیمت فروش هر کیلووات ساعت برق به مردم ۶۰ تومان است و عملاً دولت به ازای هر کیلو وات ساعت ۴۰ تومان یارانه برق به مردم پرداخت می‌کند.

مهر

کلید واژه ها :
نظرات
ADS
ADS
پربازدید