Performancing Metrics

روزهایی که «ونیز» از هر انگشتش هنری می‌ریزد | اتاق خبر
کد خبر: 348983
تاریخ انتشار: 18 خرداد 1395 - 03:02
به‌طور معمول نمایشگاه‌های تخصصی در بازه‌های زمانی ۳ تا ۶ روزه برگزار می‌شوند و رویدادها ویژه مانند اکسپو هستند که در طولانی مدت به نمایش درمی‌آیند.

به گزارش اتاق خبر، یکی از رویدادهای ویژه دنیا که برگزاری آن نزدیک به ۶ ماه طول می‌کشد «بی‌ینال» است که به‌صورت تخصصی روی هنر تمرکز دارد و هر دوسال در شهر ونیز برگزار می‌شود و چند دوره‌ای است که ایران به صورت پاویون ملی در این رویداد بین‌المللی شرکت می‌کند.
نمایشگاه بی‌ینال ونیز از مهم‌ترین و قدیمی‌ترین رویدادهای هنری جهان است. واژه بی‌ینال به معنی دوسالانه است، اما درباره بی‌ینال ونیز به‌صورت اسم خاص به کار برده می‌شود، چراکه بخش‌هایی از این رویداد به‌صورت سالانه برگزار می‌شود. ۶ خرداد بخش معماری این نمایشگاه آغاز به کار کرد و تا ۷ آذر امسال ادامه خواهد داشت. ایران نیز به‌عنوان یکی از کشورهای صاحب سبک در این زمینه در قالب پاویون اختصاصی در این نمایشگاه کار خود را آغاز کرد و فرصت طلایی را در اختیار ما قرار داد تا نگاهی به این رویداد شگفت‌انگیز دنیای هنر بیندازیم.


تاریخچه برگزاری «بی‌ینال»
شکل‌گیری بی‌ینال ونیز حاصل تفکر شهردار شهر ونیز، «ریکاردو سِلواتیکو» بود. او توانست طرح ایجاد «نمایشگاه دوسالانه هنر ایتالیا» را در انجمن شهر ونیز در تاریخ ۱۹ آوریل ۱۸۹۳ به تصویب برساند. در ۲۲ آوریل ۱۸۹۴، نخستین نمایشگاه هنر ایتالیا که تنها شامل آثار هنرمندان ایتالیایی می‌شد، آغاز به کار کرد. در ۳۰ مارس، انجمن شهر ونیز تصمیم گرفت بخشی از نمایشگاه را به آثار هنرمندان خارجی اختصاص دهد و یک هیات گزینش و داوری نیز برای انتخاب و ارزیابی آثار تشکیل شد. شهردار و نیز، اقتصاددان و پژوهشگر «آنتونیو فرادلتو» را به‌عنوان دبیر جشنواره دوره بعد معرفی کرد و کتابخانه کوچک انجمن شهر نیز به دفتر جشنواره اختصاص داده شد. در زمستان ۱۸۹۵میلادی، طرح ساخت نمایشگاه ونیز در باغ سلطنتی به اجرا گذاشته شد. طراح ساختمان نمایشگاه، معمار انجمن شهر، «انریکو ترویساناتو» و نمای نئوکلاسیک ساختمان کار هنرمند ونیزی، «ماریوس دِماریا» بود. در ۳۰ آوریل نخستین دوره جشنواره بین‌المللی هنر ونیز، در حضور پادشاه، «اومبرتو» اول و ملکه «مارگریتا دی ساویو» گشایش یافت. این نمایشگاه با اقبال عمومی مواجه شد و حدود ۲۲۴هزار نفر از آن بازدید کردند. گفتنی است نخستین غرفه ملی که در این رویداد آغاز به کار کرد مربوط به بلژیک بود و در باغ سلطنتی افتتاح شد. به مرور زمان بخش‌های مختلف مانند سینما و تئاتر به این نمایشگاه اضافه شدند تا اینکه با شروع جنگ جهانی دوم برگزاری این رویداد در هاله‌ای از ابهام قرار گرفت و رو به تعطیلی رفت. این نمایشگاه در سال‌های ۱۹۴۲ تا ۱۹۴۸ تعطیل بود و از زمان پایان جنگ تا امروز بدون وقفه به کار خود ادامه داده است. در سال ۱۹۸۰میلادی، برای نخستین‌بار، بخش معماری به مدیریت «پائولو پورتوگسی» در این نمایشگاه گشایش یافت. گفتنی است ایران در سال ۲۰۰۳م برای نخستین بار به‌صورت پاویون ملی در این رویداد شرکت کرد.


