Performancing Metrics

احیای رودخانه‌های رشت را پیگیریم | اتاق خبر
کد خبر: 367560
تاریخ انتشار: 6 شهریور 1395 - 11:01
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست:
رییس سازمان حفاظت محیط زیست و معاون رییس جمهور، تلاش‌های صورت گرفته برای مدیریت و ساماندهی پسماند در گیلان را ارزشمند عنوان کرد و گفت: حل چالش پسماند کشور علاوه بر حمایت دولت، نیازمند همکاری و مشارکت بخش خصوصی و مردم است.
ابتکار

‌به گزارش اتاق خبر، به نقل از ایسنا، معصومه ابتکار در نشستی با استاندار گیلان و معاونان وی ضمن تأکید بر لزوم اقتصادی شدن بازیافت و تفکیک زباله، تصریح کرد: باتوجه به چالش کشور در حوزه پسماند به ویژه در استان‌های شمالی، ضروری است تسهیلات و حمایت‌های ویژه‌ای برای سرمایه‌گذاران این حوزه در نظر گرفته شود.

وی تاکید کرد: باید تلاش کنیم تا جمع آوری پسماند برای بخش خصوصی اقتصادی شود.

ابتکار اشاره‌ای به مذاکرات صورت گرفته با وزیر اقتصاد برای کمک به  ارائه تسهیلات به سرمایه‌گذاران حوزه پسماند و بازیافت داشت و افزود: حل چالش پسماند کشور در کنار برنامه‌ریزی تخصصی کوتاه، میان و بلند مدت و حمایت دولت، نیازمند همکاری و مشارکت بخش خصوصی و مردم است.

ابتکار تلاش‌های صورت گرفته برای مدیریت و ساماندهی پسماند در گیلان را ارزشمند عنوان کرد و  گفت: اگر چه اقدامات خوبی در این حوزه صورت گرفته است، اما باتوجه به حجم عظیم مشکلات برجای مانده،  هنوز تا حصول نتیجه نهایی کار زیادی داریم.

وی با بیان اینکه حل مشکل پسماند استان‌های شمالی برای سازمان حفاظت محیط زیست کشور در اولویت قرار دارد، خاطر نشان کرد: آموزش و فرهنگ‌سازی در این حوزه بویژه در مورد تفکیک زباله از مبداء و کاهش تولید زباله باید از جمله اولویت‌های برنامه‌ای در این حوزه باشد.

ابتکار تاکید کرد: ضروری است برای ساماندهی و مدیریت زباله‌های دپو شده در مراکز دفن زباله تعطیل شده استان و بی‌خطرسازی کامل زباله‌های بیمارستانی و عفونی و ویژه نیز اقدام و برنامه‌ریزی ویژه‌ای صورت گیرد.

دکتر نجفی، استاندار گیلان نیز در این نشست با بیان اینکه سطح سرزمینی تحت پوشش جمع آوری و تفکیک زباله و مدیریت پسماند، در ابتدای دولت صفر درصد بود گفت: این آمار هم اکنون به 70 درصد رسیده است و در نظر داریم تا پایان سال به 100 درصد برسانیم. مراکز دفن زباله و پسماند نیز از 51 به 15 مرکز رسیده است.  در تالش و لاهیجان نیز در نظر داریم ساخت کارخانه‌ کمپوست را آغاز کنیم.

وی با بیان اینکه جمع‌آوری مناسب پسماند نیازمند فرهنگ سازی است، گفت: آموزش مداوم برای فرهنگ‌سازی در زمینه‌ مدیریت پسماند ضروری است.

 استاندار گیلان همچنین خواستار اختصاص بودجه‌ زیست محیطی ویژه برای استان‌های شمالی شد و گفت: باتوجه به سفر ده‌ها میلیون نفر در سال به شمال کشور در زمینه‌ حفظ محیط زیست و مدیریت پسماند نیازمند اختصاص اعتبار و بودجه‌های ویژه هستیم.

تاکید رییس جمهور بر احیای رودخانه‌های زرجوب و گوهر رود 

ابتکار همچنین در کارگروه پسماند گیلان که در سالن الغدیر استانداری استان برگزار شد، گفت:امیدواریم با توجه به هدف گذاری‌های متعالی دولت و با نگاه جامعی که وجود دارد، حرکت موثری در ارتقای وضعیت زیست محیطی گیلان شاهد باشیم.

وی افزود: شهیدان رجایی و باهنر دو شهاب روشن برای دولتمردان امروز کشور هستند و با نگاه به زندگی ایشان، خوب است بدانیم که در کجا هستیم. خوب است شرایط دشوار سال‌های اول دولت یازدهم را به یاد آوریم و فراموش نکنیم رشد منفی که بر کشور حاکم بود و از همه مهم‌تر رکود کامل اشتغالزایی را. تحریم‌های ظالمانه و نفس‌گیر فضای اقتصادی کشور را به فضای ایستایی برده بود و حتی اجازه صدور نفت را نداشتیم.

