Performancing Metrics

زنجان، نیازمند توسعه زیر ساخت‌های صادراتی | اتاق خبر
کد خبر: 358432
تاریخ انتشار: 21 تیر 1395 - 17:05
ارزش دلاری صادرات استان زنجان در سال ۹۴ حدود ۲۶۰میلیون دلار بوده است، براساس برنامه‌ریزی‌های جلسه کارگروه توسعه صادرات پیش‌بینی شده امسال صادرات این استان حدود ۷۰میلیون دلار افزایش پیدا کند و به ۳۳۰میلیون دلار برسد.

به گزارش اتاق خبر، به گفته کارشناسان برای اجرای این برنامه‌های عملیاتی دو هدف کلی؛ یکی بحث دستیابی به اهداف پیش‌بینی شده استان و دیگری توسعه زیر ساخت‌ها در نظر گرفته شده است. فعالان اقتصادی و مسئولان استان امیدوارند سال جاری با اجرای این برنامه‌ها و رفع مشکلات و موانع در این زمینه، شاهد افزایش صادرات در این استان باشیم.ش


سهم زنجان در صادرات غیرنفتی
معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان می‌گوید: امسال برای صادرات استان زنجان برنامه‌های عملیاتی مانند سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی، سند برنامه ششم توسعه، همسویی با برنامه‌های راهبردی، اهداف کمی که برای صادرات کشور تدارک دیده شده و پروژه‌های مرتبط با تجارت خارجی در قالب برنامه‌های اقتصاد مقاومتی و همچنین بحث مدیریت هدفمند واردات در راستای حفظ تراز مثبت تجاری را در نظر گرفته‌ایم. امیر علی مسیبی در گفت‌وگو با صمت می‌افزاید: سال جاری برای صادرات استان حدود ۳۳۰میلیون دلار هدف‌گذاری شده که از این میزان هدف‌گذاری سهم صادرات بخش صنعت حدود ۲۹۳میلیون دلار، سهم صادرات معدن ۱۴میلیون دلار، صادرات فرش ۲میلیون دلار، صادرات کشاورزی ۱۸میلیون دلار، صنایع‌دستی ۳۳۰ هزاردلار، گردشگری ۶۶۰ هزار دلار و خدمات فنی و مهندسی ۱۶۵ هزار دلار بوده است. معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان با بیان اینکه شاخص‌هایی که در این زمینه در نظر گرفته شده به منظور تحقق اهداف پیش‌بینی شده صادراتی و رسیدن ارزش صادرات استان به رقم ۳۳۰میلیون دلار است، تصریح می‌کند: نتیجه‌ای که از این اهداف می‌خواهیم به‌دست آوریم این است که با رشد ۷۰میلیون دلاری صادرات استان، سهم زنجان را از صادرات غیرنفتی کشور به ۳۳۰میلیون دلار برسانیم. مسیبی ادامه می‌دهد: برای رسیدن به این هدف پیش‌نیازهایی را مانند بحث تداوم اجرای برجام، تداوم بهبود روابط بین‌الملل و اتفاقات مثبتی که در حال شکل گرفتن است، در نظر گرفته‌ایم. اگر اعتبارات به موقع در اختیار ما قرار بگیرد سریع‌تر به اجرای برنامه‌ها پرداخته می‌شود. همچنین بحث سوئیفت و حل شدن نقل و انتقالات مالی یکی دیگر از پیش‌نیازهایی است که مطرح شده است. وی با بیان اینکه برنامه‌های عملیاتی دو هدف کلی دارد، تاکید می‌کند: این دو هدف کلی یکی بحث دستیابی به اهداف پیش‌بینی شده استان(۳۳۰میلیون دلار) و دیگری توسعه زیرساخت‌هاست.

برای هرکدام از این هدف‌ها ۴ راهبرد تعریف شده است، برای هدف نخست باید صادرات غیرنفتی استان به ۷۰میلیون دلار افزایش پیدا کند، به همین منظور باید بحث تقویت تشکل‌های صادراتی، جلسات تخصصی (همایش‌ها و میزگردها) و دوره‌های آموزشی را داشته باشیم. معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان اظهار می‌کند: برای توسعه زیرساخت‌ها راهبردهایی را در بحث ارتقای فعالیت‌های گمرک، استفاده از توان حمل‌ونقل (ریلی، دریایی، هوایی، جاده‌ای)، ایجاد توسعه پایانه‌های صادراتی و توسعه سایت نمایشگاهی را تعریف کرده‌ایم که برای هر کدام از این راهبردها اقدامات اساسی در نظر گرفته‌ایم. مسیبی بیان می‌کند: به‌عنوان نمونه برای افزایش صادرات استان به ۷۰میلیون دلار بحث اجرای حمایت از بسته صادرات را سازمان توسعه تجارت به ما ابلاغ کرد، این برنامه را کمی‌سازی کردیم که از حالت کلی‌گویی خارج شود به همین منظور جدولی تهیه و تک تک برنامه‌ها را در آن لحاظ کردیم. معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان تصریح می‌کند: همچنین در این جدول بحث اعزام و پذیرش هیات‌ها، مطالعات، دعوت از سفیران و رایزنان ایرانی که در کشورهای هدف در حال فعالیت هستند و برعکس، را مد نظر قرار دادیم. از همه دستگاه‌های عضو کارگروه نظرخواهی کردیم تا برای این دو هدفی که در راستای توسعه صادرات تعیین شده، برنامه‌های خود را اعلام کنند هر کدام این دستگاه‌ها برنامه‌های عملیاتی را که می‌خواهند اجرا کنند به ما ارائه کردند و این برنامه در جدول گنجانده شد. وی اضافه می‌کند: هدف‌گذاری که در حوزه کشاورزی تعیین شده این است که باید صادرات محصولات کشاورزی استان به میزان ۲۱هزار تن افزایش پیدا کند به‌طوری که شاهد ۱۵/۵ درصد رشد نسبت به سال گذشته باشیم. معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان خاطرنشان می‌کند: طی یک ماه آینده در جلسه کارگروه توسعه صادرات از میزان تحقق هر کدام از برنامه‌ها باید گزارش شود که در چه زمینه‌هایی مشکل وجود دارد و چه دستگاه‌هایی این اهداف را اجرا نکرده‌اند و چقدر از هدف تعیین شده جلوتر رفته‌ایم. مسیبی ادامه می‌دهد: همچنین برای ارتقا و افزایش ظرفیت گمرک مجوز اولیه را از شهرستان‌های استان که صنعتی است و بخشی از صادرات استان از این شهرک انجام می‌شود، دریافت کرده‌ایم.


