اتاق خبر - «لیو شیایومین» با اشاره به تنش ها در این منطقه خاطرنشان کرد که هر تلاشی برای منزوی سازی چین در این زمینه خطری بزرگ برای همه خواهد بود.
وی تاکید کرد که شکایت فیلیپین به دادگاه بین المللی لاهه اقدامی یکجانبه برای مشروعیت بخشیدن به اشغال غیرقانونی جزایر در دریای جنوبی است.
در مطلب این دیپلمات ارشد چینی که در روزنامه چاینا دیلی منتشر شده، آمده است: فیلیپین و برخی کشورهای دیگر بیش از 40 جزیره در اطراف جزایر «نانشا» در دریای جنوبی را اشغال کرده اند و ضمن دست زدن به اقدامات تحریک آمیز، یکطرفه به قاضی رفته اند.
وی همچنین یادآور شد: صبر چین هم حدی دارد. این کشور تاکنون در برابر اشغالگری که حالا به دادگاه شکایت کرده، خویشتن داری نشان داده است اما بازی با آتش برای همه خطرناک است.
دیپلمات چینی تصریح کرده است که تنها راه پایان دادن به تنش ها در دریای جنوبی گفت وگو است و اینکه کشورها بتوانند مسائل حق حاکمیتی را درک کرده و مورد مذاکره قرار دهند.
مانیل در سال 2013 میلادی در پی افزایش مناقشات بر سر مالکیت بر جزایر منطقه ای در دریای جنوبی از چین به دادگاه لاهه شکایت کرد و گفته می شود در روزهای آینده رای صادر خواهد شد.
همزمان امروز شنبه انجمن حقوق بین الملل چین با انتشار بیانیه ای اعلام کرد که کار فیلیپین نادرست است و چین در چنین محکمه ای شرکت نمی کند و هیچ رایی را نیز نخواهد پذیرفت.
سه کشور چین، ویتنام و فیلیپین به ترتیب اصلی ترین مدعیان مالکیت بر دریای جنوبی چین هستند اما کشورهایی نظیر تایوان و برونئی نیز ادعای مالکیت بخشهایی از این دریا را دارند.
چاینا دیلی می نویسد که موضوع فقط مانیل نیست و اختلافات چین و آمریکا در دریای جنوبی به حدی نگران کننده ای رسیده و بعضا خطر رویارویی داشته است.
بنابراین گزارش، راهبرد آمریکا تسلط بر دریای جنوبی، آسیا، اقیانوس آرام و سراسر جهان است و طبیعی است چین به عنوان کشوری صلح دوست و دارای حق حاکمیت چنین حرکتی را برنمی تابد.
ایرنا
94110