اتاق خبر: این هفته وزیر کار عازم ژنو شد تا در صد و پنجمین اجلاس سازمان جهانی کار شرکت کند.
در این سفر که دستاوردهای بسیاری برای کشورمان داشت، علی ربیعی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با گای رایدر، رییس سازمان بین المللی کار دیدار و گفتوگو کرد.
در این دیدار وزیر کار با اشاره به جایگاه سازمان بین المللی کار و انتظارات جامعه کارگری و کارفرمایی از این سازمان و تعامل خوبی که ظرف دو سال گذشته بین ایران و این سازمان به وجود آمده، افزایش سطح همکاریهای فنی سازمان جهانی کار با ایران را خواستار شد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین به شرایط منطقهای و فعالیتهای مخرب جنگ طلبان که باعث بیکاری و بی خانمانی جمع زیادی از افراد این منطقه شده اشاره کرد.
ربیعی در عین حال از سازمان جهانی کار برای انتقال کمکهای فنی در مورد تکنولوژیهای پیشرفته، مطالعات تامین اجتماعی، اشتغال و کارآفرینی درخواست همکاری کرد.
مدیر کل سازمان بین المللی کار نیز در این دیدار با تشکر از فعالیتهای صورت گرفته ایران در دو سال اخیر، ارتقای همکاریهای سازمان با ایران به شکل عملی را خواستار شد و گفت: به دنبال همکاری های عملیاتی با ایران هستیم و نمیخواهیم تعاملات ما تنها به روابط دیپلماتیک محدود شود.
وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی همچنین در حاشیه سفر به ژنو، در کنفرانس کشورهای جنبش عدم تعهد شرکت و سخنرانی کرد.
وی ارتقای ظرفیتهای مولد، اشتغال و کار شایسته، فقر زدایی و رشد اقتصادی فراگیر و پایدار را از جمله اصول اساسی جنبش عدم تعهد به شمار آورد و ابراز امیدواری کرد: با تلاش دسته جمعی اعضا، سند کار شایسته که جزو اهداف کلیدی دستور کار جهانی 2030 قرار گرفته به اجرا درآید و جامعه بین المللی متعهد به خاتمه دادن به فقر به عنوان یکی از اهداف تاریخی سازمان جهانی کار باشد.
در هفتهای که گذشت، معاون امور تعاون وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی ضمن تاکید بر لزوم حمایت مالی و اعتباری از شرکتها دانش بنیان، نخبگان و دانشگاهیان را برای تشکیل و فعالیت در تعاونیهای دانش بنیان دعوت کرد.
کلانتری گفت: تشکیل و تقویت تعاونیهای دانش بنیان جزو اولویتهای وزارت تعاون در سال جاری است وعلاقمند حضور و مشارکت نخبگان و دانشگاهیان در دسته تعاونیها هستیم.
معاون وزیر تعاون درعین حال حمایت و مشارکت موسسات مالی و اعتباری از جمله بانک توسعه تعاون، صندوق ضمانت بخش تعاون، صندوق توسعه ملی ، صندوق نوآوری و بانک صنعت و معدن برای تسهیل فعالیت شرکتهای دانش بنیان و تامین مالی آنها را خواستار شد.
وی ناکارآمدی سیستم اداری، محدودیت منابع مالی، ضعف قوانین و عدم آشنایی نظام اداری با مبحث دانش بنیان را از جمله مشکلات پیش روی شرکتهای دانش بنیان برشمرد.
کلانتری از صندوق توسعه ملی و دیگر صندوقهای حمایتی خواست تا به بهبود وضع کنونی شرکتهای دانش بنیان کمک کنند.
این هفته ثبت نام یازدهمین جشنواره انتخاب کارآفرینان برتر کشور آغاز شد.
وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی پس از برگزاری ده دوره جشنواره انتخاب کارآفرینان برتر ملی و استانی در صدد است با بهره گیری از تجارب گذشته، یازدهمین دوره را نقطه عطفی در انتخاب الگوهای اقدام و عمل قرار دهد و در این راه با تلفیق علم و تجربه، کارآفرینان اثر گذار را برگزیده و با معرفی آنها به جامعه از آنها تقدیر کند.
متقاضیان شرکت در یازدهمین جشنواره کارآفرینان برتر تا 31 تیرماه سال جاری فرصت دارند تا به سایت www.karafarinanebartar.ir مراجعه و فرایند ثبت نام خود را تکمیل کنند.
دبیر شورای عالی حفاظت فنی این هفته از تصویب ۶۰ دستورالعمل حفاظت فنی و ایمنی خبر داد و کارگران و کارفرمایان را ملزم به اجرای این مصوبات دانست.
محمد اصابتی گفت: شورای عالی حفاظت فنی تا کنون تعداد 60 فقره آییننامه و دستورالعمل حفاظت فنی و ایمنی را به تصویب رسانده است که تعدادی از آنها به مباحث کلی و فرآیندی مشاغل و فعالیتها و ایمنی دستگاهها، ماشینآلات و تجهیزات خطرناک پرداخته است.
وی مهمترین آییننامههای سالهای اخیر را آییننامه مشاوران حفاظت فنی و خدمات ایمنی، آییننامه صلاحیت ایمنی پیمانکاری و آییننامه آموزشی ایمنی کارگران، کارفرمایان و کارآموزان ذکر کرد و گفت: با توجه به گسترش روز افزون فعالیتهای عمرانی، ساختمانی، صنعتی و معدنی، بحث ایمنی محیط کار و حفظ جان و سلامتی شاغلین از اهمیت بسزایی برخوردار است از این رو اجرای مفاد آییننامهها برای کارفرمایان و کارگران لازمالاجرا است و تخلف از آن مجازاتهای فصل یازدهم قانون کار را در پی خواهد داشت.
دبیر شورای عالی حفاظت فنی با تأکید بر پیادهسازی قانون کار و مقررات حفاظتی و ایمنی و سالمسازی محیط کار ابراز امیدواری کرد: با اجرای این مقررات گام اساسی در راستای ایمنسازی محیط کار و کاهش حوادث و بیماریهای ناشی از کار برداشته شود.
منبع: ایسنا