به گزارش اتاق خبر به نقل از caradvice ، ویژگی اصلی نسل پنجم این فناوری حرکت خودرو بدون نیاز به حضور سرنشین در داخل آن میباشد. برای تحقق این امر تسلا در حال کار بر روی برنامه جدیدی تحت عنوان « سخت افزار ۲ » است که بر اساس آن با استفاده از تعداد دوربین های بیشتر (۸ دوربین)، سنسورهای اولتراسونیک، گیرنده های جی پی اس دقیق تر و پردازشگر پیشرفته تیتان ساخت انویدیا در واقع یک ابررایانه را در خودرو جای داد.
به گفته ماسک کار بر روی این سخت افزار کاملا طبق برنامه پیش رفته و فقط نیاز به زمان برای تکمیل آن و همچنین نرم افزار مربوطه میباشد. وی همچنین بیان کرد که این برنامه جدید بر روی نسل دوم تسلا مدل ۳ اجرا خواهد شد و پس از آن سایر مدل های جدید تسلا به فناوری خودران نسل پنجم مجهز میشوند.
وی اشاره کرد این قابلیت های این برنامه حداقل دو برابر یک انسان به عنوان راننده بوده و در بلند مدت تلاش خواهیم کرد دقت و سرعت عمل برنامه فعلی خود را تا ۱۰ برابر افزایش دهیم. قرار است تسلا آزمایش های عملی مربوط به سخت افزار ۲ را در شش ماهه اول سال آینده اجرا کند و تا پایان سال به جایی برسد که خودروهای مجهز به این برنامه بتوانند فاصله بین لس آنجلس تا نیویورک را بدون دخالت انسان طی کنند.
تسلا قصد دارد در این مدت به شبیه سازی شرایط واقعی تصادف برای اتومبیل های مجهز به سخت افزار ۲ اقدام کند و با بررسی و بهبود واکنش های آنها، احتمال هرگونه خطا و حادثه به صفر برسد.
الون ماسک در پاسخ به این سوال که آیا امکان ارتقا محصولات فعلی تسلا به سخت افزار ۲ وجود دارد گفت : « خیر. با توجه به تغییرات گسترده در تعداد دوربین ها، سنسورها و رایانه چنین امکانی برای ارتقا نسل فعلی به نسل جدید وجود ندارد. البته ما کماکان به پشتیبانی از سخت افزار ۱ و ارتقا آن نیز ادامه خواهیم داد.»
منبع : اخبار خودرو