رتبه دوم صنایع نساجی کشور
رییس اتاق بازرگانی استان زنجان می‌گوید: بحث صادرات و مبادلات تجاری خارجی موضوعی است که تابع عوامل بسیار متعدد و شرایط خاص است، در این زمینه برنامه‌ریزی‌ها می‌تواند مفید و تاثیرگذار واقع شود و البته هرگونه برنامه‌ریزی دراین‌باره ضرورت دارد، اما در سال‌های گذشته تجربه نشان داده که نتیجه عملکرد و آنچه به‌عنوان نتایج در یک سال محقق می‌شود جدا از تلاش‌هایی است که مسئولان مختلف اجرایی انجام می‌دهند.

غلامحسین جمیلی می‌افزاید: متاسفانه ضعف‌هایی در صنعت حمل‌ونقل وجود دارد، به‌طور حتم اگر بتوانیم این ضعف‌ها را برطرف کنیم، همچنین هزینه و بهای حمل‌ونقل و دسترسی به کالا و ارسال آن به نقاط مختلف کشور چه در داخل و چه در خارج را رقابت‌پذیر کنیم، می‌توانیم به یک جهش خوب از لحاظ حجمی و ارزشی در بخش صادرات غیرنفتی برسیم. رییس اتاق بازرگانی استان زنجان تاکید می‌کند: شرکت‌های خوب صادراتی متاسفانه جزو شرکت‌های اصلی بودند که طی این سال‌ها با تحریم‌های بسیاری مواجه شدند. درحال‌حاضر خوشبختانه تحریم‌ها در حال رفع هستند. بخش دیگری از صادرات زنجان در حوزه معدنی بود که به دلیل کاهش قیمت جهانی محصولات معدنی از ارزش آنها تا حدودی کم شد که امیدواریم با برگشتن قیمت‌های جهانی به جایگاه قبلی، ارزش واقعی صادرات ما هم افزایش پیدا کند. رییس اتاق بازرگانی زنجان تصریح می‌کند: اقدام بسیار خوبی که در زنجان انجام شده، شناسایی و رصد صادرات محصولات کشاورزی و فرآورده‌های باغی، شیلات، گوشت، دام و... است. وی با بیان اینکه در بخش صنایع نساجی توانسته‌ایم رتبه و جایگاه خوبی را برای استان در بازارهای صادراتی پیدا کنیم، اظهار می‌کند: استان زنجان رتبه دوم صنایع نساجی کشور را از گذشته تا به امروز داشته ولی کمتر به مقوله صادرات در این بخش توجه شده است. خوشبختانه امروز با استقبال یک سری از واحدهای جدید و استقرار ماشین‌آلات، بخشی از محصولات این شرکت‌ها در حال عرضه به بازارهای خارجی است. رییس اتاق بازرگانی استان زنجان خاطرنشان می‌کند: تغییر قابل توجه و محسوسی به لحاظ تنوع بازاری در کشورها و نوع تنوع کالایی در مقایسه با سال‌های گذشته نمی‌شود پیدا کرد چرا که در بعضی از کالاهای دارای مزیت به‌طور تقریبی مطلق هستیم و همین باعث شده که پایداری در عرضه محصولات و رابطه با مشتریانی که ایجاد شده حفظ شود.


نکته پایانی
به گفته کارشناسان، یکی از برنامه‌هایی که در اولویت قرار گرفته بررسی وضعیت صادرات واحدهای تولیدی و دلایل کاهش صادرات و راهکارهای رشد تجارت خارجی استان زنجان است. امیدواریم با بهبود شرایط اقتصادی کشور امسال شاهد تحقق رشد صادرات استان بیش از هدف‌گذاری پیش‌بینی شده باشیم.

منبع: صمت

95102

نظرات
ADS
ADS
پربازدید