نمایشگاه معماری
نمایشگاه معماری به‌عنوان یکی از زیرمجموعه‌های بی‌ینال در سال ۱۹۸۰میلادی کار خود را آغاز کرد و هر دوسال یک بار به روال نمایشگاه اصلی برگزار می‌شود. این رویداد محلی برای حضور معماران کشورهای مختلف برای نشان دادن پیشرفت‌های صنعت معماری در همه حوزه‌هاست و در هر دوره کشورهای مختلفی را به خود جلب می‌کند.
پانزدهمین دوره از نمایشگاه معماری بی‌ینال روز پنجشنبه ۶ خرداد آغاز به کار کرد و تا ۷ آذر امسال نیز ادامه خواهد داشت. این رویداد بین‌المللی امسال میزبان ۶۳ کشور جهان در پاویون‌های ملی است که در این میان ۴ کشور فیلیپین، نیجریه، یمن و سیشل برای نخستین بار به صورت تخصصی شرکت می‌کنند. فضایی که برای این رویداد در نظر گرفته شده حدود ۱۰هزار مترمربع است و انتظار می‌رود بیش از ۵میلیون نفر از این رویداد بازدید کنند. شرایط شهر ونیز به گونه‌ای است که این رویداد در مراکز نمایشگاهی مختلف برگزار می‌شود و از مهم‌ترین آنها می‌توان به مجموعه نمایشگاهی «جیاردینی»، «آرسناله»، پاویون مرکزی و پاویون‌های ملی اشاره کنیم.
در حاشیه این نمایشگاه مانند تمامی رویدادهای تخصصی کلاس‌های تخصصی و آموزشی برگزار می‌شود و چندین پروژه برای دانشجویان این رشته نیز در نظر گرفته خواهد شد تا در طول برگزاری نمایشگاه آنها را انجام دهند. در مدت برگزاری این رویداد دو مجله برای انتشار آخرین اطلاعات مربوط به نمایشگاه و همچنین راهنمایی و نقشه‌های مختلف رویداد منتشر می‌شود.
از دیگر نکات بارز این رویداد اعطای ۵ جایزه مختلف به بهترین‌های نمایشگاه است. این جایزه‌ها عبارتند از: شیر طلایی یک عمر تلاش و فعالیت در زمینه معماری، شیر طلایی برای بهترین پاویون ملی حاضر در نمایشگاه، شیر طلایی برای بهترین پروژه معماری شهری، جایزه ویژه برای بهترین مدرسه معماری و جایزه ویژه برای بهترین حامی مالی در طول نمایشگاه.


تجلی هنر معماری ایران روی آب‌های ونیز
پاویون ملی ایران در پانزدهمین دوره از نمایشگاه دوسالانه معماری ونیز با حضور عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی جمهوری اسلامی ایران گشایش یافت. وزیر راه و شهرسازی که در راس هیاتی به منظور شرکت در مراسم گشایش پاویون ملی معماری ایران در نمایشگاه «بی‌ینال» شهر ونیز به ایتالیا سفر کرده، صبح روز پنجشنبه۶خرداد به همراه جهانبخش مظفری، سفیر کشورمان در رم، پاویون ایران را افتتاح کرد.
وی طی سخنانی در این مراسم با اشاره به روابط خوب دوجانبه ایران و ایتالیا در زمینه‌های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی گفت: در پسابرجام سطح تبادل هیات‌ها و همکاری‌های بین ایران و ایتالیا گسترش زیادی یافته و ما طرح‌های بسیاری را به منظور همکاری در زمینه زیرساخت‌ها، حمل‌ونقل و مسکن و شهرسازی تعریف و در این زمینه چندین یادداشت تفاهم و توافقنامه امضا کرده‌ایم و حضور در این نمایشگاه نشانگر عزم جدی برای توسعه همکاری‌ها به‌ویژه در حوزه مسکن و شهرسازی است. آخوندی در سفر به ایتالیا، از بخش‌های مختلف نمایشگاه دوسالانه معماری ونیز بازدید کرد. حامد مظاهریان، معاون ساختمان وزارت راه و شهرسازی آخوندی را در این سفر همراهی کرده بود.
طراحی پاویون ملی ایران اثر برگزیده هیات داوران است که از سوی پرشیا قره‌گوزلو و بهزاد اتابکی طراحی شده است.
طراحان و مدیران هنری این پروژه تلاش دارند مشارکت‌های مردمی را در جهت ارتقای کیفی سطح زندگی مطرح کنند.

منبع: صمت

نظرات
ADS
ADS
پربازدید