Performancing Metrics

پرونده های حل نشده در سفر شاهزاده سعودی به نیویورک | اتاق خبر
کد خبر: 352473
تاریخ انتشار: 29 خرداد 1395 - 15:12
دیدبان حقوق بشر مطرح کرد:
سازمان دیده بان حقوق بشر در ارتباط با مسائل مطرح شده در سفر جانشین ولیعهد سعودی به آمریکا با انتشار گزارشی اعلام کرد: پرونده های بزرگی در این سفر لاینحل باقی ماند.

به گزارش اتاق خبر به نقل از ایرنا، سازمان دیده بان حقوق بشر در ارتباط با مسائل مطرح شده در سفر جانشین ولیعهد سعودی به آمریکا با انتشار گزارشی اعلام کرد: پرونده های بزرگی در این سفر لاینحل باقی ماند.
پایگاه اینترنتی شبکه تلویزیونی نبأ به نقل از این گزارش نوشت: گفت وگوها حول محور چشم انداز عربستان 2030 و تلاش های محمد بن سلمان جهت رویارویی با چالش های اقتصادی عربستان و تهاجم نظامی شکل گرفته به رهبری عربستان علیه یمن تمرکز داشت.
سازمان دیده بان حقوق بشر افزود: این طرح ٬ افزایش میزان مشارکت زنان و تبعیض سازمان یافته ضد آنان که مانع مشارکت کامل زنان در زندگی عمومی و اقتصاد این کشور می شود، نادیده گرفته است. در عربستان به زنان اجازه رانندگی داده نمی شود و به دلیل نظام حاکمیت مردان به زن از نظر قانونی به عنوان یک فرد غیربالغ نگریسته می شود.
دیده بان حقوق بشر از واشنگتن و بازرگانان آمریکا خواست تا در توانایی عربستان در تحقق بخشیدن به وعده های خود در خصوص تحول اقتصادی شک و تردید کنند.
این سازمان توضیح داد: بدون انجام تغییرات بنیادین امکان تحقق یافتن آرزوهای اقتصادی محمد بن سلمان وجود ندارد.
گزارش مزبور در مورد تجاوز عربستان به یمن نیز خاطرنشان کرد که تجاوز ائتلاف سعودی منجر به یک فاجعه در میان غیرنظامیان یمن شد اما علی رغم همه اینها ٬عربستان و همپیمانانش مورد هیچ گونه بازخواستی قرار نگرفتند.
سازمان دیده بان حقوق بشر در ادامه تاکید کرد که عربستان نمی خواهد مسئولیت جرم و جنایت های خود را در یمن برعهده بگیرد و به همین دلیل از صدور قطعنامه ای از سوی شورای حقوق بشر مبنی بر انجام یک تحقیق بین المللی مستقل در خصوص موارد نقض حقوق بشر از سوی تمامی طرف های درگیر در یمن جلوگیری کرد. عربستان همچنین پس از درج نام ائتلاف سعودی در فهرست کشورهای نقض کننده حقوق کودکان تهدید کرد که تامین هزینه شماری از برنامه های سازمان ملل را متوقف خواهد کرد.
سازمان دیده بان حقوق بشر افزود: با رسیدن بن سلمان به واشنگتن ٬تصمیم گیران و بازرگانان آمریکا با مردی دیدار کردند که ممکن است رهبری سیاست عربستان ظرف چند دهه آینده را برعهده بگیرد.
گزارش یاد شده در پایان با استناد به پرونده محمد بن سلمان تاکید کرد: واشنگتن و رهبران آمریکا نباید به میزان تعهد و پایبندی محمد بن سلمان جهت پیشبرد اصلاحات و انجام یک تغییر و تحول شجاعانه و ریشه ای در عربستان زیاد اعتماد کنند.
جانشین ولیعهد و وزیر دفاع عربستان دوشنبه گذشته ریاض را به مقصد نیویورک ترک کرد . او در نیویورک پس از دیدار با بان کی مون دبیرکل سازمان ملل رهسپار واشنگتن شد. جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا از محمد بن سلمان بن عبدالعزیز به هنگام ورود به واشنگتن استقبال کرد. محمد بن سلمان در این سفر با باراک اوباما رئیس جمهوری و اشتون کارتر وزیر دفاع و شماری از مقام های آمریکا دیدار و گفت وگو کرد.
دبیرکل سازمان ملل متحد هفته گذشته به دنبال انتشار گزارش نهادهای حقوق بشر سازمان ملل، نام کشورهای عضو گروه ائتلاف به رهبری عربستان سعودی را در لیست سیاه ناقضان حقوق کودکان این نهاد قرار داد اما با تهدید سران ریاض به قطع کمک های مالی خود به این سازمان، مجبور به حذف نام این کشورها شد. این تصمیم دبیرکل و تجدید نظر بلافاصله او تحت فشارهای رهبران عربستان ٬جنجال ها و انتقادهای شدیدی را در سطح جهان به دنبال داشت.
به نظر می رسد دیدار وزیر دفاع عربستان با بان کی مون در این مقطع زمانی دوباره موجب ایجاد حرف و حدیث ها و اعتراضاتی شود.
