اتاق خبر: اسدالله احمدی ونهری صبح پنجشنبه در جلسه مبارزه با قاچاق فرآوردهای نفتی و نظارت بر حمل و نقل استان اصفهان، اظهار داشت:برخی روزها بین ۵۰ الی ۱۰۰ تانکر مواد نفتی در محوطه پارکینگ انبارهای عمومی اصفهان متوقف هستند و نزدیکی آن به بزرگراه و انبارهای گمرک خیلی خطرناک است و امکان بروز حوادث غیرقابل جبران وجود دارد.
وی بیان داشت: در سال گذشته بالغ بر یک میلیون و ۴۴۵ هزار تن کالا به ارزش یک میلیارد و ۳۰ میلیون دلار از گمرکات استان اصفهان صادر شده است که از این میزان صادرات ۵۶۹ هزار تن و به ارزش ۳۲۷ میلیون دلار متعلق به فرآوردهای نفتی و مشتقات آن است.
مدیرکل گمرکات استان اصفهان اضافه کرد: در دو ماهه ابتدایی سال گذشته، ۲۴۸ هزار تن کالا به ارزش ۱۲۷ میلیون دلار از گمرکات استان صادر شده که از این میزان ۱۰۹ هزار تن، به ارزش ۳۷ میلیون دلار مربوط به صادرات فرآوردهای نفتی و مشتقات آن بوده است.
وی گفت: عمدهترین کشورهای هدف صادرات فرآوردههای نفتی گمرکات استان اصفهان پاکستان، عراق، افغانستان و ترکمنستان است.
مدیرکل گمرکات استان اصفهان با اشاره به ماده ۱۲ دستورالعمل ستاد مبارزه با قاچاق فرآوردهای نفتی بیان داشت: برای انجام صادرات توسط شرکتهای تولیدی و یا بازرگانی، نیاز به کارت بازرگانی و دریافت EPL و کدینگ در یکی از گمرکات اجرایی و کدگذاری کالا است.
احمدی ونهری گفت: به منظور تسهیل و تسریع در امر صادرات سامانه جامع امور گمرکی راهاندازی شده و این امکان وجود دارد که صاحبان کالا به صورت ۲۴ ساعته و از طریق دوراظهاری از محل دفتر کار یا هر محل دیگری کالای خود را اظهار کنند و اسناد مورد نیاز را اسکن کرده و ارسال کنند.
وی اظهار داشت: برای شرکتهای خوشنام اعلام شده از طرف ستاد با اخذ تعهد محضری مبنی بر یارانهای نبودن محموله، تشریفات صادرات انجام و خارج میشود.
مدیرکل گمرکات استان اصفهان در خصوص سایر شرکتها بیان داشت: این گروه از این شرکتها میبایست دو برابر ارزش محموله براساس قیمت فوب خیلج فارس ضمانت نامه بانکی معتبر ارائه کنند و خروج کالا براساس ماده ۱۳ دستور العمل منوط به وصول جوابیه کارگروه استاندارد باشد.
وی در ادامه به جرایم مربوط به تخلفات و قاچاق فراوردهای نفتی پرداخت و چند پیشنهاد داد و افزود :ارسال فاکتورهای تامین مواد اولیه توسط مراجع صادر کننده از پنجره تجارت فرامرزی که برای تمام گمرکات قابل مشاهده و کسرکردن است از جمله راهکارهای مبارزه با قاچاق است.
احمدی ونهری اعلام کرد: به منظور افزایش سلامت کار و محرمانه بودن فرآیند تایید ماهیت نمونههای ارسالی به آزمایشگاه، صاحبان کالا هزینه استاندارد را به اداره کل استاندارد و تحقیقات صنعتی واریز کنند و تسویه حساب با آزمایشگاههای مورد تایید از طریق اداره کل استاندارد و تحقیقات صنعتی انجام پذیرد.
وی بیان داشت: برای کاهش هزینههای صاحبان کالا و توقف کمتر تانکرهای حامل اجازه بررسی پروندههای دیگر به جز روغن نیز به کار گروه استانی داده شود.
منبع:مهر