اتاق خبر: محمدرضا کرباسی ،۲۰۱۳ تا ۲۰۱۴ حدود ۹۷ میلیارد دلار بود که مربوط به مجموع تولید و مصرف بوده است.
وی با بیان اینکه برای سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۴، ۱۱ میلیارد دلار واردات مواد غذایی از خارج از کشور داشتیم، افزود: در همان سال ۵ میلیارد دلار صادرات مواد غذایی از ایران انجام شد که بخش عمدهای از آن مربوط به کالاهای حلال بود.
مدیر کل مرکز تحقیقات و اطلاع رسانی اتاق اسلامی با اشاره به اینکه این صادرات به کشورهای اسلامی بوده است، افزود: در این راستا در سند چشمانداز ترسیم شده است که در قالب شورای سیاستگذاری غذاهای حلال، افزایش تولید و صادرات مورد توجه قرار گیرد.
وی با بیان اینکه در دنیا ۸۰ میلیارد دلار کسری غذای حلال داریم، افزود: با توجه به پیشبینیهای انجام گرفته در افق ۱۴۰۴ سالانه یک میلیارد دلار از کسری موجود غذای حلال در کشورهای اسلامی و غیراسلامی باید از طریق ایران تامین شود.
مدیرکل مرکز تحقیقات ستاد اطلاع رسانی اتاق اسلامی با بیان اینکه اگر برآورد ما دقیق باشد می توانیم امیدوارم باشیم که تا ۱۴۰۴ حجم صادرات ما به کشورهای اسلامی و غیراسلامی به ۱۰ میلیارد دلار افز ایش یابد، اظهار داشت: برای صادارت به کشورهای اروپایی با توجه به آنکه موافقتنامه شورای حلال اروپا برای صادرات محصولات داریم باید مطابق استاندارد سازمان همکاری های اسلامی دفاتر نمایندگی را در کشورهای اروپایی ایجاد کنیم.
وی ادامه داد: برای استاندارد کردن تولیدات و هماهنگی برای صادرات تولید و محصولات حلال با برند حلال به کشورهای اروپایی باید اقداماتی را انجام دهیم.
وی با اشاره به اینکه مصرفکنندههای اروپایی تمایل زیادی به استفاده از تولیدات با برچسب حلال دارند، اظهار داشت: آنها از جنبه های بهداشتی مواد غذایی و کنترل های دین اسلام نسبت به سایر مذاهب آگاه شدهاند و می دانند از نظر سلامتی مزیتهای بالاتری دارد.
مدیر کل مرکز تحقیقات و اطلاع رسانی اتاق اسلامی، افزود: بنابراین علاقه آنها روز به روز در حال افزایش است. ما برنامه ریزی بلند مدت برای صادرات به اروپا داریم.
وی در خصوص سهم ایران از بازارهای صادراتی غذای حلال به اروپا گفت: با توجه به آمارهای موجود میزان واردات و صادرات ما چندان زیاد نیست اما اگر برنامهریزی منسجمی داشته باشیم می توانیم رتبه خود را بهبود ببخشیم اما اکنون سایر کشورهای اسلامی از ما جلوتر هستند.
کرباسی با بیان اینکه ایران دیرتر از سایر کشورها در این مقوله فعال شده است، اظهار داشت: بازاریابی ما اصولی و صحیح نبوده است و امیدوارم با هماهنگی شورای راهبردی و سیاستگذاری محصولات حلال که اخیرا شکل گرفته سهم خود را به دست بیاوریم.
مدیر کل مرکز تحقیقات و اطلاع رسانی اتاق اسلامی در خصوص مشکلات بر سر راه افزایش صادرات غذای حلال، افزود: برای اینکه ما بتوانیم در بازار جهانی حضور داشته باشیم، باید استانداردها را منطبق با غذای حلال سازمان همکاری های اسلامی ایجاد کنیم.
وی ادامه داد: خوشبختانه این موضوع با همکاری سازمان استاندارد شکل گرفته است ضمن آنکه باید از تعدد ارائه الگوهای حلال که گاهی هم غیرقانونی است جلوگیری شود.
کرباسی به حمایت سفارت های ایران در خارج از کشور و رایزن های بازرگانی اشاره کرد و گفت: برگزاری همایش و نمایشگاه نیز میتواند به معرفی تولیدات ایران به کشورهای خارجی کمک کند.
منبع:مهر