Performancing Metrics

بحران در ترکیه، چالش در گردشگری ایران | اتاق خبر
کد خبر: 361705
تاریخ انتشار: 6 مرداد 1395 - 11:31
اتاق خبر گزارش می دهد
تا چندی پیش با شنیدن نام کشور ترکیه مخاطب ناخودآگاه به یاد جاذبه های گردشگری این کشور می افتاد اما در ماه های اخیر این کشور تنها جنگ، ترور و هرج و مرج را به دنبال خود داشته است.

اتاق خبر- گروه گردشگری: تا چندی پیش با شنیدن نام  کشور ترکیه مخاطب ناخودآگاه به یاد جاذبه های گردشگری این کشور می افتاد اما در ماه های اخیر این کشور تنها جنگ، ترور و هرج و مرج را به دنبال خود داشته است.  پس از کودتای نافرجام 25 تیر این کشور از بسیاری جهات دشتخوش تحول کرد. البته این کودتا با مقاومت های مردمی در کوچه و خیابان به نتیجه ای نرسید اما دو شهر بزرگ و مهم ترکیه استانبول و آنکارا دچار آشوب شدند و روزهای آشفته ای را پشت سر گذاشتند.

 در این میان نباید این نکته را از یاد برد که صنعت گردشگری اهمیت ویژه ای برای اقتصاد ترکیه دارد بنابراین در پی هر حادثه ای تأثیر آن بر گردشگری این کشور مورد بررسی قرار می گیرد. اگر 5 عملیات تروریستی و یک بمب گذاری به صنعت گردشگری ترکیه لطمات سنگین وارد کرد باید گفت کودتای نافرجام ترکیه این  صنعت را نابود کرد. 

واکنش ایران به کودتای نافرجام

نخستین ترکش های کودتا بر پیکر صنعت گردشگری درست درهمان شب حادثه وارد شد. تمام پروازها لغو شد که نتیجه آن تنها 10 هزار گردشگر ایرانی بی جا و مکان بود.

پیش از کودتا به رغم حملات تروریستی در ترکیه آژانس های مسافرتی به دلیل قرار دادهایی که داشتند با ارائه تخفیف های چشمگیر تلاش می کردند تا مسافران ایرانی را برای سفر به ترکیه راضی کنند که در این زمینه بسیار موفق هم عمل کردند. تخفیف ها به جایی رسید که سفر کردن به ترکیه ارزان تر از سفرهای داخلی تمام می شد. پس کودتا دولت ایران برای جلوگیری از ادامه یافتن این وضعیت وارد عمل شد و طولی نکشید که سازمان میراث فرهنگی گردشگری اعلام کرد:  "تا اطلاع ثانوی فرستادن گردشگر به این کشور توسط دفاتر خدمات مسافرتی ممنوع است و هرگونه اقدام برخلاف این سیاست ابلاغی، تخلف محسوب می‌شود."

البته این سازمان تاکنون ذکر نکرده است که در صورت بروز تخلف چه برخوردی آژانس مسافرتی خاطی صورت خواهد گرفت چراکه آژانس های مسافرتی بسیاری را می توان نام برد که به صورت غیرقانونی همچنان در این زمینه فعالیت می کنند.

رییس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی ایران محمدحسن کرمانی در خصوص این اقدام دولت گفت: "دولت چنین تصوری دارد که مسئول تمام مسائل مربوط به مردم است و باید برای هر حادثه ای قوانین بازدارنده ای ارائه کند البته ممکن است پس از رخ دادن یک بلای طبیعی مانند سیل و یا زلزله سفر به کشوری ممنوع شود اما آن در شرایط اضطراری و موقت است. اگر به خاطر داشته باشید در چند روز گذشته اتفاقاتی در کشورهایی ماند فرانسه و آلمان رخ داد اما سفر کردن به این کشورها ممنوع نشد."

یک کارشناس معروف مسائل گردشگری به نام امین دمیر چندی پیش در روزنامه توریسم در خصوص وضعیت امنیت این کشور چنین اظهار داشت: "کودتا تنها در دو شهر استانبول و ترکیه رخ  داد اما گردشگران حاضر در آنتالیا و بدروم حتی روحشان هم از این وقایع باخبر نشد و در امنیت کامل مشغول به تفریح بودند. این واقعه تأثیری بر گردشگری این کشور نداشته اند و گردشگران روس و آلمانی از آن به سادگی عبور کرده اند."

این کارشناس در رابطه با اجرای قانون ممنوعیت سفر به ترکیه از سوی دولت ایران نیز گفت: "شاید بتوان چنین قانونی را در روزهای نخست قابل قبول دانست اما با بازگشتن به شرایط عادی و همچنین آغاز روابط گردشگری با کشورهای اروپایی و آمریکایی ایران نیز باید بپذیرد که دیگر لزومی به این قانون نیست." 

پول آژانس های ایرانی در گرو ترک ها

با پایان کودتا دولت اردوغان هم به دلایل سیاسی و هم اقتصادی سعی در آرام جلوه دادن اوضاع  این کشور دارد حتی برای بهبود شرایط سفیر ترکیه در ایران خواستار لغو قانون ممنوعیت سفر به ترکیه شد. این مقام سیاسی در شرایطی خواستار لغو این قانون شده است که هنوز وضعیت اضطراری 3 ماهه در ترکیه پابرجا است. کشوری که چنین قانونی در دستور اجرا دارد نمی تواند دم از امنیت بزند و به دنبال جذب گردشگر باشد. 

در موقعیتی که نه ایران اجازه سفر به ترکیه را می دهد و نه این کشور مقصد حاضر به گذشتن از گردشگران ایرانی خود است تنها آژانس های مسافرتی ایران هستند که زیان می کنند. این آژانس ها پیش از این حوادث قرار دادهای خود را بسته اند و هزینه کرده اند اما هیچ کس از سوی دولت ایران حاضر به رسیدگی به این موضوع نیست و دولت ترکیه مغرضانه از وضعیت موجود سوءاستفاده می کند.     

کرمانی در بخشی دیگر از صحبت های خود در رابطه با پول های آژانس های مسافرتی گفت: "این وضعیتی است که سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ایجاد کرده است بنابراین وظیفه خود آن ها است که با رایزنی دولت ترکیه برای استرداد پول ها تلاش کند اما دقیقا در همین موقعیت پای خود را از ماجرا کنار کشیده است و ما کسی را نداریم تا از منافع ما دفاع کند."

 

در شب کودتا هیچ یک از آژانس های ترکیه به 10 هزار گردشگر ایرانی کمک نکردند و حتی هتل ها نیز حاضرنشدند به این گردشگران برای اقامت اجباری تخفیف دهند. اکنون نیز راضی به استرداد پول آژانس های مسافرتی ایرانی نیستند و مانند گروگان پول ها را نزد نگه داشته اند.

با توجه به اینکه برداشت فعالان گردشگری ترکیه از مدیریت بحران به اقدامات ذکر شده ختم می شود و در شرایط کنونی ترکیه کشوری بحران خیزمحسوب می شود از سرگیری روابط گردشگری ایران و ترکیه چندان به سود گردشگران ایرانی نخواهد بود و عاقبت خوشی را برای آن ها در پی نخواهد داشت.

94104ت

نظرات
ADS
ADS
پربازدید