Performancing Metrics

انتقاد از عملکرد سازمان بورس | اتاق خبر
کد خبر: 349147
تاریخ انتشار: 18 خرداد 1395 - 12:17
در هفتمین جلسه کمیسیون بازار سرمایه خانه اقتصاد ایران مطرح شد
در چند سال گذشته به دلیل عدم ورود سرمایه گذاری خارجی، عدم ایجاد صنایع جدید در کشور، کسری بودجه و افزایش مشکلات کارخانجاتی که در فضای صنعت کشور فعالیت می کردند، یک حالت برزخ گونه ای در صنعت ما حاکم بوده است.

در ابتدای جلسه بهروز زندی فر از اعضای کمیسیون بازار سرمایه خانه اقتصاد ایران اظهار داشت: بازار ما مدت هاست به دنبال این است که یک صنعت را به عنوان لیدر خود معرفی و تعیین کند و حاضر نیست صنایع را به طور جمعی بررسی کند، به طور مثال یک دوره لیدر "شبندر" می شود (پالایشگاه نفت بندرعباس) و تحت نماد شبندر؛ یک دوره بازار بالا می رود و دوباره با افت قیمتی آن بازار دچار ریزش می شود.

وی ادامه داد: اولین انتقاد من به خود سازمان بورس است به جایی که دخالت مستقیم در خرید و فروش ها دارد. باید نگرانی ها از شاخص برداشته شود، شاخص نباید ملاک تصمیم گیری سرمایه گذار باشد باید مبنای سرمایه گذاری در واقع صورت های مالی و شناخت کامل صنعت باشد.

زندی فر افزود: اولین چیزی که بازار سرمایه در سال 95 باید به آن توجه کند شناخت صنعت است، آفت جدید گروه هایی است که سیگنال های خرید و فروش می دهند؛ اتفاقاتی که در نماد ذوب دیده می شود.

این کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: به اعتقاد من عمق تحلیل ها بسیار کم شده است و من امیدوارم خانه اقتصاد به عنوان یک نهاد پیشرو بتواند نوع متفاوتی از تحلیل ها را در بازار سرمایه ارائه دهد به طوری که نخست صنعت و بعد ساختار شرکت را بشناسیم و بتوانیم یک پیش بینی سرمایه گذاری حداقل دو ساله ارائه دهیم.

وی ادامه داد: همچنین در صنایع دارویی نیز پتانسیل های رشد وجود دارد.

دوره گذار وحشتناک اقتصادی

سهیل حبیبی دیگر عضو کمیسیون بازار سرمایه خانه اقتصاد ایران ضمن اشاره به عدم گشایش ال سی و سوییفت در ایران بیان داشت: بانک های خصوصی به جد در حال برقراری ارتباط و اعتمادسازی با بانک های خارجی هستند.

وی ادامه داد: در وهله اول، پروسه سنگینی را برای اعتمادسازی در پیش رو داریم، اگر دولت لابی نکند و فضا برای بانک های خصوصی نیز باز باشد می توان شاهد گشایش  ال سی در ایران بود.

این عضو کمیسیون بازار سرمایه خانه اقتصاد ایران ضمن پیش بینی وضعیت صنایع موجود در کشور اظهار داشت: صنعت داروسازی می تواند پر سود باشد و صنعت خودرو نیز به دلیل جذب سرمایه گذاری های خارجی بایستی سودآور باشد.

در ادامه ابراهیم عنایت از اعضای کمیسیون بازار سرمایه خانه اقتصاد ایران بیان داشت: سازمان بورس به دلیل ایجاد بازار مصنوعی مقصر است.

وی ادامه داد: چند درصد از کل معاملات بورس جذب شرکت ها و تأمین مالی شرکت ها می شود؛در واقع صفر درصد. باید تلاش کنیم که بازار سرمایه به جای تمرکز بر بازار ثانویه به تأمین مالی و بازار اولیه تمرکز کند.

گزارش دهی عملکرد یکی از ابزارهای اعتمادسازی

در ادامه طاهره خارستانی دیگر عضو کمیسیون بازار سرمایه خانه اقتصاد ایران اظهار داشت: در حال حاضر فضا برای کار کردن و استفاده از ابزارهای مدیریتی برای تقویت فرآیندهای ارتباطی و تقویت اعتماد مورد نیاز است.

وی ادامه داد:آن چیزی که در تعاملات بین المللی به آن توجه می شود این موضوع است که افراد ،با چه سطحی از شفافیت و با چه میزان قابلیت اتکا به داده ها و اطلاعاتی که در حال مبادله است با یک دیگر صحبت می کنند.

