اتاق خبر: اسدالله قره خانی با بیان اینکه بهتر است بنزین به صورت تک نرخی باقی بماند گفت: مدتی عرضه بنزین دو نرخی در کشور اجرایی شد و پس از آن تمام تلاشها به این سمت رفت تا تبدیل به یک نرخی شود اکنون که جامعه خود را با تک نرخی بودن تطبیق داده اگر بخواهیم به روال گذشته برگردیم هزینههایی که برای تک نرخی بودن، انجام شده به هدر میرود.
وی افزود:در حال حاضر تامین بودجه برای پرداخت یارانهها از همان طریق بنزین و گازوئیل و یا حاملهای سوخت انجام میشود حتی برخی پالایشگاهها و شرکت گاز و وزارت نیرو نیز با مشکل مواجه هستند ما اگر بخواهیم دو مرتبه به سمت دو نرخی شدن برویم باید مابه التفاوتی را بپردازیم.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس در ادامه اظهار کرد: کسری بودجه باعث شده تا برخی شرکتها و پالایشگاهها نیز کاهش درآمد داشته باشند و نتوانیم طرح های توسعه وزارت نفت و یا استاندارد شدن پالایشگاهها را به خوبی دنبال کنیم بنابراین همه مسائل در دو نرخی بودن اثرگذار است.
نماینده علی آباد کتول همچنین بیان کرد: دو نرخی بودن به معنای این است که از یک طرف به عدهای سوبسید تعلق میگیرد و برای عدهای دیگر نیز قیمت تمام شده لحاظ میشود اما این مسأله مشکلاتی را برای وزارت نفت ایجاد میکند.
وی با بیان اینکه وزارت نفت مکلف شده تا پالایشگاهها را نوسازی کند، گفت: ما باید از وابستگی به درآمد بنزین رهایی یابیم و استانداردسازی بنزین انجام شود که همه اینها نیاز به سرمایهداری دارد و فکر نمی کنم که مصلحت باشد که به سمت دو نرخی شدن برگردیم.
منبع:ایسنا