Performancing Metrics

جلوگیری از تبعات ارز مبادله ای با تک نرخی شدن ارز | اتاق خبر
کد خبر: 354657
تاریخ انتشار: 6 تیر 1395 - 10:57
اعضای کمیسیون واردات خانه اقتصاد ایران در گفت و گو با اتاق خبر مطرح کردند
مسائل و مشکلات بازرگانان بسیار زیاد است، به جرأت می توان گفت خود تحریمی های ما بسیار آسیب زننده تر از تحریم های دیگر کشورها بوده است.

بسیاری از کارشناسان اقتصادی معتقدند بایستی شرایط تخصیص ارز یکسان شود، چرا که این شرایط ناعادلانه بوده و باعث ناسالم شدن فضای رقابت تجاری می گردد. به واقع می توان گفت تک نرخی بودن ارز نشان دهنده اقتصاد ثابت و دونرخی بودن ارز نشان دهنده اقتصاد ناپایدار است. در همین راستا گفت گویی را با اعضای کمیسیون واردات خانه اقتصاد ایران در خصوص کاهش تخصیص نرخ ارز مبادله ای و اثرات این طرح داشته ایم که در ادامه می خوانید:

افشین ترک پور عضو کمیسیون واردات خانه اقتصاد ایران در خصوص تأثیرات کاهش تخصیص نرخ ارز مبادله ای به تجارگفت: تخصیص نرخ ارز با قیمت های متفاوت به تجار می تواند مسئله ساز باشد، به طوری که عده ای می توانند از ارز مبادله ای بهره مند شوند و عده ای نمی توانند. این مسائل باعث بروز مشکلاتی خواهد شد و ممکن است دوباره بحث اولویت بندی ها پیش آید. در کل به نظر من این روند مثبت نخواهد بود.

وی افزود: تخصیص ارز مبادله ای کاملا امری بی معنی است و قطعا پیامدهای نامطلوبی به دنبال خواهد داشت. بایستی بحث ارز مبادله ای و بحث ثبت سفارش برچیده شود، چرا که تنها دستاورد این امر به وجود آمدن شغل دلالی ارز است.

ترک پور ادامه داد: ارز باید مسیری را طی کند که تک نرخی شود. هرچه شرایط اقتصادی کشور به سمت شفاف تر شدن و تک نرخی شدن قیمت ارز حرکت کند شرایط مساعدتر خواهد شد.

این عضو کمیسیون واردات خانه اقتصاد ایران تصریح کرد: مسائل و مشکلات بازرگانان بسیار زیاد است، به جرأت می توان گفت خود تحریمی های ما بسیار آسیب زننده تر از تحریم های دیگر کشورها بوده است.

تخصیص ارز مبادله ای، تبعیض است

وحید نوراللهی عضو کمیسیون واردات خانه اقتصاد ایران، در ارزیابی روند کاهش تخصیص نرخ ارز مبادله ای اظهار داشت: اثر مثبت این روند ترغیب بازرگانان برای واردات کالا با ارز قیمت پایین است، طبیعتا این روند باعث می شود که قیمت تمام شده محصول کم تر بوده و سود بیش تری نصیب بازرگانان شود.

نوراللهی ادامه داد: اگر برای تمام افراد، چه کسانی که در سیستم دولتی فعال هستند و چه افرادی که به عنوان یک بازرگان یا تولیدکننده در سیستم های غیر دولتی فعال هستند، یک نرخ ارز ثابت تعلق گیرد، می توان تصمیم گرفت که نوع واردات و تولیدات با چه قیمتی عرضه شود.

این عضو کمیسیون واردات خانه اقتصاد ایران، تأکید کرد: زمانی که این ارز به عده ای تعلق گیرد و به عده ای تخصیص نیابد، در واقع یک نوع تبعیض است.

وی افزود: تک نرخی شدن ارز قطعا تأثیرات مثبتی در پی خواهد داشت، اما نوع اجرایی شدن آن نیز حائز اهمیت است. 

 

کلید واژه ها :
نظرات
ADS
ADS
پربازدید