خارستانی در خصوص ابزارهای اعتمادسازی بیان داشت: گزارش دهی عملکرد با استفاده از المان هایی که در حال حاضر در سطح جهانی دستورالعمل ها و شاخص های آن برای صنایع مختلف تعیین شده، یکی از ابزارهایی است که از آن برای افزایش جلب اعتماد استفاده می شود.

عضو کمیسیون بازار سرمایه خانه اقتصاد ایران اظهار داشت: شرکت هایی که در حوزه بورس فعالیت می کنند در حوزه یکپارچه کردن گزارش دهی ها، با در نظر گرفتن ارائه گزارش هایی که تحت عنوان گزارش های پایداری یا یکپارچه مطرح می شود می توانند با همراه کردن تأییدهای اعتباری سازمان های مرجع، جلب اعتماد کنند.

وی افزود: در بسیاری از بورس های دنیا این امر جزو الزاماتی است که شرکت ها باید ارائه دهند.

متلاطم شدن بازار سرمایه با گروه های تلگرامی

در ادامه اصغر عابدی دیگر عضو کمیسیون بازار سرمایه ایران خانه اقتصاد ایران ضمن اشاره به عدم شفافیت در نرخ سود بانکی و بودجه عنوان کرد: نبود صداقت و شفافیت باعث بی اعتمادی خواهد شد.

عابدی در بخش دیگری افزود: در حال حاضر هیچ بانکی سود ده نیست، به جرأت می توانم بگویم بانک های ما ورشکسته هستند. اما امیدوارم سال پیش رو سال شکوفایی برای بازار سرمایه باشد.

4 و نیم میلیون لیسانس بیکار؛ پاشنه آشیل اقتصاد کشور

در ادامه حسین سلیمی از اعضای کمیسیون بازار سرمایه خانه اقتصاد ایران با بیان این مطلب که در یک دوره 10 ساله بسیار سخت که با دنیا قطع رابطه کرده بودیم گفت: در این سال ها در فضای جذب تکنولوژی و جذب سرمایه خارجی نتوانستیم موفق عمل کنیم وهم چنین بازارهای خارجی را نیز برای صادرات محصولاتمان از دست دادیم.

وی ادامه داد: در حال حاضر به گفته آقای جهانگیری دولت یک بدهی540 هزارمیلیارد تومانی به بانک ها، بانک مرکزی و صندوق های تأمین اجتماعی و غیره دارد. هم چنین رقم پروژه نیمه تمام نیز  به  400 هزار میلیاردتومان می رسد.

سلیمی افزود: اگر بتوانیم به اقتصاد جهانی از طریق باز شدن فضا و تعاملات لازم متصل شویم و به جای 50 میلیارد دلار 150 میلیارد دلار تأمین مالی کنیم؛ ظرف 2 الی 3 سال بالانس در اقتصاد ما ایجاد خواهد شد. البته به شرط این که سایر شرایط مرتبط به وصل شدن به بازارهای جهانی را داشته باشیم.

این عضو کمیسیون بازار سرمایه خانه اقتصاد ایران با اشاره به مشکل دیگر موجود در کشور بیان داشت: حدود 4 و نیم میلیون لیسانس بیکار در کشور داریم که پاشنه آشیل اقتصاد کشور است.

وی عنوان کرد: یک حالت برزخ گونه ای در صنعت ما حاکم بوده است و دلیل آن عدم ورود سرمایه گذاری خارجی، عدم ایجاد صنایع جدید در کشور، کسری بودجه و افزایش مشکلات کارخانجاتی که در فضای صنعت کشور فعالیت می کردند بوده است.

سلیمی تصریح کرد: در نتیجه ما در یک فضای سخت اقتصادی و کوچک شده ای قرار داریم که همین اقتصاد در فضای کلان خود 65 درصد مجموعه درآمدهایش مرتبط با اقتصاد جهانی است.

وی توضیح داد: در فضای کلان، اقتصاد جهانی در شرایط میانگین 5/2 درصد رشد خواهد داشت و برای اقتصاد کشور نیز با توجه به کوچک شدن آن، امکان رشد صنعتی و اقتصادی دور از ذهن نخواهد بود. به عبارتی می توان گفت؛ کلیات در فضای سرمایه کلیات مثبت و روبه جلویی خواهد بود.

این عضو کمیسیون بازار سرمایه خانه اقتصاد ایران در بخش دیگری افزود: متأسفانه تحلیل ها در بازارها عمیق نیست و فضا از نظر فرهنگ شفافیت مطلوبیت لازم را ندارد.

کلید واژه ها :
نظرات
ADS
ADS
پربازدید