Performancing Metrics

رييس جديد اتاق بايد از فرصت برجام استفاده كند | اتاق خبر
کد خبر: 366625
تاریخ انتشار: 1 شهریور 1395 - 11:26
محسن مهرعليزاده در ابتداي دوره هشتم كانديداي رياست اتاق بازرگاني بود اما قبل از برگزاري انتخابات انصراف داد تا محسن جلال‌پور بدون رقيب بر كرسي رياست بنشيند.

اتاق خبر: محسن مهرعليزاده در ابتداي دوره هشتم كانديداي رياست اتاق بازرگاني بود اما قبل از برگزاري انتخابات انصراف داد تا محسن جلال‌پور بدون رقيب بر كرسي رياست بنشيند. شايد براي بسياري كه وي را از دوران معاونت رييس‌جمهور دولت اصلاحات به ياد دارند، حضور مهرعليزاده در اتاق بازرگاني عجيب باشد اما وي در دوره ششم نيز عضو اتاق بازرگاني بود و حتي قرار بود در مقابل علينقي خاموشي و محمد نهاونديان كانديدا شود. به بهانه انتخابات 14 شهريور با وي به گفت‌وگو نشستيم.

با توجه به شرايط اقتصادي كشور و همچنين شرايط امروز اتاق بازرگاني به نظر شما بايد رييس جديد واجد چه ويژگي‌هايي باشد؟

به نظر من نخستين شرط، اشراف به مسائل كلان اقتصادي كشور است. مطمئنا بايد رييس جديد فردي باشد كه به خوبي به مسائل و مشكلات امروز اقتصاد ايران آگاه باشد و توانايي آناليز اين مشكلات را داشته باشد. همچنين بر اساس اين مشكلات بايد بتواند استراتژي مناسبي را در پيش گيرد. براي اتخاذ يك استراتژي اين نكته اهميت دارد كه نظر ساير اعضا نيز مورد توجه باشد. در حقيقت اين تفاوت تشكل‌ها با سازمان‌هاي دولتي است كه بايد بتوانند شرايطي را ايجاد كنند كه نظر اكثريت اعضا مورد توجه باشد. در اتاق يك فرد تصميم نمي‌گيرد بلكه نظر رييس نظر كل اعضا بايد باشد. بحث دوم اولويت داشتن بحث توليد و صنعت در بخش خصوصي است. به هر حال جدا از اهداف كلاني كه اتاق بازرگاني براي تمام بخش‌هاي اقتصادي ايفا مي‌كند اين نهاد يك تشكل بخش خصوصي است پس بايد مشكلات بخش خصوصي را مد نظر قرار داده و حل كند. شناسايي اين مشكلات و ارائه آنها به دولت و همچنين يافتن راهكارهاي حل مشكلات از وظايف اصلي فعالان بخش خصوصي است. از ديگر نكاتي كه رييس جديد اتاق بازرگاني بايد در دستور كار خود قرار دهد، موضوع تعامل با هر 3 قوه است. رييس بايد توان ارتباط گرفتن و در عين حال بيان مشكلات را داشته باشد كه بتواند به وسيله دولت، مجلس و قوه قضاييه مشكلات بخش خصوصي را منتقل و حل كند. در حقيقت تشكل‌هاي زيادي هستند كه مشكلات بخش خصوصي را به نهادهاي مختلف منتقل مي‌كنند ولي اين وظيفه اتاق و به تبع آن رييس اتاق بازرگاني ايران است كه اين مشكلات را منسجم كند و طرحي جامع را براي حل اين مشكلات ارائه دهد. بحث ديگر موضوع مطالبه‌گري رييس اتاق بازرگاني است. درست است كه نقش اتاق بازرگاني يك نقش مشورتي تعريف شده است ولي اين مشاور مي‌تواند، مشاوري مطالبه‌گر باشد و حل مشكلات بخش خصوصي را از قواي 3گانه مطالبه كند.

در اين يك‌سال و نيم چه نكته‌يي از سوي هيات رييسه مغفول واقع شد؟

من معتقدم مانند همه بخش‌هاي جامعه به ويژه صنعتگران و بازرگانان يك حالت انتظار در يك طول دوره هشتم اتاق بازرگاني درباره برجام داشتيم و پس از برجام تا حدي دست دولت براي ارائه فرصت تعامل بخش خصوصي با ساير كشورها و نهادها باز شد. تا قبل از برجام ما فرصت زيادي براي حل مشكلات نداشتيم و انتظاري از بخش خصوصي نبود. اما بعد از برجام انتظار بر اين بود كه بحث جذب سرمايه‌گذاري خارجي و استفاده از فرصت‌ها مطرح شد. در حال حاضر ديگر فرصت آن كه صبر كنيم، وجود ندارد. 6 ماه از امضاي برجام گذشته است و انتظار شروع عمليات اجرايي از اتاق بازرگاني به عنوان نهادي مدافع برجام مي‌رود. هزينه‌هايي كه براي برجام پرداخت شد بايد سودهاي بيشتري به كشور برساند و بخش مهمي از اين‌بار به دوش فعالان بخش خصوصي به ويژه اتاق بازرگاني ايران است.

در حال حاضر به دليل بحث انتخابات گروه بندي‌هاي اتاق بازرگاني بسيار پررنگ شده است. اين گروه‌بندي‌ها بر اساس عقايد و تفكرات مختلف شكل گرفته است يا اينكه به دليل منافع متضاد شاهد صف‌بندي‌ها هستيم؟ در حقيقت معيار اين گروه‌بندي‌ها چيست؟

اختلاف‌نظر در نحوه اتاق بازرگاني است كه باعث ايجاد اين گروه‌ها شده و از نظر من اين موضوع تا حدي طبيعي است. اگر قرار باشد كه همه يك مدل فكر كنند كه چنين چيزي غيرممكن است پس لازم است كه تفكرات متفاوت فرصت بروز داشته باشد. در عين حال به تعداد افراد تفكر وجود ندارد و بسياري از تفكرات مستقل نيست بلكه اين تفكرات نزديك دور يك محور جمع مي‌شوند و طبيعتا گروه‌هايي شكل مي‌گيرد. اتفاقا ايرادي هم در اين موضوع وجود ندارد و همين اتفاقات باعث مي‌شود كه اتاق و بخش خصوصي از تضارب آرا پيشرفت كند. مهم اين است كه پس از انتخابات و پيروز شدن يك تفكر اين موضوعات به فراموشي سپرده شود و همه اين گروه‌ها براي يك هدف فعاليت كنند. همپوشاني لازم بايد ايجاد شود تا از همه تفكرات استفاده بهينه شود.

شما در ابتداي دوره براي رياست كانديدا بوده‌ايد. آيا در اين انتخابات ميان دوره براي رياست يا نايب‌رييسي كانديدا خواهيد شد؟

من در ابتداي دوره كانديدا بودم ولي انصراف دادم. شرايط دفعه قبل مناسب نبود و انصراف دادم و هنوز شرايط را مهيا نمي‌بينم. فضا و گروه‌بندي‌ها به شكلي نيست كه بخواهم كانديدا شوم ولي هنوز در گروه خواستاران تحول در حال رايزني هستيم.

منبع: تعادل

95103

 

نظرات
ADS
ADS
پربازدید