Performancing Metrics

افت ذخایر آب زیرزمینی هر سال 2 متر! | اتاق خبر
کد خبر: 362719
تاریخ انتشار: 13 مرداد 1395 - 09:59
جبران کم آبی از جمله مشکلاتی است که به دنبال صنعتی شدن کشورها، جوامع بشری را درگیر خود کرد.

اتاق خبر: جبران کم آبی از جمله مشکلاتی است که به دنبال صنعتی شدن کشورها، جوامع بشری را درگیر خود کرد. نیاز برخی از صنایع جدید به مصرف مقدار زیادی از آب از یک سو و آلوده شدن رودخانه ها و آب های جاری توسط پساب کارخانه ها از سوی دیگر بر ابعاد کم آبی افزود. افزایش بی رویه کشاورزی در زمین های بکر طبیعی در سطوحی بسیار وسیع و حفر چاه های غیرمجاز و حتی برخی از سدسازی های بی رویه و سهل الوصول شدن دسترسی به منابع آب با ایجاد لوله کشی های متعدد و... همه و همه دست به دست هم دادند تا امروز همه از بحرانی صحبت کنیم به نام کم آبی. بحرانی که اگر امروز به فکرش نباشیم و چاره ای به حالش نیاندیشیم، دامن ما یا فرزندانمان را خواهد گرفت.
امروز دیگر به جایی رسیده ایم که باید گفت آب هست، اما کم! آب یکی از آن انرژی هایی است که به هیچ عنوان جایگزینی ندارد. اگر هر یک از انرژی های موجود از دست بروند، می توان با انرژی دیگری کمبود یا نبود آن ها را جبران کرد، اما آب تنها منبع انرژی است که پس از اینکه تمام شود، یک فاجعه رخ خواهد داد؛ فاجعه ای که جبران ناپذیر است.
مسئول روابط عمومی آب وفاضلاب استان زنجان در گفت وگو با مردم نو درباره مشکل کم آبی استان، می گوید: خوشبختانه در حال حاضر مشکل منابع آب را در استان زنجان نداریم. اما این بدان معنا نیست که در مصرف آب به فکر صرفه جویی نباشیم. اکنون در استان در بخش ذخایر آب زیرزمینی با افت مواجه هستیم؛ چراکه ما 15 سال خشکسالی را در استان و کشور شاهد بوده ایم و امسال اگرچه بارش ها در حد مناسبی بود، اما نتوانست این حجم از خشکسالی و کمبود آب را جبران کند.
وی درباره چاه های غیرمجاز نیز گفت: در حال حاضر 10 هزار چاه غیرمجاز در سطح استان زنجان وجود دارد. ما 120 چاه آب شرب داریم، اما رژیم بارش ها که از برف به باران تغییر شکل یافته، باعث شده است بسیاری از مشکلات ناشی از کم آبی هنوز هم پابرجا باقی مانده باشند. شاید سال های بسیار زیادی نیاز باشد تا خشکسالی چند سال اخیر جبران شود. اگرچه آب در سد تهم مقداری بالاتر از قبل آمده است، اما این دلیل بر آن نیست که تمام کم آبی ها جبران شده باشد. وی در ادامه افزود: در گذشته پس از اینکه 30 یا 40 متر از سطح زمین چاه حفر می کردیم به راحتی به آب می رسیدیم، این در حالی است که اکنون در اراضی استان نیاز است که حداقل 80 متر به عمق زمین برویم تا به آب برسیم.
این مسئله حاکی از این مطلب است که ما هر سال دو متر افت منابع زیرزمینی را داشته ایم. اگر روند مصرف آب به همین شکل و به همین منوال ادامه یابد، بی شک فرزندان ما به مشکل برمی خورند، بنابراین با مصرف بهینه آب، سهم آیندگان را برای آن ها حفظ کنیم و به آنچه متعلق به آنان است احترام بگذاریم و دست در جیبشان نکنیم.
چند توصیه درباره مصرف بهینه آب: از آب حفاظت کنید، چون زندگی ما به آن وابسته است. هیچ گاه به دلیل اینکه فرد دیگری مسئول پرداخت آب بهاست، آب را هدر ندهید. فرزندان خود را در مورد نیاز به حفاظت از آب آگاه کنید. از خرید اسباب بازی ها و سرگرمی هایی که به یک جریان ثابت آب نیاز دارند، خودداری کنید. تمام شیلنگ ها، اتصالات و شیرها را به طور مرتب کنترل کنید تا از نشتی آب جلوگیری شود. تا حد امکان از آب شرب برای فضای سبز استفاده نشود. باغچه را در شب یا صبح زود آبیاری کنید تا از تبخیر آب جلوگیری شود. هنگام احداث ساختمان از کارگران ساختمانی بخواهید از آب تصفیه شده استفاده نکنند. زمانی که سرگرم آب دادن باغچه و گل های منزل هستید، با شنیدن صدای زنگ تلفن یا زنگ در بهتر است ابتدا شیر آب را ببندید و بعد به آن ها پاسخ دهید. به جای شستن اتومبیل با شیلنگ آب، از یک سطل آب هم می توان استفاده کرد. از جریان آب به منظور آب شدن یخ گوشت یا دیگر مواد غذایی منجمد استفاده نکنید. تعویض واشر شیر آب برای جلوگیری از چکه کردن آب کار دشواری نیست. در حالی که کمبود آب در شهر احساس می شود، لزومی به شست وشوی پیاده روی مقابل مغازه و منزل نیست. بحران آب در کشور جدی است، با انجام همین چند مورد به سادگی به حل بحران کمبود آب کمک کنیم!

منبع: ایرنا

95103

کلید واژه ها :
نظرات
ADS
ADS
پربازدید