یکی دیگر از اهداف بن سلمان رفع کدورت های موجود و تحکیم دوباره روابط میان ریاض و واشنگتن اعلام شده است.
از زمان آغاز ریاست جمهوری باراک اوباما، روابط عربستان با آمریکا به سردی گراییده است. خشم عربستان نسبت به آمریکا به دلیل دستیابی ایران به توافق هسته‌ای، اظهار نظر باراک اوباما در مورد متحدانی که به دنبال سوءاستفاده هستند، تهدید آمریکا برای فروش ۷۵۰ میلیارد دلار از اوراق قرضه خزانه‌داری این کشور به وسیله عربستان و خطاب کردن سعودی‌ها با عنوان تفاله سلطنتی ٬نمونه‌هایی از تهدیدات و لفاظی‌هایی است که در سال گذشته بین این دو متحد رد و بدل شد.
عربستان و آمریکا در بحران سوریه نیز سیاست های نسبتا متفاوتی را در پیش گرفته اند به گونه‌ای که عربستان تمام تلاش خود برای سرنگون کردن بشار اسد به کار گرفته است اما آمریکا در حال حاضر در تلاش است تا به بحران پایان دهد.
عربستان سعودی در تلاش است تا ایران را از لحاظ اقتصادی و سیاسی نیز در شرایط بحرانی قرار دهد. فعالیت‌های نظامی عربستان کشور همسایه‌اش -یمن- را در شرایط دشواری قرار داده است.
همچنین اخباری مبنی بر دست داشتن عربستان در حملات 11سپتامبر که از سوی اعضای کنگره عنوان می شود ٬موجب سردی بی سابقه روابط دو کشور شده است. اما جان برنان، رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا یک روز پیش از سفر جانشین ولی عهد عربستان سعودی به واشنگتن نشانه های حسن نیت دولت آمریکا را در قبال عربستان سعودی به نمایش گذاشت و با عنوان اینکه مدرکی مبنی بر دخالت عربستان در این ماجرا وجود ندارد تلاش کرد تا آمادگی دولت آمریکا را برای بستن پرونده دخالت احتمالی عربستان سعودی در حملات یازده سپتامبر ٢٠٠١ نشان دهد.
از سوی دیگر، انتشار گزارش هایی درباره سفر عمر متین، عامل کشتار اورلاندو به عربستان و امارات و نیز تشدید انتقادات از سوی هیلاری کلینتون و دونالد ترامپ نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و به طور مشخص اشاره کلینتون به دست داشتن عربستان سعودی، کویت و قطر در حمایت مالی از گروه های تروریستی، یک روز پس از تیراندازی مرگبار در اورلاندو، تحولاتی است که می تواند سفر جانشین ولیعهد سعودی به آمریکا را تحت تاثیر قرار دهد.
بن سلمان در این سفر قرار است برای دیدار و گفت وگو با روسای شرکت های بزرگ آمریکایی در سیلیکون ولی کالیفرنیا به این ایالت نیز سفر کند.
عربستان قصد دارد تا با فروش سهام شرکت های دولتی این کشور، حجم صندوق سرمایه گذاری این کشور را به حدود دو هزار میلیارد دلار افزایش دهد و عرضه این سهام نیز توسط بانک های خارجی انجام خواهد شد.
محمد بن سلمان قبل از اینکه عربستان را به مقصد ایالات متحده آمریکا ترک کند، بر عمق روابط بین دو کشور تاکید کرد و گفت: عربستان سعودی همیشه با ایالات متحده آمریکا ارتباط محکمی داشته است و از هیچ تلاشی برای توسعه روابط با هم پیمان استراتژیک قدیمی اش فرو گذار نکرده و این دیدار در جهت ادامه روند روابط بین دو کشور انجام می شود و گامی نخست و مهم به منظور پیش برد چشم انداز ۲۰۳۰ عربستان سعودی است که راهکارهای تحکیم روابط اقتصادی و سرمایه گذاری را بررسی می کند.
بن سلمان در خصوص انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده گفت: عربستان در طول سالیان گذشته از کارزار های انتخاباتی دو حزب دموکرات و جمهوری خواه حمایت مالی کرده و در انتخابات پیش رو نیز ۲۰% از هزینه های انتخاباتی هیلاری کلینتون را عهده دار است هر چند که بعضی از نیروهای مؤثر در کشور مخالف حمایت از یک نامزد به عنوان زن هستند.
به نظر می رسد عربستان با ناامیدی از اوباما قصد دارد سرمایه گذاری فراوانی در انتخابات آینده ریاست جمهوری آمریکا داشته باشد تا در آینده بهتر بتواند به اهداف منطقه ای خود با پشتیبانی واشنگتن دست یابد.

نظرات
ADS
ADS
پربازدید