اتاق خبر_گروه اقتصادی: عضو نمایندگان اتاق بازرگانی استان زنجان در گفتگو با اتاق خبر در خصوص عملکرد اتاق در خصوص جذب هیات های تجاری گفت: اتاق بازرگانی طبق برنامه ریزی و زمانبندی ای که داشته است توانسته تجار ایرانی را با تجار خارجی رو به رو کند که برخی از این نشست ها نتایج قابل قبولی داشته است و برخی در دست بررسی است.
محمود ضرابی توضیح داد: اتاق با در اختیار قرار دادن مترجم و حضور در این جلسات همکاری خود را نشان داده است و در این راستا تمام اطلاعات و مسائل مربوط به این کشورها و شرکت ها را جمع آوری کرده و در دسترس فعالان اقتصادی قرار داده است.
وی همجنین اذعان داشت: این اطلاع رسانی به همه اقشار و فعالان حوزه های مختلفی چون صنعتی، معدنی، کشاورزی و تجار صورت گرفته و اتاق بازرگانی توانسته یک هماهنگی قابل توجهی را میان آن ها و هیات های تجاری ایجاد کند.
عضو نمایندگان اتاق استان زنجان در خصوص اهداف اتاق بازرگانی تصریح کرد: اتاق بازرگانی در نظر دارد که با برگزاری این نشست ها عرصه را برای خرید و فروش کالاها فراهم کند و به این طریق به بهترین شیوه تعاملات برقرار شود. با وجود این، هدف اصلی فروش کالاهای تولید داخلی و پیدا کردن بازاری معتبر برای آن ها است.
وی با اشاره به اینکه استان زنجان دارای ظرفیت های بالایی است و همین امر موجب شده که مورد توجه کشور ها قرار گیرد توضیح داد: به دلیل موقعیت استان زنجان و اینکه به وسیله 7 استان مهم احاطه شده است، همچنین به دلیل نزدیکی استان زنجان به پایتخت ظرفیت های قابل توجهی دارد که اگر بتوانیم آن ها را بررسی و درست مدیریت کنیم می تواند در رشد و توسعه کشور تاثیر گذار باشد.
ضرابی در این خصوص افرود: قرار گرفتن این استان در مسیر ترانزیتی جاده ابریشم نیز یکی از دیگر دلایلی است که توانسته مورد توجه هیات های تجاری دیگر کشورها باشد، در این راستا به دلیل اینکه گمرک زنجان بسیار فعال عمل می کند می تواند پاسخگوی این ظرفیت ها باشد.
وی توضیح داد: برای تحقق این امر خطوط ریلی تا شهرک صنعتی پیشروی داشته است لذا معادن و ظرفیت های این استان مانند کشاورزی و صنایع دستی می تواند بستری را برای توسعه روابط بین المللی موثر باشد.
عضو نمایندگان اتاق استان زنجان اظهار داشت: در این نشست ها به بخش معدن و کشاورزی توجه می شود و با طرح فرصت هایی که در این استان وجود دارد به تفاهماتی برای همکاری بیشتر رسیده ایم .
وی افزود: چنانکه طی نشست هایی که با هیات بلغاری و روسی انجام شده بود در خصوص پوشاک و صنایع دستی به نتایج قابل توجهی دست یافتیم و تا چندی دیگر یک محموله پوشاک به روسیه صادر خواهد شد.
ضرابی با تاکید بر اینکه این که این اقدامات بسیار زمانبر است گفت: نمی توانیم انتظار داشته باشیم که در مدت زمان کوتاه به نتایج چشمگیری برسیم زیرا این اقدامات مراحل مورد نظر خود را دارند که پروسه اجرایی برخی از این قراردادها 4 تا 6 ماه طول می کشد.
وی تاکید کرد: در این خصوص نباید تاکیدی بر زمان داشته باشیم زیرا هدف اصلی رسیدن به توافق راجع به قیمت، کیفیت و همچنین مهلت تحویل کالا است.
ضرابی در پایان اعلام کرد: خوشبختانه سیستم حمل و نقل ایران همکاری خوبی دارد که می تواند به سهولت روابط اقتصادی کمک کند.
95103ت