وی با بیان اینکه شرایط زیست محیطی بد، شرایط اقتصادی بد را رقم می زند، تصریح کرد: شرایط زیست محیطی کشور در حال بدی بود و سقوط جدی شاخص‌ها را شاهد بودیم که تبعات گسترده بهداشتی برای ما داشت.

معاون رییس جمهور با اشاره به اینکه اگر چه هنوز دولت به همه اهداف دست نیافته است، اما توانسته شرایط بسیار بهتر را ایجاد کند، افزود: لازم است با چنین شرایطی امروز حرکت ها سنجیده شود. خوشبختانه امروز به ثبات و آرامش اقتصادی رسیده‌ایم و امید بسیار زیاد است تا از رکود خروج شویم.

وی با اشاره به اینکه برای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی کارهای بزرگی انجام شده است، خاطر نشان کرد: توسعه مشاغل سبز یکی از اولویت‌های کاری دولت است و مقرر شده یکی از دوره های کارآفرینی زیست محیطی در گیلان برگزار شود.

ابتکار گفت: 200نوع شغل در راستای حفاظت از محیط زیست  تعریف کرده‌ایم تا در حوزه اشتغالزایی و کارآفرینی دانش بنیان معرفی و اجرایی شوند.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور یکی از بحران‌های اصلی کشور را محیط زیست عنوان کرد و گفت: اگر طبیعت خدمات خود را به ما اختصاص ندهد، نمی‌توانیم  کشاورزی سالم،صنعت موفق و مشاغل پایدار داشته باشیم. پس باید همواره حفاظت از طبیعت را در راس امور قرار دهیم که این امر بسیار مورد تاکید رییس جمهور کشورمان است. برای شهرنشینی قابل اتکا در استان ها باید اقتصاد سبز را مورد توجه قرار دهیم و براساس جهت گیری‌ها، تلاش های زیادی داشته باشیم.

ابتکار از اختصاص اعتبار یک در هزاری فعالیت‌های واحد های صنعتی به محیط زیست خبر داد و گفت: اجرای این دستور می‌تواند در نجات گیلان از چالش های زیست محیطی، بسیار موثر باشد.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور گفت: باید به سمت تجهیز منابع برویم و برای طرح های فاضلاب و تجهیز پسماند گیلان برنامه داشته  باشیم.

وی از ارتقای اصلاح الگوی تولید و مصرف در کشور خبر داد و افزود: اقتصاد امروز خطی نیست و اقتصادی دوار است و در نهایت باید باید به جایی برسیم که اصلا چیزی به نام پسماند نباشد.

ابتکار به احیای فرهنگ‌های درست به خصوص مدیریت پسماند روستاییان در 30 سال گذشته اشاره کرد و افزود: اگر این فرهنگ احیاء و یادآوری نشود، بهم خوردگی تعادل را شاهد خواهیم بود و این بهم خوردگی بازتاب‌های بدی را به دنبال دارد.

وی در خصوص میزان رابطه مشکلات زیست محیطی و جمعیت بالای مبتلا به سرطان مردم گیلان گفت:سرطان می تواند عوامل شناخته شده ای داشته باشد و عامل محیط زیست در بروز این بیماری مشخص است .

ابتکار با اشاره به اینکه  باید شیوه های زندگی را تغییر داد و البته که نیترات آبها و سموم کشاورزی و ورود فاضلاب ها به منابع آبی هم می تواند در ابتلای مردم به سرطان موثر باشد.

وی خواستار مطالعه مسئولین مرتبط استانی برای علت آمار بالای سرطان معده در گیلان شد و گفت: تفکیک زباله از مبدا در گیلان روند خوبی را طی می کند و لازم است گام‌های بزرگ‌تری در این خصوص برداشته شود.

ابتکار در خصوص وضعیت رودخانه‌های گوهررود و زرجوب رشت که از آلوده‌ترین رودخانه‌ها به شمار می‌روند، گفت:رییس جهمور بر نجات این رودخانه‌ها تاکید دارند. کاهش آلودگی های این رودخانه منجر به نجات تالاب انزلی نیز می شود. برای احیای رودخانه های رشت مرتبا پیگیر کارها هسیتم.

وی از اجرای طرح سواحل پرچم آبی در گیلان خبر داد و گفت: این پرچم مخصوص سواحلی است که کیفیت آب خوب و استانداردی  دارند و مشخص است شهرستان‌هایی که پرچم آبی بیشتری در سواحل خود کسب کنند، از جذب گردشگری بیشتری برخوردار خواهند شد.

همچنین بنابر اعلام سازمان حفاظت از محیط زیست، معصومه ابتکار در آیین افتتاح دو طرح ورزشی و زیست محیطی در شهرستان ساحلی انزلی اظهار کرد: این پرچم آبی در مناطق فاقد آلودگی پسماند و پساب نصب خواهد شد.

