اتاق خبر: اختر اسماعیلیان در این باره گفت: بر اساس آخرین تصمیمهای گرفته شده ازسوی مدیران مرتبط در سطح وزارت نفت، شرکتهای هواپیمایی ملزم به پرداخت بدهیهای سنواتی تا پایان شهریورماه امسال بودند که تاکنون تسویه نکردهاند، بنابراین شرکت ملی پخش به عنوان متولی فروش فرآورده، طرح فروش نقدی سوخت را از ابتدای آبانماه بر اساس تکلیف قانونی خود اجرایی می کند.
وی افزود: شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران اجرای طرح فروش نقدی سوخت را به مدت یک ماه از تاریخ یکم شهریورماه امسال به شرط تسویه بدهیهای سنواتی شرکتهای هواپیمایی به تعویق انداخت که متاسفانه این شرکتها به تعهدهای خود عمل نکردند.
مدیر امور مالی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران تصریح کرد: این شرکت در قبال خزانه داری کل تکالیفی دارد و برای پرداخت سهم تعیین شده از سوی دولت به سازمان هدفمندی یارانهها، پرداخت کرایه حمل و نقل زمینی، دریایی و ریلی فرآوردهها، پرداخت کارمزد به جایگاهداران و نگهداشت انبارهای فرآورده های نفتی ملزم به فروش نقدی فرآوردهها به همه خریداران برای تامین منابع مالی این بخشهاست.
به گفته اسماعیلیان،با توجه به حجم پرداختیها، شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی به دستور وزیر نفت از تاریخ یکم شهریورماه امسال ملزم به فروش نقدی سوخت شده است.
مدیر امور مالی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران گفت: زیرساختهای لازم، شرایط نرم افزاری و سخت افزاری برای اجرای طرح فروش نقدی سوخت در همه فرودگاههای کشور ایجاد شده و مراتب طی نامه به سازمان هواپیمایی کشوری، وزارت راه و ترابری و شرکتهای هواپیمایی اعلام شده است و خواستار خرید نقدی سوخت از سوی این شرکتها از یکم شهریورماه شدیم.
اسماعیلیان تاکید کرد: همان گونه که شرکت های هواپیمایی برای خرید دیگر ملزومات احتیاج به نقدینگی و فروش نقدی بلیط به مردم هستند، شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران نیز برای انجام تعهدهای خود باید فرآورده را نقدی به فروش برساند، در غیر این صورت در قبال دیگر ذینفعان دچار مشکل جدی می شود، بنابراین شرکتهای هواپیمایی هر چه سریع تر باید به این سمت حرکت کنند تا با مشکل خاصی روبرو نشوند.
وی اعلام کرد: شرکتهای هواپیمایی با توجه به پایبند نبودن به تعهدها در زمینه پرداخت بدهیهای سنواتی ملزم به خرید نقدی سوخت هستند و شرکت ملی پخش ناگزیر به اجرای این طرح است.
شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران در سال ۱۳۰۷ (۱۹۲۸میلادی) تشکیل شده و بیش از ۸۰ سال است که در بخش تامین و توزیع فرآوردههای نفتی کشور فعالیت دارد.
این شرکت با بیش از ۶۲۴۳ نفر نیروی دائم و حدود ۱۰ هزار نفر نیروی غیررسمی و بهره گیری از امکانات و تاسیساتی شامل ۳۷ منطقه، ۲۳۲ ناحیه، ۳۷۴۲ جایگاه عرضه فرآورده های نفتی، ۲۳۱۲جایگاه عرضه سی ان جی، ۵۰ مرکز سوخت گیری هواپیمایی، ۱۳۰۰۰دستگاه نفتکش و گازکش برای حمل فرآورده های نفتی و گاز مایع، ۸ فروند کشتی و شناور نفتکش دریایی و تاسیسات ذخیره سازی چهار فرآورده عمده با ظرفیت ۱۲,۷ میلیارد لیتر، وظیفه مدیریت تامین و نظارت بر توزیع روزانه بیش از ۲۴۰ میلیون لیتر انواع فرآورده های نفتی را در سراسر کشور عهده دار است.
منبع:ایلنا