Performancing Metrics

تازه‌ترين آمار از غول‌هاي اقتصادي 20كشور برتر در GDP معرفي شدند | اتاق خبر
کد خبر: 353998
تاریخ انتشار: 3 تیر 1395 - 17:45
توليد ناخالص داخلي يكي از شاخص‌هاي اندازه‌گيري توان اقتصادي كشورهاست. لازم به ذكر است كه اين شاخص، به گفته بسياري از صاحبنظران مهم‌ترين شاخص براي اقتصاد است.

اتاق خبر: توليد ناخالص داخلي يكي از شاخص‌هاي اندازه‌گيري توان اقتصادي كشورهاست. لازم به ذكر است كه اين شاخص، به گفته بسياري از صاحبنظران مهم‌ترين شاخص براي اقتصاد است.

بر پايه اطلاعاتي كه به تازگي درباره 20 كشور دنيا با بالاترين توليد ناخالص داخلي منتشر شده است؛ ايالات متحده امريكا با 18هزار و 558ميليارد دلار در سال 2016 بالاترين توليد ناخالص داخلي را دارد. پس از امريكا، چين با رقمي معادل 11هزار و 383ميليارد دلار در رتبه دوم قرار دارد. آن‌طور كه پورتال آماري آنلاين استاتيستا (Statista) نشان مي‌دهد، پس از چين، ژاپن ديگر كشور شرق آسيا با توليد ناخالص داخلي 4هزار و 412ميليارد دلار در جايگاه سوم قرار دارد. پس از ژاپن، سه كشور اروپايي آلمان، انگليس و فرانسه در رتبه‌هاي بعدي قرار دارند. توليد ناخالص داخلي در اين كشورها، به ترتيب 3هزار و 467ميليارد دلار، 2هزار و 760ميليارد دلار و 2هزار و 464ميليارد دلار است. در هر سه كشور، توليد ناخالص داخلي نسبت به سال 2011 افزايش اندكي را تجربه كرده است. هند پس از اين سه كشور اروپايي از بالاترين توليد ناخالص داخلي برخوردار است. در اين كشور توليد ناخالص داخلي با رقم 2هزار و 288ميليارد دلار برابر است. پس از هند، ايتاليا با رقمي برابر با يك‌هزار و 848ميليارد دلار، بالاترين توليد ناخالص ملي را در جهان دارد. لازم به ذكر است كه توليد ناخالص داخلي اين كشور نسبت به سال 2011 تغيير چنداني نكرده است. برزيل با توليد ناخالص داخلي برابر با يك‌هزار و 534ميليارد دلار در جايگاه نهم قرار دارد. توليد ناخالص داخلي اين كشور نسبت به سال 2011، كم شده و همين باعث تنزل رتبه اين كشور از هفتم به نهم شده است. در سال 2011، توليد ناخالص داخلي برزيل 2هزار و 366ميليارد دلار بوده است. با توجه به شرايط اقتصادي نامساعد اين كشور در يكي، دو سال اخير شايد اين تنزل رتبه و كاهش رقم توليد ناخالص ملي شگفت‌آور نباشد. دهمين كشور در اين فهرست، كاناداست. توليد ناخالص داخلي اين كشور با رقم يك‌هزار و 462ميليارد دلار برابري مي‌كند. شايان ذكر است با وجود كاهش توليد ناخالص داخلي اين كشور، نسبت به سال 2011، رتبه اين كشور از 13 در سال 2011 به 10 در سال 2016 رسيده است. 

تغيير ناچيز در توليد ناخالص ملي كشورها

در بيشتر كشورهاي دنيا توليد ناخالص داخلي در كوتاه‌مدت چندان متغير نيست؛ مگر در شرايطي كه كشوري دچار بحران‌هاي اقتصادي، اجتماعي و سياسي باشد. فهرست 10كشوري كه از بالاترين توليد ناخالص داخلي در سال 2016 برخوردارند، چندان متفاوت از فهرست 10كشور برخوردار از بالاترين توليد ناخالص داخلي در سال 2011 نيست. تنها تفاوتي كه در اين خصوص در اين فهرست مشاهده مي‌شود، حضور روسيه در ميان 10كشور نخست در سال 2011 و جا‌به‌جايي اين كشور با كانادا در سال 2016 است. قرار گرفتن در 10كشور نخست به اين معنا نيست كه 10كشور نخست تفاوت بسيار زيادي در اين رقم با ديگر كشورها دارند. به گونه‌يي كه كشورهاي كره جنوبي، اسپانيا، استراليا، روسيه و مكزيك كه در رتبه‌هاي بعدي قرار دارند، از نظر بزرگي رقم توليد ناخالص داخلي، تفاوت چشمگيري با بيشتر 10كشور نخست ندارند. پس از مكزيك، اين رقم در كشورهاي ديگر 3 رقمي مي‌شود. اندونزي كه شانزدهمين كشور اين فهرست است با توليد ناخالص داخلي برابر با 936ميليارد دلار، اين رتبه را تصاحب كرده است. هلند، تركيه، سوييس و عربستان سعودي به ترتيب رتبه‌هاي هفدهم تا بيستم را از آن خود كرده‌اند. توليد ناخالص داخلي كشورها بيان‌كننده كيفيت زندگي، كيفيت محصولات و توليد محصولات نو در محدوده زماني خاصي نيست. پس صرف بالا بودن رقم توليد ناخالص داخلي، نمي‌توان ادعاي بهترين شرايط زندگي و بهترين شرايط توليد محصول را داشت. به همين ترتيب پايين بودن رقم توليد ناخالص داخلي در كشورهاي كمتر توسعه يافته و در حال توسعه نمي‌تواند دليلي براي پايين بودن سطح توليد در اين كشورها باشد چراكه در اين كشورها بسياري از فعاليت‌هاي اقتصادي در آمارهاي رسمي ذكر نمي‌شود. بنابراين در بسياري موارد توليد ناخالص داخلي در اين كشورها در نتيجه برآوردها بيان مي‌شود. 

منبع: تعادل

 

نظرات
ADS
ADS
پربازدید