اتاق خبر: سعید جلالی با بیان اینکه شرکتهای پشتیبان، پیاز مورد نیاز زعفرانکاران را در اختیار آنها قرار میدهند و محصول تولیدی را خریداری میکنند، اظهار کرد: 7 هکتار از اراضی ماهنشان تحت کشت زعفران قرار دارد و کشاورزان ماهنشانی بیشتر از رقم «کاشمر» برای کاشت زعفران استفاده میکنند. این در حالی است که علاوه بر نظارتهای فنی از سوی کارشناسان جهاد کشاورزی در زمینه کشت زعفران، پیازچه زعفران نیز هر سال در اختیار زارعان قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر، تعداد بهرهبرداران زعفران در ماهنشان به 30 نفر میرسد، ادامه داد: زعفران ماهنشان در طول شهریور کشت و اوایل آبان برداشت میشود. بر اساس پیشبینیها امسال 55 کیلوگرم زعفران از مزارع ماهنشان برداشت خواهد شد و در مجموع 350 میلیون تومان عاید کشاورزان میشود.(در حال حاضر هر کیلوگرم زعفران بین 6 تا 7 میلیون تومان است).
جلالی با اشاره به اینکه استان زنجان فقط یک شرکت پشتیبان برای تولید این طلای سرخ دارد، تصریح کرد: زعفران ماهنشان از کیفیت مطلوبی برخوردار است و کشت آن، تحت حمایت سازمان جهادکشاورزی استان قرار دارد. البته در حال حاضر میزان زعفران تولیدی ماهنشان زیاد نیست و فقط بازار خود شهرستان و برخی مناطق استان را تامین میکند. ولی جهادکشاورزی هر سال به منظور افزایش سطح زیر کشت این محصول، اقدام به برگزاری کلاسهای آموزشی میکند.
هر سال نیم هکتار به سطوح زیر کشت زعفران در منطقه ماهنشان افزوده میشود.
منبع: ایسنا
95103