Performancing Metrics

نظام اقتصادی راکد نتیجه نبود شفافیت اطلاعات | اتاق خبر
کد خبر: 360266
تاریخ انتشار: 29 تیر 1395 - 14:49
نبود شفافیت اطلاعات در نظام اقتصادی می تواند عاملی برای تحقق نیافتن برنامه های بلند مدت باشد.

اتاق خبر-گروه اقتصادی: هنگامی که بحث لغو تحریم ها مطرح شد پیش بینی شد که اقتصاد کشور حرکت سریعی در مسیر رشد و شکوفایی داشته باشد اما با گذشت نزدیک به یک سال از این ماجرا می بینیم که همواره فاصله زیادی با آن انتظارات وجود دارد که دلیل آن وجود موانعی است که در طی این مسیر کارشکنی هایی را ایجاد کرده است. یکی از این عوامل که این روزها از طرف فعالان اقتصادی بسیار مورد انتقاد قرار گرفته است و شاید عامل اصلی در این کارشکنی ها نبود شفافیت در سیستم اقتصادی کشور باشد. اتاق خبر برای بررسی این موضوع گفتگویی داشته است با رضا پدیدار عضو هیات نمایندگان اتاق تهران که در ادامه می خوانید:

با توجه به اینکه از شرایط تحریم ها خارج شده ایم شفاف سازی اطلاعات چه ظرفیت هایی را می تواند در اقتصاد ایجاد کند؟

شفافیت یک اصل به حساب می آید که برای شناخت ایجاد می شود در علم رفتارشناسی گفته می شود که فکر و احساس انسان با شناخت تازه می شود بهترین حالت این است که مدیران ما فکر و احساسشان را تازه کنند تا از تلفیق این دوعمل به وجود بیاید . زیرا اگر این دو در کنار هم وجود نداشته باشد عملی صورت نمی گیرد .همانطور که دیده می شود بعضی از مدیران یا عوامل دست اندر کار دچار این مشکل شده اند. اگر بخواهیم در بستر اقتصادی به این مسئله نگاه کنیم می فهمیم که شفافیت لازمه فرایند و پروسه اجرای هر طرحی است یعنی اگر شما بخواهید با وجود ابهام تصمیم بگیرید و حرکت کنید هیچگاه آن تصمیم عملی نمی شود. به نظر من حداقل برای کسانی که دست اندکاران مسائل اجرایی وعملیاتی هستند باید شفافیت کامل وجود داشته باشد و مقامات مسئول باید این شفافیت را به بدنه دستگاه های اجرایی منتقل کنند. در واقع اگر از طرف مقامات مسئول ابهام و یا محافظه کاری ای  که منجر به ابهام شود وجود داشته باشد این باعث می شود که همواره فعلی صورت نگیرد. چنانکه بارها دیده شده است یک مدیر که هم فکر کهنه ای دارد و هم احساسی به مسئولیت و جایگاه خود ندارد، کنش و اقدامی کارآمد از خود نشان نمی دهد. همچنین اگر به کشور های توسعه یافته نگاه کنیم در می یابیم گام اولی که برای نیل به موفقیت های بیشتر در نظرگرفته شده است شفاف سازی بوده. حتی اگر این مسئله را در خانواده ببریم می بینیم که در وضعیتی که شفافیت وجود نداشته باشد اعضا نسبت به یکدیگر با دید شک و تردید نگاه می کنند در نتیجه هیچگاه به یکدلی و اطمینان لازم برای رشد و تعالی یکدیگر نخواهند دست یافت.

با توجه به وظایفی که برای اتاق بازرگانی تعریف شده سهم اتاق در ایجاد این شفافیت چیست؟

یکی از وظایف اصلی اتاق بازرگانی، شفاف سازی فرایند اقتصادی و صنعتی برای فعالان در کشور است. یعنی اتاق وظیفه دارد کسانی که فعالیت اقتصادی دارند را شناسایی سپس مسیر کار آنها را پیدا کند و در نهایت رابطه آنها را با مجموع مسیری که دولت و جامعه طی می کند را شفاف کند. خوشبختانه اتاق در این خصوص حرکت های خوبی داشته و شاید به جرات بتوان گفت که اتاق بازرگانی تهران مقام اول را در شفاف سازی فرایند فعالیت های اقتصادی برای تصمیم گیرندان داشته است.

حرف آخر

به طور کلی شفافیت اطلاعات می تواند کشور را به اقتدار در برنامه ها برساند و همچنین آن را از سرگردانی نجات دهد. همانطور که مشاهده می شود در کشور های پیشرفته این اصل را مبنای اقتصاد خود قرار داده اند و به وسیله آن توانسته اند برنامه های جامعی برای توسعه اقتصادی خود تدوین کنند.  انتظار می رود که در کشور ما نیز به ضرورت ایجاد این امر پی ببرند و نه تنها دولت بلکه بخش های خصوصی تا جایی که در وظایف آنها تعریف می شود در ایجاد شفافیت اطلاعات اقدامات موثری داشته باشند.

نظرات
ADS
ADS
پربازدید