وی با بیان اینکه دولت یازدهم به مسائل اجتماعی، ورزشی و جوانان اهتمام ویژه‌ای قائل است، ادامه داد: ورزش و هر گونه فعالیت اجتماعی باید در محیط زیست سالم باشد چرا که توجه دولت به حفظ محیط زیست مشخص است و باید برای حفظ محیط زیست تلاش کنیم.

ابتکار خاطرنشان کرد: حفظ محیط زیست به ویژه در استانی که از موضوع پسماند و پساب‌ها رنج می‌برد، مسئولیت عمومی و همگانی است.

وی با بیان اینکه ورزش در محیط زیست سالم امکان‌پذیر است و حتی نباید در هوای آلوده پیاده‌روی و آب ناسالم شنا کرد، گفت: دریای خزر اگر سالم باشد، امکان شنا در آن فراهم خواهد بود اما درصورت وجود زباله و آلودگی آن، طبیعت استان به مخاطره می‌افتد.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه ورزش یکی از مکمل‌های زندگی سالم به ویژه در نقاط شهری است، تصریح کرد : ورزش یکی از راهکارهای جبرانی از برون‌رفت مشکلات اجتماعی از کودکی تا کهنسالی است.

ابتکار افزود: با توجه به نقش محوری بانوان در خانواده، فرزندآوری و اهمیت سلامت بانوان دولت نیز توجه ویژه‌ای به ورزش بانوان و سرمایه‌گذاری در این بخش دارد.

وی در ادامه با اشاره به حضور ورزشکاران ایرانی در المپیک ریو اظهار کرد: بانوان و مردان این سرزمین به دریافت نخستین مدال المپیک توسط کیمیا علیزاده افتخار می‌کنند.

معاون رئیس جمهوری خاطرنشان کرد: ما برای ورزش بانوان چه در سطح عمومی و چه قهرمانی اهتمام داریم.

وی تصریح کرد: فدراسیون‌ها و کمیته جهانی المپیک، ورزش و محیط زیست را تنگاتنگ می‌بینند و به ورزشکاران نیز تاکید شده در زمینه محیط زیست اهتمام داشته باشند.

ابتکار گفت: خوشحالم در این استان حضور دارم و فعالیت‌های خوبی در گیلان چه در بعد اجتماعی و چه در بعد ورزش شکل گرفته است.

وی ادامه داد: از انجمن‌های مردم نهاد و ورزشکارانی که به عنوان سفیران محیط زیست فعالیت دارند نیز تشکر می‌کنم.

در ادامه این دیدار، تفاهم‌نامه مدیریت پایدار در ورزش و گردشگری با حفظ محیط زیست به ویژه در مناطق دارای اهمیت ویژه زیست محیطی نظیر تالاب انزلی و بوجاق به امضای رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و استاندار گیلان رسید.

حفاظت از تنوع زیستی کشور و دستیابی به رویکردی همه سو نگر، کاربردی و پویا به منظور حفظ و نگهداری منابع اکولوژیک و بهره‌برداری خردمندانه از این منابع و جلب مشارکت در اجرای برنامه‌های طرح مدیریت مناطق حفاظت شده، احیا و بازسازی، طبیعت‌گردی، آموزش و پژوهش، مشارکت جوامع محلی و همسو کردن فعالیت‌ها در راستای مدیریت یکپارچه زیست‌بومی در چارچوب قوانین، مقررات و ضوابط حاکم بر مناطق تحت مدیریت سازمان از اهداف اجرای این تفاهم‌نامه است که به امضای محمدعلی نجفی استاندار گیلان و معصومه ابتکار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست رسید.

تصویب و پایدار کردن ردیف اعتباری برای اجرای برنامه‌های طرح مدیریت مناطق و تأمین زیرساخت‌ها در مناطق تحت مدیریت اداره کل حفاظت محیط زیست استان گیلان توسط استانداری، ایجاد ساز و کار مورد نیاز جهت مشارکت و بهره‌گیری از توان و ظرفیت جوامع محلی و تشکل‌های مردم‌نهاد، فعال کردن کارگروه اجرای طرح‌های مدیریت مناطق و همسوسازی برنامه و فعالیت‌های سایر دستگاه‌ها با سند طرح‌های مذکور در مناطق و عرصه‌های پیرامونی تأثیرگذار و معرفی متقاضیان ذی‌صلاح براساس دستورالعمل سرمایه‌گذاری و مشارکت در اجرای برنامه‌های طرح مدیریت مناطق چهارگانه به سازمان حفاظت محیط زیست، چهار بند مورد توافق در تفاهم‌نامه تهیه و اجرای برنامه‌های طرح مدیریت مناطق است.

در چهارمین روز از هفته دولت و با حضور معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، پروژه استخر سرپوشیده بانوان بندرانزلی افتتاح و کلنگ احداث ساختمان مرکز بازدید کنندگان تالاب بین‌المللی انزلی به زمین زده شد.

‌انتهای پیام/

کد: 94108

نظرات
ADS
ADS
پربازدید