Performancing Metrics

فروش محصول، دومین چالش صنعتگران در شهرک‌های صنعتی | اتاق خبر
کد خبر: 358704
تاریخ انتشار: 22 تیر 1395 - 21:47
در حالی آمارها از فعالیت ۳۱درصد واحدهای صنعتی با ظرفیت بالای ۷۰درصد حکایت دارد که به گفته کارشناسان، ۳۵درصد از صنایع با ظرفیت کمتر از ۵۰درصد فعالیت می‌کنند و این رقم بسیاری است.

به گزارش اتاق خبر، حال آنکه براساس پژوهش‌ها، بزرگترین مشکلات واحدهای صنعتی در چند بخش کمبود نقدینگی، نبود بازار، اختلاف شرکا، گرانی مواد اولیه و کمبود ماشین‌آلات تقسیم‌بندی می‌شود.
آنطور که سیاوش وحدت، مدیر توسعه صنعتی و فناوری سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران گفته است، براساس این پژوهش در سازمان صنایع کوچک و شرکت شهرک‌های صنعتی ایران هرکدام از این موانع به ترتیب ۷۱درصد کمبود نقدینگی، ۱۷درصد نبود بازار، ۵درصد اختلاف شرکا، ۵درصد گرانی مواد اولیه و ۲درصد نقصان ماشین‌آلات به عنوان مهم‌ترین مشکلات صنایع کوچک و متوسط مطرح است.
تامین مالی بنگاه‌های کوچک در کشور ما به منابع مالی بانک‌ها و دولت وابسته است درحالی که این صنایع در کشورهای توسعه‌یافته از سوی صنایع بزرگ در تکمیل زنجیره ارزش ایجاد شده و توسعه می‌یابد. اکنون دولت با مکانیزم اختصاص تسهیلات در تلاش است تا به گفته علی یزدانی، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت ۱۰هزار واحد صنعتی کوچک و متوسط را تا پایان امسال به ظرفیت و بهره‌برداری برساند. اما در این میان نباید از نبود بازار و تقویت صنعتگران برای حضور در بازارهای داخلی و خارجی غفلت کرد.
به گفته علی یزدانی، رییس سازمان صنایع کوچک و شرکت شهرک‌های صنعتی ایران تا عصر شنبه ۱۲ تیر، بیش از ۲۵هزار واحد برای دریافت وام در سامانه بهین‌یاب ثبت‌نام کرده‌اند که از این تعداد، بیش از ۵هزار پرونده مورد بررسی قرار گرفته و پرونده ۲۲۷ واحد به بانک‌ها ارسال شده است.
درنظر داشته باشید راه‌اندازی یک واحد تولیدی متوقف شده به هماهنگی، همکاری و مشارکت بخش‌های مختلف نیاز دارد؛ این‌طور نیست که یک نفر اراده کند و آن واحد تولیدی راه بیفتد؛ یک واحد تولیدی متوقف شده به‌طور قطع معوقات بانکی، بیمه‌ای و مالیاتی دارد؛ مسائلی پنهان مانند اختلاف شرکا یا اینکه مشکل فناوری دارد و نمی‌تواند محصولی با قیمت رقابتی تولید کند؛ علاوه بر اینها، ممکن است در بازار داخلی نسبت به آن تقاضا وجود نداشته باشد بنابراین خروج از رکود واحدهای صنعتی به مشارکت همگانی نیاز دارد.


