Performancing Metrics

فرصت های تازه به سوی اقتصاد ایران سرازیر شده است | اتاق خبر
کد خبر: 350779
تاریخ انتشار: 23 خرداد 1395 - 19:31
سفیر ایران در کره جنوبی:
سفیر ایران در کره جنوبی گفت: در پی لغو تحریم‌های بین‌المللی برنامه هسته‌ای ایران فرصت های تازه ای به سوی اقتصاد بزرگ و رو به رشد ایران سرازیر شده است و این موضوع درها را به روی سرمایه‌گذاری بلند مدت در ایران باز می‌کند.

به گزارش اتاق خبر به نقل از  ایسنا، حسن طاهریان سفیر ایران در کره جنوبی در گفت‌وگو با روزنامه هرالد کره جنوبی گفت: در پی لغو تحریم‌های بین‌المللی برنامه هسته‌ای ایران فرصت های تازه ای به سوی اقتصاد بزرگ و رو به رشد ایران سرازیر شده است و این موضوع درها را به روی سرمایه‌گذاری بلند مدت در ایران باز می‌کند.

 وی تصریح کرد که به منظور استفاده حداکثری از دومین بازار بزرگ منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا شرکت های کره ای باید رویکری دراز مدت برای تعاملات اقتصادی داشته باشند.

وی گفت: نیازهای اقتصادی ایران و کره کاملا مکمل یکدیگر هستند. ایران می خواهد برای مدرن سازی و تنوع بخشیدن به اقتصادش سرمایه‌گذاری بین‌المللی را جذب کند و کره نیز به بازارهای خارجی چشم دوخته تا بن بست اقتصادی داخلی خود را بشکند.

در پی پایان یافتن تحریم‌های ۱۰ ساله شورای امنیت سازمان ملل ایران با سیل ورود شرکت های خارجی به بازار ایران رو به رو شده است. شرکت ‌های آلمانی، ایتالیایی، فرانسوی، چینی و ژاپنی در کنار چندین هیات اقتصادی که در گذشته در ایران فعال بودند یا تجارت می‌کردند به ایران بازگشته اند.

در آوریل گذشته در لوزان سوئیس، ایران، ایالات متحده، بریتانیا، ‌روسیه، فرانسه، چین، آلمان و اتحادیه اروپا به یک توافق تاریخی موسوم به برنامه جامع اقدام مشترک برای کاهش توسعه برنامه هسته‌ای تهران دست یافتند. این توافق در ۱۶ ژانویه به اجرا در آمد.

طاهریان در ادامه اضافه کرد:‌ابرقدرت ها تضمین امنیتی را از ایران غیرهسته ای به دست آورند و ایران تضمین تعامل اقتصادی بین‌المللی را به دست آورد تا آنجایی که اقتصاد مدنظر است همه چیز به حالت عادی باز می گردد.

وی گفت:‌دیدار پارک گئون های رئیس جمهور، کره جنوبی در اوایل ماه مه به عنوان نخستین دیدار رئیس جمهوری دو کشور همان نمادین و هم مهم بود. رئیس جمهور پارک از طریق حمایت قاطعانه از پیوندهای دیپلماتیک اقتصادی و فرهنگی نقطه عطفی را در روابط مان به وجود آورد. در این دیدار ۱۹ یادداشت تفاهم در سطح وزرا از جمله دو معاهده بین وزرای دادگستری به امضا رسید. بیش از ۳۵ توافق نامه بین شرکت ها به امضا رسید.

سفیر ایران با بیان اینکه ارزش این ۵۵ توافق نامه ۳۵ میلیارد دلار است اضافه کرد آنچه که اهمیت دارد اجرا و تحقق این اسناد است نه امضای آن‌ها

طبق اعلام وزارت امور خارجه کره جنوبی، شرکت های کره ای می‌توانند از فرصت های نفت و گاز، پتروشیمی، کشتی رانی، کشتی سازی، زیرساخت، مسکن و ساخت و ساز، ماشین آلات خودروسازی، فولاد، استخراج معادن بهره برداری کنند.

طاهریان در ادامه گفت:‌شرکت های کره ای برای اینکه موفق شوند باید برای تعامل و سرمایه‌گذاری طرح های دراز مدت داشته باشند. صرفا تلاش برای فروش محصولات ساخته شده به هیچ یک از طرفین کمکی نخواهد کرد. برای ایجاد یک شرایط برد- برد شرکت های کره ای می‌توانند معاملات مشترکی را با همتایان ایرانی تنظیم کنند و به افزایش توانایی صادرات آن‌ها کمک کنند.

این دیپلمات ایرانی با بیان اینکه مقدار درآمدهای نفتی به طور مداوم از بودجه کشور کاهش می یابد اضافه کرد:‌ما در چند سال اخیر تلاش های زیادی را برای تنوع بخشیدن به اقتصاد و کاهش وابستگی به صنعت نفت انجام دادیم. ما خود را برای اقتصاد پسانفتی آماده می‌کنیم. نفت و گاز هنوز منبع زیادی از درآمدهای ما را تشکیل می‌دهند اما ما می خواهیم از این درآمدها برای سرمایه‌گذاری در دیگر بخش ها مانند فولادسازی، تولید، خودروسازی و ساخت و ساز استفاده کنیم.

وی افزود:‌در راستای حرکت هماهنگ جهان به سمت انرژی های سبز ایران نیز از انرژی های پاک و تجدید پذیر به ویژه انرژی های خورشیدی، گرما زمین، ‌بادی و آبی حمایت می‌کند.

طاهریان تاکید کرد که مکانیزم مالی و بانکی هنوز به طور کامل عادی نشده است. دولت ایران و اکسیم بانک کره در مراحل نهایی ایجاد خط اعتباری برای حمایت از تعهدات دو طرف قرار دارند.

نظرات
ADS
ADS
پربازدید