Performancing Metrics

دغدغه‌های نمایندگان دغدغه‌های ما در شورای عالی مبارزه با پول‌شویی است | اتاق خبر
کد خبر: 372972
تاریخ انتشار: 6 مهر 1395 - 22:54
طیب نیا:
وزیر اقتصاد در پاسخ به انتقادات نمایندگان از گزارش ارائه شده درباره FATF گفت: دغدغه‌های شما، همان دغدغه‌هایی است که ما در شورای عالی مبارزه با پول‌شویی در خصوص آنها گفت‌وگو داشته‌ و سعی کرده‌ایم تدابیری ایجاد کنیم که ضمن فراهم آوردن زمینه ورود از لیست سیا

اتاق خبر: علی طیب نیا در صحن مجلس در پاسخ های خود به نمایندگان توضیح داد که FATF   نهادی بین الدولی است که در سال 1989 توسط گروه جی 7 ایجاد شد؛ این گروه تلاش داشته تا از عباراتی استفاده کند که متضمن بار حقوقی نباشد. همچنین ساختار این گروه پیچیده نیست و تنها یک دفتر دارد که صرفا مکانی برای بایگانی اسناد و جمع آوری اطلاعات کشورها است.

او خطاب به نمایندگان گفت: نگران نباشید که این مرجع می‌تواند الزامات و محدودیت‌هایی ایجاد کند؛ در قطعنامه‌های سازمان ملل از کشورهای عضو خواسته شده که با این نهاد همکاری داشته باشند. ما چه با FATF   تعامل داشته باشیم چه نداشته باشیم قطعنامه‌های سازمان ملل است که آن را تعهد آور می کند.

طیب نیا افزود: درست است که با انگیزه‌های سیاسی در لیست کشورهای غیر همکار قرار گرفتیم اما آیا معنایش این است که نباید اقدامی انجام دهیم و اجازه بدهیم ما را در لیست سیاه قرار بدهند و بانک‌هایمان را تحریم کنند؟ آیا این به نفع ما و اقتصاد مقاومتی است که در لیست سیاه قرارمان بدهند و وقتی تلاش می‌کنیم کشور را از این وضعیت رها کنیم به نفوذ متهم شویم؟ زمانی که من به صحبت‌های نمایندگان گوش می‌دادم آقای بهمنی به من اجازه دادند که بگویم این مساله از گذشته شروع شده و ما باید تلاش می‌کردیم برای منافع ایران، خود را خارج کنیم. دولت قبلی تقاضای عضویت در FATF   را مطرح کرد. در تاریخ 6/10/2012 مصادف با سال 91 صادر شده و پذیرش آن در ژوئن سال گذشته بوده است.

طیب نیا تاکید کرد: این برنامه صرفا یک برنامه برای مذاکره و اقدام است. اگر به نتیجه‌ای برسیم که مستلزم تدوین قانون باشد باید از مجلس عبور کند. در این مرحله هیچ نیازی به این مساله نیست و تعهدی هم داده نشده است. من هم قبول دارم که قدرت های جهانی در نهادهای بین المللی حکومت می کنند اما ما باید با اقتدار و امنیت از منافع ملی خود دفاع کنیم.

طیب نیا خطاب به برخی نمایندگان مخالف که گروه های جهادی را در لیست گروه های تروریستی نام برده بودند گفت: چرا نام گروه های مقدسی که برای آزادی، استقلال و مبارزه به صهیونیست تشکیل شده اند را در کنار لیست گروه های تروریستی قرار می دهید؟ چرا برای گروه های جهادی از واژه تروریسم استفاده می کنید؟ چه کسی این گروه ها را تروریسم نامیده که ما از آنها استفاده می کنیم.

او افزود: در قطعنامه شورای امنیت، داعش، القاعده و طالبان ذکر شده اند. چرا نام گروه‌های جهادی را در کنار آنها قرار می‌دهیم؟ حتی در کلام و بیان هم نباید این کار را بکنیم.

وزیر اقتصاد در ادامه درباره الزام آور بودن قطعنامه‌های آتی نیز توضیح داد: خود FATF   الزامی ندارد. تعامل یا عدم تعامل با آن هیچ تغییری در الزامات ما ایجاد نمی کند. آنچه می تواند الزام آور باشد، قطعنامه های شورای عالی امنیت است که در حال حاضر القاعده و طالبان و گروه های پیوسته به آن ذکر شده اند. قطعنامه‌های شورای امنیت الزام خود را خواهند داشت اما اگر قطعنامه‌ای بدهند که مورد قبول ما نبود، طبیعی است که تمکین نخواهیم کرد و اگر برخلاف قانون ما باشد آن را به رسمیت نمی‌شناسیم و هرگز این فهرست را تایید نمی‌کنیم هرچند طبیعی است که در خارج از کشور محدودیت هایی وجود خواهد داشت.

طیب نیا همچنین متذکر شد: شورای عالی مقابله با پول شویی اقدامات متعددی را شروع کرده است. همه آیین‌نامه‌ها تصویب شده و توانسته‌ایم از این جهت ضربه‌های مهلکی به قاچاق بزنیم. اگر امروز کشفیات قاچاق سه برابر شده یکی از دلایل شفاف سازی است.

او همچنین گفت: در رده بندی FATF   کشورهایی هستند که همه قوانین را رعایت می کنند، کشورهایی هستند که عمدتا قوانین را رعایت می کنند، کشورهایی وجود دارند که برخی قوانین را رعایت می کنند و بعضی کشورها مطلقا قوانین را رعایت نمی کنند. اگر ما بعد از این 12 ماه از این لیست سیاه خارج شویم جایگاه ما کشوری نخواهد بود که مطلقا همکاری نمی کند.

او همچنین تاکید کرد: بنا داریم که در یک سال آینده نقل و انتقالات ارز و نقل و انتقالات الکترونیک را عملیاتی کنیم.

منبع: ایسنا

95103

کلید واژه ها :
نظرات
ADS
ADS
پربازدید