یارانه سود تسهیلات
اکنون از مجموع واحدهای صنعتی، ۳۱درصد با ظرفیت بالای ۷۰درصد، ۳۴درصد با ظرفیت ۵۰ تا ۷۰درصد و ۳۵درصد نیز با ظرفیت کمتر از ۵۰درصد فعالیت می‌کنند. معضل از همین جا شروع می‌شود که تعداد واحدهای فعال زیر ظرفیت واقعی، بالاست و باید فکری به حال آن کرد. با این حال در دو سال گذشته ۸۵۲ واحد تولیدی متوقف با اشتغال ۱۶هزار و ۷۰۹ نفر دوباره راه‌اندازی شد و اکنون نیز آنچه ستاد اقتصاد مقاومتی برای وزارت صنعت، معدن و تجارت تکلیف کرده، به ظرفیت رساندن ۷ هزار و ۵۰۰ واحد صنعتی است.
براساس آخرین گزارش‌های سازمان صنایع کوچک و شرکت شهرک‌های صنعتی ایران، پرداخت تسهیلات به ۳۷ واحد از سوی بانک‌های عامل تایید شده و به‌زودی قرارداد آن منعقد خواهد شد.
فرشاد مقیمی، معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران در گفت‌وگو با صمت به تبصره ۱۴ قانون بودجه امسال اشاره کرد و افزود: بنا بر این تبصره ۱۷هزار و ۵۰۰میلیارد ریال یارانه تسهیلات به بخش کشاورزی و صنعت در امسال پرداخت می‌شود.
مقیمی ادامه داد: سهم وزارت صنعت، معدن و تجارت ۱۰هزار و ۲۰۰میلیارد ریال از مجموع ۱۷هزار و ۵۰۰میلیارد ریال است که به‌عنوان یارانه سود تسهیلات برای مجموعه ماموریت‌هایی است که به وزارت صنعت، معدن و تجارت سپرده شده‌اند.


آمارها چه می‌گوید؟
آمارها نشان می‌دهد که تا پایان اردیبهشت امسال، ۸۷هزار و ۹۱۷ پروانه بهره‌برداری صادر شده است. از این تعداد ۸۰هزار و ۸۱ واحد جزو صنایع کوچک هستند؛ (یعنی طبق تعریف، صنایعی با اشتغال کمتر از ۵۰ نفر براساس پروانه بهره‌برداری)، ۳هزار و ۴۵۶ واحد جزو صنایع متوسط (با اشتغال ۵۰ تا ۱۰۰ نفر) و ۳هزار و ۴۸۰ واحد جزو صنایع بزرگ (بالای ۱۰۰ نفر اشتغال)‌ هستند. از مجموع واحدهای صنعتی دریافت‌کننده مجوز بهره‌برداری حدود ۳۷هزار و ۱۴۸ واحد در شهرک‌های صنعتی مستقرند که از این تعداد، ۳۴هزار و ۵۵۷ واحد (یعنی بیش از ۹۲درصد) جزو صنایع کوچک و یک‌هزار و ۷۲۳ واحد متوسط و ۸۶۸ واحد بزرگ در داخل شهرک‌ها هستند.
در حال حاضر ۸۱درصد واحدهای مستقر در شهرک‌های صنعتی که پروانه فعالیت دریافت کرده‌اند مشغول به کارند و ۷ هزار و ۸۱ واحد (۱۹درصد) متوقف هستند که تعطیلی بیش از ۶۰درصد این واحدها به پیش از سال ۱۳۹۰ بازمی‌گردد.
گذر از پل معلق بانکی
هرچند به بانک‌ها تاکید شده تا در مدت یک ماهه درخواست واحدها مورد بررسی قرار گیرد اما این بخش اقتصادی در موضوع صنعت، ساز خود را می‌نوازد. براساس گفته ولی‌الله سیف، رییس‌کل بانک مرکزی ۵۲درصد منابع بانک‌ها فریز شده است یعنی ارائه نمی‌شود. همچنین از ۴۸درصد باقی مانده حدود ۸ تا ۱۰درصد به واحدهای کوچک و متوسط که ۹۰درصد در کشور است، تعلق می‌گیرد. اما پیش از این نیز گفته شد که بانک‌ها شرایط خود را در پرداخت تسهیلات پیگیری کرده‌اند حال آنکه بارها مسئولان از جمله اسحاق جهانگیری، معاون اول رییس‌جمهوری از بانک‌ها خواست تا در جهت اجرای سیاست‌های دولت و رهبر معظم انقلاب برای حمایت از تولید حرکت کنند.

منع: صمت

95102

نظرات
ADS
ADS
پربازدید