به گزارش اتاق خبر،با توجه به حجم تردد زائران نقاط مختلف کشور و حتی خارج عتبات عالیات از استان ایلام احتمال ورود بیماری وبا نیز وجود دارد.
وی افزود: بیماری وبا از راه تماس یا مصرف آب و خوارک آلوده شیوع پیدا می کند که باید مردم موارد بهداشت فردی و اجتماعی را بیشتر از گذشته رعایت کنند.
بیماری وبا از راه تماس یا مصرف آب و خوارک آلوده شیوع پیدا می کند که باید مردم موارد بهداشت فردی و اجتماعی را بیشتر از گذشته رعایت کنند.
به گفته وی، براساس بررسی های علمی و اثبات شده، طبیعت بیماری وبا به گونه ای است که هر پنج سال یک بار از نهفتگی خارج و شروع به فعالیت می کند بنابرین امسال احتمال بروز این بیماری در استان ایلام دور از انتظار نیست.
میرشکاری با بیان اینکه وبا یک بیماری حاد اسهالی و میکروبی است، یادآور شد: میکروب عامل انتقال این بیماری از طریق آب یا غذای آلوده پس از عبور از معده تکثیر می شود و موجب ترشح سم توکسین و سپس دفع آب و املاح بدن فرد مبتلا می شود.
وی گفت: این میکروب از طریق مدفوع انسان در محیط منتشر شده و محیط اطراف به ویژه آب و خوراک مصرفی را آلوده می سازد.
وی تاکید کرد: محیط های مرطوب، آشامیدنی ها، آب و خوراکی های آلوده و یا میوه و سبزی هایی که با آب آلوده شسته و یا غذاهایی که بعد از پخت آلوده شده و تماس مستقیم دست با ترشحات اسهالی بیمار مبتلا به وبا در واقع در انتشار این بیماری دخیل هستند.
میرشکاری با اشاره به اینکه منبع آلودگی آب، غذای آلوده و همچنین مدفوع انسانی است به عموم مردم توصیه کرد جوشاندن آب به مدت یک دقیقه، شست و شوی دست با آب سالم و صابون، خودداری از خرید هرگونه مواد غذایی و خوراکی از دست فروشان و دوره گردان در حفظ سلامت افراد موثر است.
وی در خصوص علایم این بیماری گفت: علایم این بیماری اسهال آبکی شدید و بدبو با دفع بسیار مکرر اجابت مزاج، استفراغ ناگهانی بدون داشتن حالت تهوع، گرفتگی عضلات ساق پا، عطش فراوان، پری و غرغر مداوم شکم است.
وی با بیان اینکه عدم تشخیص و مداوای به موقع منجر به مرگ فرد مبتلا به بیماری وبا می شود، تاکید کرد: هر چند در سال های اخیر و امسال هیچگونه موردی از ابتلا به بیماری وبا در استان ایلام گزارش نشده اما همه مراکز درمانی استان آمادگی لازم برای مقابله با این بیماری را دارند.
منبع ایرنا