کد خبر:
37169
تاریخ انتشار: 14 بهمن 1391 - 13:09
شفاف- از آغاز هدفمندی یارانهها تا کنون بلیط هواپیما و سفرهای هوایی ۴۴ درصد افزایش قیمت داشته که با گرانی های اخیر در صنعت حمل و نقل هوایی این رقم افزایش چشم گیری نیز داشته است و به این ترتیب شاید بتوان افزایش قیمت بلیت هواپیما را پیش قراول گرانی ها دانست هر چند که این روزها در آستانه سال نو زمزمه های ارزانی سفرهای هوایی شنیده می شود. زمزمه هایی که به تصمیم دولتی ها در ارزان کردن سوخت بستگی دارد.
ماجرای گران شدن سفرهای هوایی حدود 3 سال قبل، با کم شدن اقبال عمومی نسبت به سفرهای هوایی و تا مرز ورشکستگی رفتن ایرلاینها آغاز شد.
بعد از اجرای قانون هدفمندی یارانهها و واقعیشدن قیمت سوخت نیز، ستاد هدفمندی یارانهها با افزایش ۱۴ درصدی قیمت بلیت هواپیما موافقت کرد تا ایرلاینها بتوانند هزینههای خود را براساس درآمد تنظیم کنند؛ اما باز هم افزایش قیمت منجر به ارتقاء خدماتدهی نشد و همچنان کیفیت خدمات به همان شکل سابق مشاهده میشود.
هر چند که مجلس، گران شدن بلیط سفرهای هوایی را منوط به ارتقاء کیفیت و خدمات دهی به مسافران کرده بود اما عملا چنین تغییری رخ نداد و تنها هزینهها برای سفر هوایی بالا رفت و حتی در مواقعی کیفیت خدمات بدتر از قبل هم شد.
با وجود گرانی ها در صنعت هوایی اما مشکلات ایرلاین ها به قوت خود باقی بود تا جایی که در 18 دی ماه، در پی اختلاف ایرلاینها و شرکت پخش به دلیل بدهی شرکتها در ازای سوخت هواپیما ، سوخت به صورت غیر نقدی به هواپیماها تحویل داده نشد تا بسیاری از پروازها لغو و مردم در فرودگاهها سرگردان شوند.
حالا اما بنا بر آخرین اخبار ، رئیس انجمن شرکتهای هواپیمایی از پیشنهاد ایرلاینها برای کاهش قیمت بلیت هواپیما خبر داده و گفته: نظرما این است که براساس آخرین مصوبه مجلس که به دستگاههای دولتی ابلاغ شد، باید قیمت سوخت به نرخ قبلی بازگردد، ما نیز اعلام کردیم که حاضریم قیمتها را کاهش دهیم.
چرا که وی کاهش 10 تا 15 درصدی تعداد مسافران در نوروز امسال پیشبینی کرده و اعلام کرده که تعدادی از هواپیماها بنا به دلایلی، زمینگیر شده اند و به این ترتیب صنعت هوایی کشور زمین گیر خواهد شد.
عبدالرضا موسوی با تاکید بر اینکه در زمان عید نوروز تعداد مسافران هوایی حداقل 10 تا 15 درصد کاهش پیدا می کند، گفت: تعداد زیادی از هواپیماها روی زمین خوابیده است و شرکتها نمی توانند پرواز با این هواپیماها را انجام دهند.
وی با اشاره به عدم استقبال مسافران به افزایش قیمت بلیت، افزود: دولت به شرکتها ارز نمی دهد و ما توان تهیه ارز با نرخ 3800 تومان از بازار آزاد را نداریم.
رئیس انجمن شرکتهای هواپیمایی خاطرنشان کرد: شرایط ایرلاینها بسیار دشوار است و صنعت حمل و نقل با مشکلات جدی روبرو شده است و اگر قرار باشد که دولت در این شرایط تغییری ندهد این صنعت آسیب می بیند.
به این ترتیب به نظر می رسد اوضاع برای صنعت هوایی کشور روز به روز دشوار تر می شود وامروز نه مردم عادی می توانند از هواپیما استفاده کنند و نه ایرلاین ها می توانند به وضعیت خود بدون مشتری سامان دهند.
باید منتظر ماند و دید دولتی ها چه اقدامی برای نجات صنعت هوایی کشور انجام خواهند داد ؟آیا باید شاهد ورشکستگی ایرلاین ها بود یا خیر؟
کلید واژه ها :